NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Tech

Személyit követel a letiltott magyaroktól a Facebook

Sok hazai Facebook felhasználói fiókot tiltott le az elmúlt napokban a Facebook. Olvasónk is panaszkodott.

Nekem kb 300 ismerősöm tünt el, és nem kamu profilosok. A feleségemmel beszéltem este messengeren és egyik pillanatról a másikra eltűnt, mintha letiltott volna.

- írta egy olvasónk a tegnapi napon Facebook Messengeren . Valóban már hétfő este megjelentek az első felhasználói panaszok a magyar felhasználói fiókok tulajdonosai részéről.

Azonnal el is kezdtek terjedni az összeesküvés-elméletek és különböző kamuhírek ezzel kapcsolatban. Akadt, akik szerint politikai alapon történik a tiltás, míg mások úgy vélekedtek, kamuprofilok törlése közben került valami hiba a gépezetbe. De a tiltási hullám során elkezdett terjedni egy olyan körüzenet is, amiben túlterhelt szerverekre hivatkozva riogattak fizetős Facebookkal és kitiltással.

fotó: Nyugat.hu

A bizonytalanságot leginkább az okozta, hogy a Facebook által küldött rendszerüzenet nem szolgált magyarázattal arra, hogy miért nem tudnak adott felhasználók bejelentkezni a fiókjaikba. Ugyanakkor a felfüggesztett felhasználók olyan üzenetet kaptak, miszerint ellenőrzés céljából személyazonosító okmányt kellene feltölteniük a Facebook részére. Mint a 24.hu beszámolt róla, a Facebook bármilyen személyes iratot elfogad, amint szerepel név és születési dátum, vagy a név és egy arckép.

fotó: Nyugat.hu

Ez sokakat meglephetett, hiszen itt személyes iratok megosztásáról van szó. Ugyanakkor a Facebook Súgóközpontjában is az szerepel, hogy

bizonyos esetekben, például politikához kapcsolódó hirdetéseket indító hirdetők engedélyezése esetén különleges követelmények vonatkozhatnak a személyazonosító okmányokra

.

Ellenőrizhetik tehát a személyazonosság igazolására szolgáló okmányokat akár manuális módon, akár automatikus rendszerek segítségével.

Ez segít a visszaélések, például a csalások és a személyazonossággal való visszaélés megelőzésében, valamint a politikai tartalmú hirdetések hitelességének biztosításában

.

Hozzászólások (11)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : M*nth* *gy h*t* *zt m*r *lv*st*m v*ln*, cs*k *pp*n n*m *rk*z*tt ...
Újabb nagy adag orosz vakcina indult útnak vasárnap Magyarország felé
gaful: * k*n** v*kc*n* s*mm*v*l s*m r*ssz*bb,m*nt * t*bb*!* f*l Sz*rb**...
Ön mit gondol arról, hogy Orbán Viktort a kínai vakcinával oltották be?
Vasi: *tt n*m *s *z * l*gn*gy*bb pr*bl*m*,h*gy k*t m*v*l *lt*n*k b*, h...
Ön mit gondol arról, hogy Orbán Viktort a kínai vakcinával oltották be?
fgzb: M**t*n sz*nt* * t*lj*s s*jt* * t* k*z*t*kb*n v*n, *m*t *l*p*s*n ...
Ön mit gondol arról, hogy Orbán Viktort a kínai vakcinával oltották be?
angelica: G*nd*l*m *z cs*k *nny*t j*l*nt, h*gy * k*n** v*kc*n* *s m*gk*pj*...
Ön mit gondol arról, hogy Orbán Viktort a kínai vakcinával oltották be?