NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Hírek

Szakad a hó Ausztriában

10-20 centi leesett már szerdán.

Ausztriában és Olaszországban több, mint 10-20 centiméteres friss hó hullott, a napokban tovább gyarapodhat a vastagság, a csapadékos és a hideg időjárásnak köszönhetően.

A Metkép azt írja, jelenleg úgy fest, a hétvégétől, ha csak néhány napig is, télies anomáliákat tapasztalhatunk, ami a fölénk húzódó hideg levegőt illeti. Mivel még csak október eleje van, a napállás magas, és hosszúak a nappalok, nem kell nagyon hidegre számítani, 10-14 fokos maximumok, a csapadékos részeken 8-10 fok, ha a már több frissítés óta mutatkozó lehűlés megvalósul. 

Ausztria, havazás
fotó: metkép.hu

Ezen túl az első kiterjedtebb fagyokat is magába foglalhatja a hétvégétől induló bizonytalan hosszúságú időszak, hiszen fölöttünk 0/-3 fok közötti hőmérsékletű levegő helyezkedik majd el azon a magasságon, ahol jelenleg 10-13 fokos.

Emellett a csapadék esélye is megvan, ami síkvidéken eső lenne, így a hóesésben bízók többsége csalódni fog minden bizonnyal, ám a magasabb hegyekben, kiemelten a Kékestetőn, Bánkúton és a Kendig-csúcson (esetleg a Nagy-Hideg-hegyen) esély nyílik szilárd halmazállapotú csapadékra.

Mivel a magasban 0 és -5 fok között szórnak a modellek és azok különböző futásai, ez a magas csúcsokon -1/+3 fok körüli értékeket hozhatna, ami kellő intenzitású csapadék mellett hó vagy havas eső lenne.

Hozzászólások (1)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : K*n*k * m*gb*z*s*b*l *s m*ly*n c*lb*l? M*nth* n*m *sm*rn* *z *l...
Egységes ellenzék: Kövér a szolgálatok alkotmányos kötelességének megszegésére buzdított – Távozzon tisztségéből
Sanca: M*r n*gy*n n*gy * b*j!!! *z *ssz*s m*gh*ly*l?Gr*z b*z*rt v*gy m...
Kövér nemzetbiztonsági veszélyként beszélt az ellenzékről
iszek: L*gt*bb * f*l*s*gf*gg*......
Magyarország a „függők” országa
Sanca: N*l*nk * c*v*db*n *lh*nyt*kh*z *zt *s h*zz*v*tt*k *k* m*rc**sb*...
Milyen lenne az átoltottság, ha nem lennének közösségi oldalak és véleményvezérek?
miki1950 : T*lt*sz b*z*ny ,m*rt *tt *s * f**ll*ns*gn*k *z *ll*nz*k*t j*l*l...
Kövér nemzetbiztonsági veszélyként beszélt az ellenzékről