NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Balassa Péter vizsgálóbizottsággal akarja ellenőrizni a SZOVA szállodaépítési programját

A szombathelyi jobbikos képviselő szerint megbukott a terv, és szeretné tudni mennyi pénzt költöttek rá.

Rendkívüli sajtótájékoztatót hirdetett meg kedd délutánra Balassa Péter, szombathelyi jobbikos városi képviselő. Kiderült, hogy a SZOVA szállodaépítési projektjéről van szó, amit már többször kritizált a képviselő.

Többször is a közgyűlés elé akarta vinni az ügyet

A SZOVA még 2015-ben kezdett bele egy négycsillagos szálloda tervezésébe, a hotel a Csónakázó partján lesz, és magántőke bevonásával akarják megvalósítani. Éppen ezért elég keveset lehet tudni róla, ez ugyanis a szombathelyi vagyongazdálkodó cég üzleti tevékenységéhez kapcsolódik, és a magántőke miatt komolyan veszik az üzleti titkot.

Balassa Péter sajtótájékoztatója
fotó: Szilágyi József / telefonos fotó

Balassa már szinte a kezdetektől kritizálta a projektet, a közgyűlés elé is be akarta vinni, de a többség rendre leszavazta napirendi javaslatait. Legutóbb a júniusi közgyűlésen próbálkozott meg a napirendre vétellel, akkor is sikertelenül. A másnapi frakció-sajtótájékoztatón

2018.06.26. 15:25

Villámgyorsan eltüntették Czeglédy névtábláját

/ közélet 4 hsz. /
A frakciók közgyűlés utáni sajtótájékoztatóján megtudtuk, hogy tudomásul vették Czeglédy Csaba mandátumának megszűnését.
bejelentette, hogy információi szerint megbukott a terv, pedig több tízmilliót költöttek már rá, és hogy közérdekű adatigényléssel fordult a polgármesterhez a részletek miatt.

Akkor megkérdeztük Molnár Miklós SZOVÁ-ért is felelős alpolgármestert, de azt mondta, nem kívánja kommentálni

Balassa Péter sokadik ámokfutását

.

Több levelet is írt

Balassa a keddi sajtótájékoztatón ismét ezt az ügyet hozta elő. Kijelentette, hogy a projekt megbukott, és így a SZOVÁ-nak vissza kell fizetnie azt a 450 millió forintot, amit 2016 decemberében osztalékként vett ki erre a célra a tulajdonában lévő Távhőszolgáltató Kft-től.

Elmondta, hogy levelet írt a polgármesternek, amiben arról is tájékoztatja, hogy ha a projekt nem valósul meg, akkor ezt a pénzt vissza kell fizetni a Távhőnek. Egyúttal kezdeményezi, hogy független szakértőkből álljon fel egy vizsgálóbizottság, és vizsgálják át az egész tervet.

Balassa levelet írt a jogi és társadalmi kapcsolatok bizottsága elnökének, Takátsné Tenki Máriának is, hasonló tartalommal, és azzal, hogy ha kiderül, hogy manipulálták a projekt előkészítését, az már büntetőügyi kategória. Hozzátette, Molnár Miklósnak és Németh Gábornak, a SZOVA vezérigazgatójának is írt levelet, ezekben tájékoztatást kér a szállodaépítési projektről.

A sajtótájékoztatón megkérdeztük a képviselőt, miből gondolja, hogy megbukott a projekt. Azt mondta, ha nem bukott volna meg, akkor már elköltötték volna az önrészként szolgáló 450 milliót, és a közgyűlés elé is vittek volna előterjesztést az ügyről. Megjegyezte, az elején 1,7 milliárdos tervben gondolkodtak, de mára látszik, hogy legalább négymilliárdba kerül egy ilyen szálloda megépítése, erre viszont nincs pénz.

Felhívtuk Molnár Miklós alpolgármestert, aki nem akart reagálni Balassa Péter kijelentéseire.

Hozzászólások (4)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

edmond: "M* f*ly*k *tt Gy*ngy*s*n" - *gy*n*z j*t*tt *sz*mb* n*k*...
Felfegyverkezve érkezett a gyöngyösi polgármesteri hivatalba: meg akarta ölni a polgármestert és a teljes városvezetést
edmond: N*m *rt*m, m**rt l*ny*g*s, h*gy * ,,m*s*k" **t* *pp *gy BMW ...
Megállt a kocsi a zebra előtt, aztán érkezett hátulról egy BMW
edmond: N*m *z *k*z*tt k*r*rt j*r *z *gy *v. *z*rt j*r, m*rt m*g *gy *v...
Pöcsöt rajzolt egy győri közintézményre, egy évre börtönbe mehet
Kipu: M*r* l*h*tn* sz*m*t*n*? K*p*tt g*l*kr* *g*n, r*g*ttr* n*m. *z * ...
Mire lehet számítani a francia válogatott ellen? - Elemzés
Kipu: M*t l*h*t *tt m*g * h*v*r*kn*k *d**dn*? N*k*m m*r * d*h*nym*ty*...
A Momentum úgy tudja, Rogánékhoz kerülhet a teljes magyar útdíjbeszedés