NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Szabadságra küldték, majd elbocsátották a szentgotthárdi fürdő üzemeltetési igazgatóját

A vád iratlopás, az üzemeltetési igazgató jelentette korábban a csalás és sikkasztás gyanúját.

Bő két hónapja tart a szentgotthárdi fürdő körüli botrány. Március közepén, egy, a helyi tévében megjelent nyilatkozat alapján számoltunk be arról

2017.03.23. 12:58

Bántalmaztak és egy irodába zártak egy szentgotthárdi képviselőnőt a városi termálfürdőben

/ közélet 11 hsz. /
A háttérben sikkasztásgyanú és feljelentés van, állítja a képviselő.
, hogy a város egyik képviselőjét, Szalainé Kiss Edinát saját elmondása szerint bántalmazták a fürdőben, amikor ellenőrizni akarta az ott folyó munkát.

A városban azóta arról is vita van, hogy a képviselőnek egyáltalán joga volt-e ellenőrizni a száz százalékos önkormányzati tulajdonban lévő létesítményben zajló dolgokat, de a lényeg, hogy alapos gyanú merült fel egy, valószínűleg jó ideje zajló csalás- és sikkasztás-sorozatról. Tulajdonképpen nem lenne nagy ügy, esetenként párezer forintról van szó, de az ügyet közelről ismerő, helyi forrásunk szerint ez összesen már milliós nagyságrendre is rúghat.

A rendőrség nyomoz csalás és sikkasztás gyanúja miatt

Tény, hogy a város jegyzője feljelentést tett

2017.03.23. 12:58

Bántalmaztak és egy irodába zártak egy szentgotthárdi képviselőnőt a városi termálfürdőben

/ közélet 11 hsz. /
A háttérben sikkasztásgyanú és feljelentés van, állítja a képviselő.
, a rendőrség kérdésünkre megerősítette, hogy valóban folyik a nyomozás a szentgotthárdi fürdőnél.

Az ügyről a helyi Jobbik két sajtótájékoztatót is tartott, az elsőben

2017.03.24. 13:35

Jobbik: Sorozatos bűncselekmények történnek a szentgotthárdi fürdőben

/ közélet 5 hsz. /
A polgármester lányának úszásoktatásáról, összefonódásokról, mutyiról beszélt a párt országgyűlési és helyi képviselője egy sajtótájékoztatón.
sorozatos báncselekményekről beszéltek, egy héttel később már a fürdő ügyvezető igazgatójának menesztését követelték
2017.03.29. 10:54

A szentgotthárdi fürdő igazgatójának azonnali menesztését kéri a Jobbik

/ közélet gal. /
Offshore kapcsolatokról, titkolózásról, visszaélésekről szóló sajtótájékoztatóval folytatódik a fürdő története.
. Néhány nappal később, már április elején aztán a dr. Simon Margit ügyvezető igazgató lapunknak írt levelében válaszolt
2017.04.05. 15:26

Valótlanságokról, politikai csatározásokról beszél a szentgotthárdi fürdő igazgatója

/ közélet 1 hsz. /
Dr. Simon Margit szerint a fürdőben minden rendben van, és senki sem inzultálta az erről panaszkodó városi képviselőnőt.
, valótlanságokat és politikai csatározásokat említve.

fotó:

Nemrég aztán a szentgotthárdi tévé Facebook-oldalán jelent meg egy video , ebben dr. Gömbös Sándor, a fürdő első igazgatója fejtette ki véleményét, és mesélte el fia feleségének, Gömbösné Horváth Anita elbocsátásának történetét. Gömbös Sándorról tudni kell, hogy egész életében a szálloda- és wellnessiparban dolgozott, a Club Tihany vezetőjeként ment nyugdíjba, és közel húsz éve Bauer Károly, Szentgotthárd akkori polgármestere hívta a városba azzal, hogy segítsen felépíteni az akkor már jó ideje tervezett fürdőt és szállodát. Ami sok harc és közdelem árán sikerült is.

Gömbösné Horváth Anita az ő fiának felesége, szakirányú felsőfokú végzettsége van, gyakorlatát a Club Tihanyban szerezte, három nyelven beszél, és üzemeltetési igazgatóként dolgozott a szentgotthárdi fürdőben. Az ügyben komoly csavar, hogy férje, ifjabb Gömbös a Szombathelyi Törvényszék bírája.

