NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Fél éven át próbáltunk bejutni a szombathelyi szelektív hulladékválogatóba, nem sikerült

Be akartuk mutatni, mi történik a szelektíven gyűjtött hulladékkal.

"Tudomásunkra jutott, hogy szombathelyi és a soproni polgármesterek belátható időn belül találkoznak konzultációra hulladékgazdálkodás témakörében. Kérjük megértését, hogy a látogatását a szelektív hulladékfeldolgozó üzemben ettől az egyeztetéstől függően egy későbbi időpontban tudjuk biztosítani Önnek" - írta levelében a soproni STKH Kft. még a múlt héten.

A képekre kattintva galéria nyílik
fotó: Mészáros D. Zsolt

Egy héttel korábban még kaptunk egy időpontot január 24-re. Nem akartunk mást, csak fotókkal, leírásokkal bemutatni, hogyan működik a hulladékválogató, és bebizonyítani, hogy van értelme a szelektív hulladékgyűjtésnek.

fotó: Mészáros D. Zsolt

Még tavaly nyáron érdeklődtünk arról, van-e lehetőség az üzemlátogatásra, aztán utána sokszor. Mindig haladékot kértek, azt hogy várjuk meg az önkormányzati választást, várjuk meg az ünnepeket, az új évet. Most pedig, hogy az egyeztetések után beszéljünk majd a látogatásról.

fotó: Mészáros D. Zsolt

A most induló egyeztetésekről nemrég írtunk

2020.01.16. 11:30

A SZOVA három éve veszítette el fél Vas megye hulladékszállítását, megpróbálják visszaszerezni

/ közélet 1 hsz. /
A soproni városvezetéssel egyeztet Szombathely polgármestere.
, valószínűleg arról lesz szó, hogy a SZOVA három éve veszítette el fél Vas megye hulladékszállítását, amit a soproni STKH kapott meg, és legalább ennek egy részét megpróbálják visszaszerezni.

fotó: Mészáros D. Zsolt
A jelenlegi helyzet ugyanis nehéz helyzetbe hozta és ott is tartja a Szomhull-t és áttételesen a SZOVÁ-t is. Sőt, még az önkormányzatot is, tavaly év végén 500 millió forinttal kellett kisegíteni a Szomhull-t, ez a pénz máshonnan hinyzik majd.

Miután az STKH visszamondta a korábban megbeszélt látogatási időpontot, elmentünk, és megnéztük, mi a helyzet most a válogatóművel. Persze, csak a kerítésig jutottunk, mozgást nem láttunk, igaz, a nyitva tartási időn kívül érkeztünk,. Az udvaron párkukásautó, nagy kupac gumiabroncs, arrébb bálákban papírhulladék. És persze az épületek, valamint a zárt kapu.

fotó: Mészáros D. Zsolt

A Szombathely határában, a Söptei út mellett lévő válogatómű egyébként 2015-ben készült el, viszont jó darabig nem működött, jelenleg az STKH üzemelteti. Az üzemben a négy és fél évvel ezelőtti próbaüzemkor jártunk

2015.08.24. 19:09

Hárommilliárd forintba került a hulladékválogató, de egyelőre még nem működik

/ aktuál gal. 5 hsz. /
A szombathelyi beruházás minden elemével együtt került ennyibe. Kár, hogy mire elkészült, megváltoztak a jogszabályok.
, egy nyílt napon. Hárommilliárd forintba került, az akkor még létező Nyugat-dunántúli Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás építtette.

A társulást 127 település hozta létre, évente 7,5 ezer tonna hulladék feldolgozására képes, de azt nem tudjuk, ebből mennyit teljesít.

Hozzászólások (6)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Nagyadri: M*st m*r t*d*m, h*l r*mb*l * k*sz*b*d*lt *gyp*szt*t* f*h*rj*! T...
A levendulát veszélyes növénynek minősítheti az EU
StarMan: J*j, *tt * v*l*gv*g*! M*s n*ll*k m*s*k*nyv*t "*rn*k", t*...
Hajdú Péter és párja elkapta a delta-variánst
StarMan: H* n*m tr*f*, n* *rj*n*k v*cc*k*t. L*gy *s*csk*, 1 h*t*n *t t*rt...
Nem tréfa: 110 km/órás széllökések és jégeső jön
StarMan: H*ly*kn*k: k*r*s*b*n m*gt*l*ln* *z *rv*s* sz*kl*p*k*t. J*v*sl*m ...
Nagyon csúnya hírek érkeztek a delta variánsról
StarMan: J*gs*mv*n*k. * k*r*kp*r*s t*k*r*dj*n m*nd*nh*nn*n....
Olvasóink többsége szerint a szombathelyi Fő téren hosszában is kellene kerékpárút