NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Programajánló

Itt a szombathelyi Szentivánéji Vigasságok részletes programja

Neoton Família, helyi együttesek, tűzijáték, gyereksziget és vurstli - ilyen lesz az idei leghosszabb éjszaka Szombathelyen! Programok.

Az év leghosszabb napját ünneplő szabadtéri rendezvény hagyományos helyszíne a festői szépségű Csónakázótó és környéke. A rendezvényt minden évben óriási érdeklődés kíséri, a látogatók száma 25-30 ezer fő között mozog. Az európai hagyományokra épülő nyárköszöntő vigasságra, szórakozásra, a néphagyományok felelevenítésére csábítja az érdeklődőket. Szórakoztató szabadtéri zenei és egyéb rendezvények, magyar- és világzenei koncertek, gyermekrendezvények, színvonalas előadások, régi mesterségek felidézése, kézműves-foglalkozások mind-mind a színes program részei. Az egyes programelemek helyszíneit a Szent Iván-napi vásári forgatag kapcsolja össze Szombathely legimpozánsabb rekreációs területén. A rendezvényt hagyományosan az éjféli tűzijáték zárja, mely csodás látványt nyújt a tóparton összegyűlt közönség számára.

BARTÓK BÉLA KÖRÚT

10.00–02.00 óra Vásár, Vidámpark
Élménypark várja extrém eszközökkel a gyermekeket és felnőtteket.

EMLÉKMŰ ALATTI PARKOLÓ

Étellel-itallal várják vendégeiket a gasztrostandok késő éjszakáig.

A vurstliban lehet majd meging pörögni nagyokat
fotó: Garai Antal Atom

EPCOS NAGYSZÍNPAD

14.30 Room5 zenekar
A zenekar 2014 októberében alakult. A csapat túl van már több koncerten, tehetségkutatós és rádiós szereplésen is. A zenekar eddigi legnagyobb sikere a balatonboglári Légrádi Antal tehetségkutatón elért különdíj, amivel bejutottak a Peron Music országos döntőjében résztvevő legjobb 10 zenekar közé. Stílusukat nehéz meghatározni: zenéjükben a pop-rockos, alternatív és indie-elemek keverednek.

16.00 Újvilág Utca zenekar
„Az Újvilág Utca együttes 2010 januárjának végén alakult az Újvilág utcában. Aztán koncertezni kezdtünk. Kőszegen. Bahnhofban. Ezek után kezdett kinyílni az ajtó. Fő tér, Karnevál. Aztán egyszer csak a Velőrózsák, a Magashegyi Underground, majd a Vad Fruttik előzenekara voltunk. Jó volt. 2014-ben megnyertünk a szombathelyi könnyűzenei tehetségkutatót, ami Átjáró névre hallgat. Ennek köszönhetően felléphetünk a Volt Fesztiválon, illetve Szombathelyen a Magyar Dal Napján.”

18.00 Meggie's Crew
Válogatás a '60-as '70-es évek táncdalaiból

Juhuhuhu!
fotó: Garai Antal Atom

20.00 Bob Marley 70 – Soulution és barátai
A szombathelyi Soulution zenekar a Szentivánéji Vigasságokon egy meghitt, átszellemült és egyben önfeledt koncertelőadással nyitja meg kapuit azon emberek számára, akik kedvelik, szeretik vagy egyenesen imádják az elmúlt évszázad egyik legigazabb prófétájának zenéjét, szellemiségét és összefogásra buzdító hitvallását, vagyis Bob Marley-t. Robert Nesta Marley (Bob) 70. születésnapja alkalmából tisztelegnek a reggae királyának vendégzenészekkel, barátokkal, ismerősökkel és a kedves közönséggel aznap este egy szellemet alkotván. Szeretet, béke és összetartás!

22.30 AZ EPCOS BEMUTATJA - NEOTON FAMÍLIA
„A Neoton örök, mert a dalokban ott van az egész élet.” És valóban, a több évtizedes múltra visszatekintő zenekar, így vagy úgy, de mindannyiunk életében jelen volt. Kitörölhetetlen, számtalan mennyiségű slágerdalukat ismeri az egész ország, sőt, még az országhatárokon túli közönség is. Elég, ha annyit mondunk: Sandokan, Santa Maria, Don Quijote vagy 220 felett, és mindannyiunkban felötlik egy felejthetetlen buli emléke. Táncoljunk együtt Holnap hajnalig!

EMLÉKMŰ

24.00 Tűzijáték

Az emlékműtől fellőtt, zenei aláfestéssel kísért, egyedileg komponált tűzképeket különleges show-elemek egészítik ki. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a 6-700 méterre is hallható hanghatások zavarhatják a házi kedvenceket. Kérjük, hogy a környék kisállat-tulajdonosai legyenek körültekintőek!

Tessék majd éjfélkor az emlékmű felé fordulni!
fotó: Garai Antal Atom

CSÓNAKÁZÓTÓ – SZIGET

14.00–19.00 SZOMBATHELY ZÖLD SZÍVE – Kulturális Piknik gyermekeknek és családoknak
Az egész délutánt kitöltő gyermekprogramok vezérmotívuma az idei évben az egészségtudatosság, az egészséges életmódra nevelés, valamint az egészségmegőrzés témaköre. Közösségi és családi programunkon interaktív játszóprogram, egészségmegőrző mozgások bemutatói, valamint „zöld” kézműves udvar várja a Csónakázótó szigetére látogatókat.

14.00–18.00 EGÉSZSÉGSÁTOR
- Állapotfelmérés felnőtteknek: testmagasság, testsúly, BMI, testzsír, vérnyomás, CO2 mérése, légzésfunkció mérése, tanácsadás;
- Állapotfelmérés gyermekeknek: testmagasság, testsúly, vérnyomás mérése, tanácsadás.
14.00–18.00 FOGÁSZATI SZŰRŐBUSZ GYERMEKEKNEK
- A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fogászati szűrőbusza az OTP Bank Fogászati Roadshow keretében; - Ingyenes fogászati szűrés, szaktanácsadás és szájhigiéniai felvilágosítás.
15.00–19.00 „ZÖLD” KÉZMŰVES UDVAR
- Gyümölcsök és zöldségek textilből, terményfigurák és labda készítése
15.00–19.00 TŰZOKÁDÓ JÁTSZÓHÁZ
- Interaktív játék bátor királyfiak és harcias királylányok számára;
- Az Óperenciás tengeren túl, a Tűzokádó sárkány birodalmában mesebeli út vár hőseinkre, melyen végighaladva hét "sárkányos" próbát kell kiállniuk. A játékban szükség van a harcosok gyorsaságára és csavaros eszére, hisz a cél a sárkány megszelídítése. Legyél te is sárkányszelídítő, kalandra fel!

Jeeeeeee!
fotó: Garai Antal Atom

MINISZÍNPAD
Sportos, egészségvédő és szabadidős mozgásformák bemutatói gyermekcsoportok, klubok és civil szervezetek bemutatkozásával 15.00 Szombathelyi Kötélugrók
15.20 Iron Samson Gym Szombathely
15.40 dr. Pesovár Ernő Alapfokú Néptánciskola
16.10 WestSide TSE
16.30 Galaxy Akrobatikus Rock and Roll Klub
16.50 Lorigo TSE – utánpótláscsoport
17.10 Leo Karate-do SE

A rendezvény a Nemzeti Kulturális Alap Közművelődés és Népművészet Kollégiuma támogatásával jött létre.

TÓFÜRDŐ

11.00 – 16.00 Sportvetélkedők
A Tófürdő a nap és a fürdőzés szerelmesei mellett azokat is várja, akik sportolni vágynak nyáridőben is. Idén az alábbi sportágak bajnokságaira lehet nevezni: strandröplabda, strandkosárlabda, strandfoci, strandlábtenisz, strandtollaslabda és kötélhúzás. A helyszíni nevezés minden sportágban díjtalan! Szervező: SZOVA Zrt.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

OhneGetzi: *v*nt* m*x. k*t *lk*l*mm*l *z *gy t*k j* *tl*t sz*r*nt*m. T*rm*...
A kormány egymillió forinttal támogat minden falunapot
OhneGetzi: K* * t*k*m *lv*sg*tj* *zt b*rm*k*r *s? *gy V*kt*r k*p s*kk*l h*...
Mától a Szájer-féle Nemzeti hitvallás szövegét kell kihelyezni a középületekben
miki1950 : P*nt*s*n! * m*gy*r n*p 80%- * *n**p*rt*! *z *rb*n k*sm*sk* *hh*...
Magyarország kilép az Unióból vagy Orbán elbukik? Mi lehet a vége az EU-val folytatott harcnak?
miki1950 : R*m*l*m, l*tn*kn*k *s k*v*l* v*gy! N*h*gy cs*l*dn*m k*llj*n b*n...
26 választókerületben dőlhet el a jövő évi választás, Szombathely is köztük van
OhneGetzi: J*bb*n t*lj*s*t......
Orvoshiány miatt leállt az Uzsoki Kórház sürgősségi osztálya