Dr. Gömbös Sándor így meséli el a történetet

 • - Gömbösné Horváth Anita üzemeltetési igazgató már 2016-ban észlelte, hogy szabálytalanságok vannak a fürdőben, és ezt jelentette is az ügyvezető igazgatónak.
 • 2017-ben két újabb ellenőrzés is szabálytalanságokat tárt fel, erről írásos jelentést készített.
 • Idén márciusban Szalainé Kiss Edina városi képviselőnél a fürdő egyik alkalmazottja jelezte a csalásokat, a képviselő ezt jelentette a jegyzőnek, aki magához kérette Gömbösné Horváth Anita üzemeltetési igazgatót.
 • A jegyző megtette a feljelentést, egyúttal figyelmeztette az üzemeltetési igazgatót, hogy az ügyről nem beszélhet.
 • fotó:

 • Nem sokkal később Szalainé estefelé megjelent a fürdőben, ahol éppen Gömbösné volt az ügyeletes vezető, azzal, hogy ellenőrzést tart, és felkérte Gömbösnét, hogy az ellenőrzés alatt kísérje őt.
 • A képviselő egy jegyzőkönyvvel igazolta, hogy a fürdő ügyvezetője tud az ellenőrzésről, majd átadott egy listát, azokról a dokumentumokról, amelyekről fénymásolatot kér.
 • Közben a fürdőben megjelent dr. Simon Margit ügyvezető igazgató, és telefonon magához akarta rendelni Gömbösnét, de ezt a képviselőasszony nem engedte, telefonon közölte az ügyvezetővel, hogy az üzemeltetési igazgató most őt kíséri az ellenőrzés során. Később az ügyvezető távozott a fürdőből.
 • Az üzemeltetési igazgató a képviselőasszony távozása után nekiállt a kért adatok fénymásolósának, de mivel közben a fürdő bezárt, apósa tanácsára felhívta a férjét, hogy menjen be hozzá a fürdőbe, nem akar egyedül maradni a létesítményben. A férje meg is jelent.
 • Este fél 11-kor távoztak együtt a fürdőből, és elvitték a kért fénymásolatokat Szalainé Kiss Edina képviselő lakására.
 • Másnap dr, Simon Margit ügyvezető közölte Gömbösnével, hogy megszegte a szabályzatot, mert mert férjével záróra után a fürdőben tartózkodott, ezért tíz nap szabadságra küldi. Mindezt úgy, hogy vagyonőrrel kísértette fel az irodájába, aki átkutatta a táskáját, elvette a kulcsait, majd kikísérte a fürdőből.
 • fotó:

 • Gömbösné ezután a polgármesterhez fordult, aki azt mondta neki, úgy tudja, hogy férjével iratokat lopott a fürdőből.
 • A férj azonnal levelet írt Huszár Gábor polgármesternek, jelezve, hogy ha egy bírát lopással vádolnak, azt jelentenie kell a Szombathelyi Törvényszék elnökének, és kérte, nevezze meg, ki az, aki ezzel vádolja. A levélre nem érkezett válasz.
 • A tíz nap letelte után Gömbösné jelentkezett munkára, de az ügyvezető felszólította, hogy mondjon fel, különben feljelenti. Gömbösné nem volt hajlandó felmondani, erre az ügyvezető meghosszabbította a szabadságát, majd összesen három hét szabadság után azonnali hatállyal elbocsátotta.
 • Itt a teljes videó, ahol dr. Gömbös Sándor ezt elmeséli:

  Gotthárd Tv

  A turisztikai és idegenforgalmi szakember a termálfürdő múltjáról, jelenéről, kicsit a jövőről és a közelmúltban kirobbant, a közérdeklődés középpontjába került ügyekről is beszél

  Elküldtük kérdéseinket dr, Simon Margit ügyvezető igazgatónak, aki ragaszkodott ahhoz, hogy válaszát szó szerint közöljük.

  Kérdéseink

  Igaz-e, hogy az üzemetetési igazgató, Gömbösné Horváth Anita az Ön

 • tudtával és belegyezésével másolt le olyan iratokat, amelyeket Szalainé Kiss Edina városi képviselő kért ki?
 • Ön tudott-e arról, hogy ezeket az iratokat Gömbösné Horváth Anita el fogja vinni a képviselő asszony lakására?
 • Igaz-e, hogy Gömbösné Horváth Anitát ezek után Ön három hétre felfüggesztette? Ha igen, miért volt erre szükség, mi történt ebben a három hétben?
 • Igaz-e, hogy a három hét leteltével Gömbösné Horváth Anitának átadott rendkívüli felmondásban a fő indoklás az volt, hogy az üzemeltetési igazgató az iratok lemásolta és a másolatokat a képviselő asszony lakására vitte?
 • Mit tett a fürdő vezetése a napvilágra került csalás és sikkasztás gyanújának tisztázásért?

 • Dr. Simon Margit ügyvezető igazgató válasza, szó szerint

  Megkeresésében feltett kérdéseire vonatkozóan, tájékoztatom, hogy az ön által említett tv felvételt nem láttam, az abban elhangzottakat és azok szövegkörnyezetét sem ismerem. Kérdései egy a gazdasági társaság munkaviszonnyal kapcsolatos történéseivel függnek össze. Ezek még folyamatban lévő ügyek, a jogi határidők nem jártak le és bizonyos vonatkozásban személyiségi jogokat is érinthetnek.

  Folyamatban lévő ügyről pedig nem kívánok nyilatkozni. Elmondható viszont, hogy a kft. működéséért, beleértve a munkaviszonnyal kapcsolatos dolgokat és eseményeket is, az első számú vezető felelős és kötelezett. Egy gazdasági szervezet menedzsmentje akkor működik jól, ha a vezetők között a bizalom megvan, és egy irányba húznak a működés, üzemeltetés során. Ha ezeket bárki megszegi, annak következményeit, a szabálysértőnek el kell fogadni és viselni. Az ön által feltett kérdések, meglátásom szerint, eléggé célzatosak, ezekhez még annyit, mindenkinek az állítását bizonyítani is tudni kell. Az eset kapcsán a Kft. részéről tett intézkedések és kijelentések, valós és bizonyítható tényeken alapulnak és a döntések, a kft. érdekeit szem előtt tartva születtek. A kft. működésére vonatkozó külső és belső szabályok betartásáért és betartatásáért a kft. ügyvezetője, mint elsőszámú vezető a felelős. A külső és belső szabályok mindenkire egyaránt vonatkoznak, azokat minden munkavállalónak be kell tartani és azok megsértéséért, megszegéséért felelősséggel tartozik!

  Az elmúlt időszakban nagyon sok vélt, vagy valós kijelentést tettek a fürdővel kapcsolatban, vádoltak és rágalmaztak „közérdekre” hivatkozva. Ezeket a kijelentéseket nem áll szándékomban elemezni és minősíteni. Az eljárások folyamatban vannak, majd a lezáró határozatok eldöntik a kijelentések valóságtartalmát. Bármilyen törvénysértés előfordult, annak következményei voltak és így lesz ez a jelenleg folyamatban lévő eljárások esetében is.

  Mindenesetre azzal mindenkinek tisztába kell lenni, hogy szabályok minden területen vannak. Minden kinyilatkoztatásnak vannak következményei, amelyekért a felelősséget vállalni kell! A fürdő körül gerjesztett vihar sokat árt/ártott, bizonytalanságot kelt és a működésre is kihat! A fürdő fogadja a vendégeket, a munkavállalók nagy része elkötelezetten végzi a munkáját. Azok, akik megpróbáltak és megpróbálnak kívülről befolyást gyakorolni, belső ”bomlasztó” tevékenységet kifejteni, vagy nem megfelelő munkavégzésre ösztönözni, idővel minden bizonnyal eljutnak arra a felismerésre, hogy ezzel a magatartással ártanak a fürdőnek, veszélyeztetik saját és kollégáik munkahelyét is. A legutóbbi munkahelyi megbeszélésen azt kértem, kértük a kollégáktól, hogy a munkájukra koncentráljanak, végezzék azt úgy, ahogy eddig is tették, mert csak így tartható fenn a fürdő működése, természetesen megköszönve nekik az eddigi munkát és kitartást a mesterségesen kialakított helyzetben.

  Hozzászólások (1)

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Keresés

  Hozzászólások

  miki1950 : N* *z * n*m s*mm*! *z *ng*l k*rm*ny t*d*m*ny*s t*st*l*t* sz*r*n...
  Csendben árat emelt a Pfizer és a Moderna is
  Safranek Úr: M*ly*n Kr*sz-p*rk *szk*zb*rl*s? *m*k*r p*r h*n*pj* *rr* j*rt*nk,...
  Ha a felújított szombathelyi víztoronyba vágyna, itt vannak az árak
  Safranek Úr: N*gy*n *gysz*r* * m*g*ld*s, b* k*ll f*v*s*t*n* *z *g*sz*t. M*g l...
  Videó: Kánikulába dermedt a szombathelyi „térköves” Berzsenyi tér
  miki1950 : B*z*ny*r* v*n *g*zs*g *s b*nn*, d* kb. *nny*, h*gy n* sz*dd l* *...
  A levendulát veszélyes növénynek minősítheti az EU
  demoktatorovm: H*ly*tt* m*jd * L*r*ncn* c*g* sz*rv*z* ......
  Egy évig nem szervezhet vadászatokat Mészáros Lőrinc cége