NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

A szentgotthárdi fürdő igazgatójának azonnali menesztését kéri a Jobbik

Offshore kapcsolatokról, titkolózásról, visszaélésekről szóló sajtótájékoztatóval folytatódik a szentgotthárdi fürdő története.

Újabb fejezetéhez ért a szentgotthárdi fürdő-botrány. két héttel ezelőtt írtunk arról, hogy egy szentgotthárdi városi képviselőnőt állítása szerint szinte fogva tartották

2017.03.23. 12:58

Bántalmaztak és egy irodába zártak egy szentgotthárdi képviselőnőt a városi termálfürdőben

/ közélet 11 hsz. /
A háttérben sikkasztásgyanú és feljelentés van, állítja a képviselő.
a fürdőben. Ő akkor arról is beszélt lapunknak, megalapozott gyanújuk és bizonyítékaik vannak arra, hogy a város tulajdonában lévő fürdőben csalások és visszaélések történtek, és ezért a város jegyzőjével közösen feljelentést tettek a rendőrségen.

Közérdekú adatigénylés, nehézségekkel

Egy héttel ezelőtt a Jobbik sajtótájékoztatón

2017.03.24. 13:35

Jobbik: Sorozatos bűncselekmények történnek a szentgotthárdi fürdőben

/ közélet 5 hsz. /
A polgármester lányának úszásoktatásáról, összefonódásokról, mutyiról beszélt a párt országgyűlési és helyi képviselője egy sajtótájékoztatón.
jelentette be, hogy információik szerint a csalások már egy éve tartanak, és hogy a polgármester lánya szerződés és bérleti díj nélkül tart úszásoktatást a fürdőben. A többi képviselő segítségét is kérték a részletek kiderítéshez.

Bana Tibor és Lábodi Gábor
fotó: Bonyhádi Zoltán

Hétfő délelőtt aztán újabb sajtótájékoztatóra kaptunk meghívást Bana Tibor országgyűlési, és Lábodi Gábor szentgotthárdi városi képviselőtől. Bana Tibor arról beszélt, hogy sem a fürdő igazgatójától, Simon Margittól, sem Huszár Gábor polgármestertől nem ékezett válasz a múlt héten feltett kérdéseikre. Bíznak a hatóságokban, és remélik, hogy kiderítik az igazságot.

Lábodi Gábor beszámolt róla, hogy közérdekű adatigényléssel fordult a fürdő igazgatójához, kérte, hogy a beszállítói és egyéb üzleti szerződésekbe betekinthessen. A fürdő igazgatója először a polgármester és a jegyző állásfoglalását kérte, majd közölte, csak a felügyelőbizottság elnökének jelenlétében tekinthet be az iratokba, és telefont sem vihet magával.

Offshore tulajdonban van a hotel?

Ezután belenézhetett az iratokba, de újabb kérdések merültek fel; így ismét lehetőséget kért erre. Megegyeztek egy időpontban, de előző este az igazgató emailben ezt lemondta. Az emailt megkapta a polgármester és a felügyelőbizottság elnöke is, de egyikük sem reagált. Lábodi ezért a Nemzeti Adatvédelmi és Információs Hatósághoz fordult.

A fürdővel szoros kapcsolatban működik a termálhotel
fotó: Bonyhádi Zoltán

A képviselő elmondta, hogy utánanézett a fürdő melletti, és azzal együttműködő hotel tulajdonosának, és kiderült, hogy a tulajdonos GRAL Europe Kft. egy másik vállalkozás, az Accent Hotel Management Szolgáltató Kft. tulajdonában van. Ez utóbbinak egy tulajdonosa van, a Nicosiában bejegyzett a BSLD Accent Holdongs Limited CY nevű vállalkozás. Vagyis, a hotel offshore tulajdonban van - mondta Lábodi.

A képviselő több kérdést is feltett a sajtótájékoztatón, ezeket lejjebb olvashatják. De kijelentette, hogy a fentebb elmondottak alapján már nem a fürdő igazgatójának felfüggesztését kérik, hanem az azonnali elbocsátását. És azt, hogy teljes átvilágítsák a fürdő működését.

A Jobbik kérdései (A személyes adatokat töröltük.)

 • Mi titkolnivalója van a fürdő igazgatójának a képviselő által kikért szerződésekkel kapcsolatban?
 • Van-e rokoni vagy családi kapcsolat Dr. S, Margit és az AQUARIUS-KER Kereskedelmi és Szolgáltató Betéti Társaság ügyvezetőjének édesanyja között?
 • Kért-e árajánlatokat azokra a karbantartásokra, javításokra más cégektől is, amiket végül sorozatosan H. Zsuzsanna szombathelyi egyéni vállalkozó nyert el egyfajta helyi Mészáros Lőrincként? Amennyiben nem, akkor vajon nevezhető-e ez gazdaságos üzemeltetésnek?
 • A gyógyászati részleg használatlan gépeit milyen értéken tartották nyilván a leltár szerint? Megtörtént ezek meghirdetése eladásuk előtt és a megfelelő értéken kerültek eladásra?
 • Vajon csak azért tagadta meg a jogszerűen kért iratbetekintést az ügyvezető, hogy legyen ideje eltüntetni a nyomokat és egyes szerződéseket, esetleg újakat kreálni?
 • Hozzászólások (0)

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Keresés

  Hozzászólások

  tonimontana: L*sz *bb*n *z *rsz*gb*n *ly*n k*rm*ny *k* n*m * s*j*t zs*b*t r*n...
  Szombathely legrosszabb állapotban lévő utcái: A Paragvári utca
  namsub: * n*rm*l*s m*d*r n*m * k*rl*t*z*s*kr*l m*g * “n*m k*t*l*z*, l*gr...
  Pfizer és Moderna: a vártnál több a szívizomgyulladás a fiatal férfiaknál
  nyugat1: " H* * b*lg* t*dj*,h*gy b*t*,l*g*l*bb *nny* *sz* v*n! D* ...
  Az M4 Sport futballszakértője elképesztő érzéketlenséggel nyilvánult meg Eriksen rosszulléte után
  fucking: T*P-6.4.1-15-SH1-2016-00001 sz*m* „Sz*mb*th*ly M*gy** J*g* V*r*s...
  Újabb vitatható kerékpáros jelek egy szombathelyi utcában
  mihu68: H*t n*k*m n* *gy *ly*n g*ngszt*r m*ndj* m*g h*gy l*t*rd*lh*t*k-*...
  Válaszolt az ír nagykövetség Orbánnak