NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Jelentem

Még mindig szorgosan osztogatják a szájmaszkokat Vas megye több településén

Nem hagyják cserben az önkormányzatok a lakosokat a vészhelyzetben.

Szombathelyen kívül még számos Vas megyei településen osztják a maszkokat, legalábbis ez derült ki néhány Facebook-bejegyzésből, melyek megtaláltak minket a közösségi oldalon – írtuk

2020.04.01. 16:26

Nem csak Szombathelyen, Vas megye más településein is osztják a maszkokat (Frissítés: jó pár újabb település a listán)

/ közélet 6 hsz. /
Sőt, van ahol már március 25-én megtörtént a kiosztás, és akad olyan település is, ahol tisztítószereket is kapnak a helyi lakosok.
még április 1-jén. A lista pedig egyre csak bővül, akkori cikkünket is többször frissítettük, de még mindig nem értünk a felsorolás végére.

A Nagysimonyi önkormányzat például a Facebookon hirdeti folyamatosan, hogy milyen lépéseket tesznek a lakosok életének megkönnyítésére. Egy olvasónk hívta fel figyelmünket, hogy még március végén megkezdték a maszkok varrását, amiről büszkén tájékoztatták a lakókat.

„Fontosnak tartjuk falunk minden lakójának egészségmegóvását! Ebből adódóan, mivel a védőfelszerelés beszerzése nehéz, nagylelkű önkéntesek és az önkormányzati dolgozók segítségével, megkezdtük a szájmaszkok varratását! Minden háztartás 1 db mosható, fertőtleníthető maszkot kap, így lehetőség lesz arra, ha valakinek el kell hagynia otthonát, ezzel is óvhassa saját, s mások egészségét is. Várhatóan a jövő hét első felétől kezdjük kiosztani olyan ütemben, ahogy készülnek a maszkok” – közölték a Facebookon még március 27-én.

Árilis 3-án, azaz múlt pénteken pedig arról számoltak be, hogy a korábbi kiírással ellentétben, vagyis hogy háztartásonként egy maszkot bizosítanak, most már minden lakosnak lett vagy rövidesen lesz szájmaszkja, ugyanis közel 1000 darab készült el.

A korábbi kiírással ellentétben, minden lakosnak lett/lesz eljuttatva szájmaszk! Közel 1.000 db készült el! :)

Közzétette: Nagysimonyi Község – 2020. április 3., péntek

A körmendi polgármester, Bebes István is a Facebookon számolt be arról még március végén, hogy náluk is megkezdték a maszkok varrását, illetve az idősek ellátását és a lakosság folyamatos tájékoztatását. Mindezt pedig önkéntesek és a Szociális Szolgáltató munkatársai végzik, akiknek kemény és kitartó munkáját természetesen meg is köszönte.

Az elmúlt héten megkezdődött a maszkok varrása, az idősek ellátása és a lakosság folyamatos tájékoztatása az...

Közzétette: Bebes István – 2020. március 30., hétfő

A sor pedig még tovább bővül. Káldon is osztott maszkokat az önkormányzat, mégpedig ilyen kis tavasziasakat – írta egy olvasónk a napokban.

fotó: Olvasó

Sé község Facebook-oldalán is büszkén jelentették a napokban: beszerezték a koronavírus-járvány terjedésének megelőzéshez szükséges védőeszközöket, vagyis a maszkokat és fertőtlenítőszereket. Védőmaszkot minden lakosnak térítésmentesen biztosítanak, elsőként pedig a 65 év felettiek kapták meg ezeket. Valamint minden háztartás kapott egy kézfertőtlenítő folyadékot is, ha pedig további fertőtlenítőszerre van valakinek szüksége, 500 forintos egységáron vásárolhat, de az időskorúak tubusait igény esetén ingyen újratöltik.

Védőeszközök biztosítása! Tisztelt Séiek! Mint már korábban említettük, Sé Község Önkormányzata alkalmazkodva a...

Közzétette: Sé község – 2020. április 3., péntek

A vasvári önkormányzat is a Facebookon értesítette a lakosságot a minap, hogy megérkeztek az önkormányzat által vásárolt maszkok, így most már minden háztartásnak 2 darabot tudnak biztosítani. Tegnap a Vörösmarty és a Csokonai M. utca lakói kapták meg, ma és holnap pedig a Táncsics, Góré, Hunyadi, Derkovits, Dózsa, Arany J., Péterfai utca lakóihoz jutnak el a védőeszközök, így rövidesen Vasvár minden háztartása már legalább egy védőmaszkkal rendelkezik majd.

Előtte egyébként Vasváron is önkéntesek és az iskola dolgozói varrtak maszkokat, amiket folyamatosan szállítottak a háztartásokba is. Az iskolában a tanári átalakult egy kis „védőmaszk-varró manufaktúrává”, ahol naponta 150 maszkot készítenek. A háztartások mellett egyébként a nagyobb forgalmú boltokba is vittek maszkokat, mivel kiemelten fontosnak tartják az eladók védelmét is, hiszen ők is a frontvonalban dolgoznak. Tóth Balázs polgármester pedig nem győz hálálkodni az önkéntesek munkájáért.

Kedves Vasváriak! Ma a Petőfi utca és a Semmelweis utca lakóihoz jutottak el az önkéntesek és az iskola technikai...

Közzétette: Vasvár Város – 2020. április 2., csütörtök

Kőszegen is folyamatosan hordják az önkéntesek a szájmaszkokat. Nemrég például a Jurisics Vár munkatársai büszkélkedtek el, hogy a tegnapi nap folyamán adtak át többrétegű, mosható és cserélhető betétes maszkokat. 10 párat az Önkormányzati Tűzoltóság vonuló tűzoltóinak és 20 párat a Kőszegi Rendőrkapitányság járőrei számára.

A Jurisics Vár munkatársai a tegnapi nap folyamán adtak át többrétegű, mosható és cserélhető betétes maszkokat. 10 párat...

Közzétette: Jurisics vár – 2020. április 8., szerda

A kőszegi önkormányzat egyébként múlt csütörtök délután kezdte meg a maszkok kihordását. Háztartásonként egy-egy csomagot szállítanak ki, amely minden esetben két darab varrott textil maszkot és egy rövid levelet tartalmaz. A kihordást önkormányzati képviselők, külső bizottsági tagok, valamint hivatali és intézményi dolgozók vállalták magukra.

Megkezdődik a maszkok kihordása Csütörtök délután megkezdődik az önkormányzat által varratott szájmaszkok kihordása....

Közzétette: Kőszeg város – 2020. április 2., csütörtök

Vasszécseny Facebook-oldala szerint egyelőre csak a 60 év feletti lakosoknak biztosítják a szájmaszkot, a hozzá tartozó használati utasítással együtt. Higiéniás alapcsomagot viszont minden háztartásnak szállítanak ki. Március 30-án posztolták Zsolnai Zoltán polgármester üzenetét, miszerint rövidesen eljutnak minden háztartásba, akiknek pedig még nem tudták kézbesíteni a csomagot, azoknak a türelmét kérik.

Tisztelt Vasszécsenyi Lakosok! Önkormányzatunk a mai napon is folytatta a higiéniás alapcsomag kiszállítását minden...

Közzétette: Vasszécseny – 2020. március 30., hétfő

Ön tud még olyan Vas megyei településről, ahol sor került ilyen ingyenes, lakosság részére történő maszkosztásra? Ha igen, írja meg nekünk a Facebookon vagy a jelentem@nyugat.hu e-mail címre!

Hozzászólások (5)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés