NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Megvan Szombathely első örökbe fogadott parkja

A Szombathelyi Szépítő Egyesület szárnya alá vette a Szent István-parkot.

Lassan már két éve, hogy útjára indította az önkormányzat a Vigyázzunk együtt Szombathelyre! programot, melynek egyebek mellett része a Fogadj örökbe egy parkot! kezdeményezés is. Ennek apropóján gyűltünk össze a mai, esős hétfői délelőtt a Szent István-parkban, ahol még az őszi időjárás viszontagságai ellenére is szorgosan serénykedtek a Szombathelyi Szépítő Egyesület tagjai – ők fogadták ugyanis örökbe ezt a parkot.

Nagy volt a sürgés-forgás. | Még több képért kattints!
fotó: Mészáros D. Zsolt

Rövidesen pedig megérkezett Horváth Soma alpolgármester is, hogy a város nevében megköszönje az egyesület munkáját, ugyanis ők volt az elsők, akik kezelésbe vették az általuk örökbe fogadott parkot. Szombathely pedig amellett, hogy eszközöket is biztosít nekik, most oklevéllel és táblával hálálja meg a munkát.

fotó: Mészáros D. Zsolt

A kezdeményezés célja egyébként az, hogy a civilek és a vállalatok is egy kicsit jobban magukénak érezhessék Szombathelyt. Mint az alpolgármester elmondta, a város nagyon sokat költ a zöldterületek fenntartására, most is éppen ott dolgoznak a SZOMPARK munkatársai az Ezredévi parkban.

De néha egy kicsit szükség van arra, hogy közösségben, akár egy-egy alkalommal kimenjünk mondjuk szemetet szedni, vagy valamilyen más módon bekapcsolódjunk a munkába. Ennek a projektnek is ez a lényege.

„Én úgy hiszem, hogy együtt, közösen tudunk azért tenni, hogy tisztább, szebb, jobb városban élhessünk” – mondta Horváth Soma.

fotó: Mészáros D. Zsolt

Eddig 18 civil szervezet és 6 nagyvállalat szállt be a programba, velük jelenleg is egyeztetnek. Ráadásul a vállalatok között olyanok is vannak, akik játszóteret fogadtak örökbe és különböző játékeszközöket vagy padokat vásárolnak oda.

És hogy miért pont a Szent István-parkot fogadta örökbe az 1885-ben alakult Szombathelyi Szépítő Egyesület? Bődi Lívia elnök elárulta lapunknak, hogy azért, mert a századfordulón az akkori városvezetéssel együtt hozta létre az egyesület ezt a parkot, a jelenlegi tagok pedig úgy gondolták, hogy jelképes dolog lenne, ha egy olyan parkot fogadnának örökbe, aminek születésénél ott voltak.

Bődi Lívia
fotó: Mészáros D. Zsolt

„Egyébként rengeteg parkot örökbe fogadhattunk volna, ha ebből indulunk ki, mert abban az időszakban sokat dolgozott együtt az egyesület és a városvezetés, így nagyon sok szerepe van az egyesületnek abban, hogy Szombathely most így fest” – mondta Bődi Lívia.

Még több képért kattints!
fotó: Mészáros D. Zsolt

Hozzászólások (3)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

győzelem: B*rz*l*m *z * tr*g*d**! N*m sz*b*dn* *ly*nn*k m*gt*rt*nn**. *t *...
Közutas dolgozó vesztette életét az M1-esen, miután egy bolgár kamion csapódott be a munkaterületre
lights: N*m *rt*m, h*gy *gy sz*m*ly*s v*l*m*ny*n (-*k*n), h*gy l*h*t *nn...
„Aki nincsen beoltva és kórházba került, még ki is fizettetném vele az ellátást”
Franko: Sz*rm*n,b*t* v*gy...
Eladó Kőszeg egyik kultikus étterme
Franko: *z *ly*n *st*b* ny*nyàk *lm*h*tn*k * b*d*s p*csàb* * sz*rm*nn*l ...
„Aki nincsen beoltva és kórházba került, még ki is fizettetném vele az ellátást”
duehebdud: *n *rr* * f*lmr* v*r*k, *m* f*ld*lg*zz* * j*l*nl*g* m*ff** *ll*m...
Politikai film készül a taxisblokádról is