NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sport

Kiizzadta a győzelmet a Körmend Szegeden

A kiesés elől menekülő Szeged nagyot harcolt, és karnyújtásnyira volt a bravúrtól.

Naturtex-SZTE-Szedeák – Egis Körmend 79-83 (23-16, 20-25, 23-30, 13-12)

A hétközi FIBA-kupa mérkőzésen sérülést szenvedő Varnado vállalta a játékot, kezdett is, igaz, az első félidőben mindössze négy és fél percet töltött a pályán, mert négy elrontott mezőnykísérlet után lecserélte őt Zollner. A hazaiaknál pedig ott volt a feldobás pillanatában a másodosztályból visszatérő Kovács Ádám.

A Szekulovics-legénység kapta el hamarabb a fonalat, a Körmend szinte végig futott az eredmény után. 15-6-nál a vasiak padja kapott egy technikait, kilenc volt a legnagyobb különbség, a nyitó felvonást végül 23-16-ra hozta a Szedeák.

Curry hármasával először lett kétszámjegyű a különbség, de Ferencz hamar válaszolni tudott. Elképesztően jól dobtak távolról a hazaiak, elsősorban az amerikai hátvéd és Krapic voltak a pontfelelősek. Tizenkét pontos hátrányból visszajött egyre az MTE. A végét elizgulta, elkapkodta a Szeged, de az egyenlítés elmaradt. 43-41 a félidő.

Taylor figyel
fotó: BB1.hu

Taylor egyenlített egy zsákolással, Kerpel-Fronius távolijával azonban újra a Szeged vezetett. A piros-feketék eggyel magasabb sebességi fokozatra kapcsoltak, három perc alatt 4-12-es szériát mentek, 47-53-nál időt is kért a hazai kispad. Ferencz elkapta a fonalat, szórta a hármasokat, az ötödik távolija után (hat kísérletből) 50-59-re vezetett a Körmend. Jött az újabb fordulat, 8-0-val visszajött egyre a Naturtex. Visszatért a pályára Varnado, pillanatok alatt megint elment az ezüstérmes, amely a huszonnyolcadik percben először vezetett tízzel (58-68). A védekezéssel nem sokat törődtek a csapatok. Taylor kosarával 66-71-ről indult a záró felvonás.

Izgalmas volt a meccs, a Körmend őrizte minimális előnyét, de egy pillanatra sem nyugodhatott meg. 2:45-tel a vége előtt Asbury ki is egyenlített. 77-77-nél időt kért Zollner. Sőt, Krapic fordított is. Szívósan védekezett a Szeged, a ritmusát veszítő Körmend hosszú-hosszú percekig nem tudott betalálni. 79-79-ről indult az utolsó perc. Turner harminc másodperccel a vége előtt értékesített egy ziccert, ami után időt kért Szekulovics. Curry lepörgette az órát, de a távoli kísérletét blokkolta Taylor, a kontrából pedig még belefért egy újabb Turner kosár. A kiesés elől menekülő Szeged nagyot harcolt, és karnyújtásnyira volt a bravúrtól. A Körmendnek vért kellett izzadnia a sikerért.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Paulus_Maior: V*rb*ssz*? *gy fr*szt! "*lt*rn*t*v k*lt*r*l*s pr*gr*m...&#...
19 éves férfit késeltek halálra a IX. kerületben - a rokonok vérbosszút akarnak
Paulus_Maior: "H*l zs*rn*ks*g v*n, *tt zs*rn*ks*g v*n ... s *gy r*d *s ...
A Fidesz megszüntette az Egyenlő Bánásmód Hatóságot - És miért baj ez?
Szentkirályi: *gy ,*nk*bb n* cs*n*lj*n s*mm*t....
Jól odasóztak a szombathelyi Jókai park sétányának
TMiki: "* r*k*n*k v*rb*ssz*t *k*rn*k" J*. L*h*t m*nn* P*k*szt*...
19 éves férfit késeltek halálra a IX. kerületben - a rokonok vérbosszút akarnak
okidoki: "*k* k*rd*t r*g*d, k*rd *lt*l v*sz *l"...
19 éves férfit késeltek halálra a IX. kerületben - a rokonok vérbosszút akarnak