NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Aktuál

Számok a menekültekről, amik bedönthetik az Európai Uniót

1 ezrelék. Ekkora arányban vannak az Unióban migránsok. Szavazzanak, Önök szerint mi lesz az EU-val!

Körülbelül félmillió menekültről szólnak a hírek, ennyien próbálnak összesen az elmúlt és elkövetkezendő hónapokban az EU-ba menekülni a szíriai és egyéb háborúval vagy terrorral sújtott országokból.

Tényleg 500 ezer ember miatt van válságban az 500 milliós EU?

Az Átlátszó közölt infografikákat , amik jól mutatják az arányokat. Az EU 0,1 százalékát teszik ki a menekültek, ezzel szemben Törökország ennek négyszeresét, ami a lakossághoz viszonyítva 2,7 százalékot jelent. Jordánia hasonló mértékű menekültrohamot kapott, mint Európa, de ott ez a lakosság 9,7 százalékát jelenti. Azaz majdnem minden tizedik jordán állampolgárra jut egy menekült. Libanonban 1,2 millió szír menekültet fogadtak be. Ez az arány több, mint 27 százalék.

Menekültek aránya a lakossághoz az EU-ban...
fotó: vastagbor.atlatszo.hu
és Libanonban
fotó: vastagbor.atlatszo.hu
 

Ha hinni lehet a számoknak, úgy fest, hogy az EU-ban minden ezredik emberre jut egyetlen személy. Nem egy többgyerekes család, hanem csak annak egyetlen tagja.

Szavazás: Ön szerint mi lesz az EU-val?

Hozzászólások (3)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés