NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Eltűnt majd előkerült a Szombathelyen is ismert Szabó Bálint szegedi képviselő

A politikus állítólag most is leleplezésre készült, de sajtótájékoztatóján nem jelent meg. Korábban lapunknak is adott interjút.

Frissítés

A szegedma.hu és a Délmagyar is úgy értesült hétfőn késő este, hogy előkerült Szabó Bálint. A rendőrség egyelőre csak annyit közölt a lapokkal, hogy a férfi életben van, ennél többet nem árultak el az állapotáról.


Korábban írtuk

Hétfő délután 13 óra óta eltűnt személyként keresik Szabó Bálint szegedi önkormányzati képviselőt – erősítette meg az Indexnek a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság. A körözés megjelent a rendőrség honlapján is.

HIVATALOS: tényleg eltűnt Szabó Bálint, felesége jelentette be a rendőrségen! SZERZŐ: KIBