NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Kultúra

Esőverte Szentivánéj - Fotóbeszámoló videóval

Készenlétben álltak a szervezők, hogy azonnal lefújják a bulit, ha megérkezik a vihar. Addig viszont sokan szórakoztak a szombathelyi programokon.

Az eddig megszokotthoz képest az idén kevesebb program csalogatta a szabadba a Szentivánéj rendezvényén szórakozni vágyókat, Szombathelyen. Kora délután még sehol nem volt tömeg, 18 órára azonban megélénkültek az emberek és egyre többen érkeztek a Csónakázó tó partjára.

Szentivánéji programok Szombathelyen - videó

Az Isis Big-Band koncertjét sokan a szánkódombon ücsörögve hallgatták. Ekkor még kellemesen meleg volt, de már sötét fellegek érkeztek Ausztria felől. Horváth Meggie is hozta a formáját, bohó gesztusokkal énekelt a színpadon.

Meggie és az Isis
fotó: Tánczos Mihály

A már említett domb ideális a piknikezésre, hiszen onnan kitűnően rálátni a domb alján zajló eseményekre. Idősek és fiatalok egyaránt letelepedtek a fűbe.

Piknik a szánkódombon
fotó: Tánczos Mihály

A nap slágere a szappanbuborék-pisztoly volt. Ezerszámra eregették a fegyveresek az alattomos kis buborékokat, amelyek váratlanul repültek be a gyanútlan emberek szájába.

Száll egy bubi a szélben... Egy?
fotó: Tánczos Mihály

A vásári mutatványosok elhozták a tavaly megismert adrenalin-növelő játékokat, de újdonságokkal is találkoztunk. Ilyen pl. a NASA "űrsikló-szimulátora", amiben elvileg 3D-ben, rázkódások közepette lehetett élvezni a száguldást. Azok is jól szórakozhattak, akik nem ültek be, hiszen az űrutasokat infrakamerával vették és kint egy nagy kijelzőn nyomon követhető volt a bentiek ijedt feje és dülöngélése. A vendégeket csábító szpíker minden bizonnyal úgy gondolta, hogy a NASA az valamilyen eszköz, legalábbis erre következtettünk a "most leszáll a NASA", "mindjárt indul a NASA" stb. kifejezésekből.

Űrkalandok Szombathelyen
fotó: Tánczos Mihály

Akinek gyűrött volt az ábrázata, az igénybe vehette az X-centrifugát. A sikongatás messzire elhallatszott. Úgy tűnik, a mutatványosok nyertek a füstgép-tenderen, mert időnként mindent ellepett a füst a körhintáknál.

Nagy a pörgés a légtérben
fotó: Tánczos Mihály

Közben a viharvadász alkalmazásokat szemlélve azt láthattuk, hogy nagy kiterjedésű zivatarzóna közelít felénk és bár jellemzően északi irányba húztak a felhők, a jóból mi sem maradunk ki. Utólag kiderült, a 22 órára jósolt érkezés meglehetősen pontos volt, 21:56-kor szakadt le az ég az emlékműnél, miközben a város egyes részein akkor még semmi nem esett.

A balra, fent látható kékség öntötte nyakon két óra múlva a szombathelyieket
fotó: Tánczos Mihály

Az idén is sok párost, vagy baráti társaságot fotóztunk. Őket most külön galériába helyeztük, hogy könnyebben megtalálják magukat.

Második galériánk párokkal, baráti társaságok csoportképeivel
fotó: Tánczos Mihály

A Termálfürdőben tánc, vízi-aerobic és éjszakai filmnézés várta volna az érdeklődőket. A program kezdete előtt két perccel egy váratlan széllökés lebontotta a napozórészen felállított pavilonokat, felborogatta a székeket és a kukákat, előrevetítve, hogy ez az este nem az önfeledt szórakozásé lesz

.
Repül a pavilon
fotó: Tánczos Mihály

Közben a nagyszínpadon már az LGT emlékzenekar fokozta a hangulatot. Mint az videónkban is látható, a zene táncba vitt kicsiket, nagyokat egyaránt.

Nem esőtánc volt
fotó: Tánczos Mihály

Sétánk közben felfigyeltünk egy magas fiatalemberre, nagy plüss kutyával. Mint kiderült a kosaras legény szerencsét próbált egy kosárradobó játékban és sikerrel járt. Így elvihette a legnagyobb kutyát. Íme, a tudás kamatoztatásának egyik módja.

Kosaras és nyereménye
fotó: Tánczos Mihály

A Magma tűztáncosai a lelopott évszámú emlékműnél

2010.06.25. 09:05

Eltűntek a szombathelyi Felszabadulási emlékmű évszámai - Ön szerint miért?

/ könnyű gal. 22 hsz. /
Két hete eltűnt a Szombathely fölé magasodó, 40 éves emlékműről hat fémből készült, óriási számjegy. Kettő azért megmaradt. Olvasóink szavazhatnak, mi lett velük.
lejtették táncukat. A dombon felcaplatva már hallottuk a nagyszínpad irányából, hogy a szervezők a tűzoltók kérésére lefújták az óriás máglya meggyújtását. Most ez is a dombtetőn lett volna, nem a Skanzenben, mint eddig. mire felkapaszkodtunk a dombtetőre már locsogott az eső.

Kitartó nézők
fotó: Tánczos Mihály

A tűztáncosok kb. tíz percig küzdöttek a lángjaikat kioltó esővel, végül a hangtechnika adta fel a harcot. A táncosok elnézést kértek, lejtettek még egyet az esőkopogásban és szélsüvítésben és véget ért a program. Elmaradt a Marót Viki nagykoncert, a gyertyaúsztatás és a tűzijáték is. Máskor majd bepótolják a szervezők.

Tánc az esőben
fotó: Tánczos Mihály

Kapcsolódó

2010.06.21. 08:59

Szentivánéj és éjszaka a múzeumokban Szombathelyen videókkal

/ életmód gal. 1 kapcs. /
Elkergetett viharfelhők, új, adrenalinbombaként üzemelő játékok és rengeteg éjszakai múzeumlátogató jellemezte az idei szentivánéji programsorozatot. Képgalériák.

Hozzászólások (1)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : T*d*d F*t*r, *n s*m sz*r*t*m * b*z*k*t, * c*g*k*t, * m*nk*k*r*l*...
Rendkívüli tüntetést jelentettek be hétfőre
lojalista: *z*k n*m p*nz*rt tr*llk*dn*k,h*n*m kr*mpl**rt,K*rt*sz sz*v**v*l ...
Rendkívüli tüntetést jelentettek be hétfőre
belabo: H* M*gy*r*rsz*g*n v*l*szt*st *k*rsz ny*rn*, b*z*zz, c*g*ny*zz, z...
Rendkívüli tüntetést jelentettek be hétfőre
miki1950 : J*, m*jd g*nd*lj v*ssz* sz*pt. *kt. -b*n *z *sztr*k *s m*gy*r *d...
Ausztria feladja a leckét a nyaralni vágyóknak
miki1950 : *g*n, *z * K*rz. Cs*kh*gy *z n*m b*x*k *gy *lt*st s*m, m*rt *z *...
Ausztria feladja a leckét a nyaralni vágyóknak