NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Hírek

Szellemi tudásból vállalkozói vagyon

A szellemi tulajdonjog iránt érdeklődők számára elérhető a KnowING HUB Helpdesk szolgáltatása.

A szellemi tulajdon olyan vagyon, amit kézzel foghatóvá lehet és érdemes tenni, mégsem él vele számos hazai cég. Ha összehasonlítunk egy lengyel és egy magyar vállalkozást, melyek egyforma adottságúak, a lengyelt háromszor annyiért lehet átlagosan eladni, mint a magyart. Fejlesztenek a hazai cégek, kreatívak, de ennek pénzben mérhető eszközzé alakítása rendszeresen elmarad.

A Knowing IPR projekt keretében ezen lesz lehetőség változtatni. A Pannon Gazdasági Hálózat (PBN) által képviselt nemzetközi együttműködés révén akár 1.5 millió Ft értékben kaphatnak jelentkező vállalkozások segítséget abban, hogy a cégértéküket megnöveljék az elvégzett szellemi termékük tulajdonjoggá alakításával.

A KnowING IPR projekt a tudástervezés és a szellemi tulajdonjog (IPR) menedzselésének eszközei segítségével mozdítja elő az innovációt a Duna-régióban. A projekt az innováció feltételeinek javítását is támogatja a KnowING HUB elnevezésű transznacionális online platform kifejlesztésével. A HUB teljes online infrastruktúrát biztosít az átfogó IPR-adatbázishoz, továbbá eszközöket kínál az adatok kinyeréséhez és az IPR-menedzsment fejlesztéséhez kezdő és haladó felhasználók számára egyaránt.

Interreg logo
fotó: nyugat

A szellemi tulajdonjog iránt érdeklődők számára elérhető a KnowING HUB Helpdesk szolgáltatása, ahol fogalommagyarázatok, gyakran ismételt kérdések és a projekt nemzeti kontaktpontjainak listája is megtalálható.

A tavalyi év végén útjára indítottuk a MeetIPRhub nevű, a szellemi tulajdonjoggal, szabadalmakkal és technológiatranszferrel foglalkozó mentorprogramunkat. A mintaprojektben olyan felsőoktatási intézmények és autóipari cégek vettek részt, amelyek törekednek arra, hogy javítsák az IPR-ral kapcsolatos készségeiket, IPR-alapú együttműködéseket alakítsanak ki és IPR-ismeretek segítségével fejlesszék munkafolyamataikat vagy oldják meg kihívásaikat. A projektet 2021 év végéig hosszabbították meg.

A projekttel és a közelgő eseményekkel kapcsolatos további információkért látogassanak el a projekt hivatalos weboldalára . A „KnowING IPR – Az innováció támogatása a Duna-régióban tudástervezéssel és szellemitulajdon-menedzsmenttel” projekt az Európai Unió (ERDF, IPA, ENI) és a Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.

Hozzászólások (1)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : K*v*l* m*ff** - sz*k*mb*r P*nt*r. Sz*rv*z*sb*n * m** n*p*g v*rh...
Pintér Sándor szerint még kérdezni sem szabad a Pegasus-ügyről
miki1950 : H* P*p* *s * t*t* *gy m*nd*tb*n sz*r*p*l, *z*nn*l * k*t*l*s k*v*...
Féltonnás zafírt találtak egy Srí Lanka-i hátsó kertben kútásás közben
demoktatorovm: *d*zl*k *stv*n! *zt *rt*d: "D* h* b*rk* * p*p** b*szm*t ...
Féltonnás zafírt találtak egy Srí Lanka-i hátsó kertben kútásás közben
demoktatorovm: *gy*n*zt k*rd*z*m t*l*d f*rd*tv* *stv*n!...
Féltonnás zafírt találtak egy Srí Lanka-i hátsó kertben kútásás közben
Paulus_Maior: H*t m*nj*n*k cs*k *d* *1G. m*g * L*l* f*d**t**! F*lt*gl*v*l v*rh...
Elképesztő árak a Balatonnál: csak a szállás közel félmillióba kerül most egy hétre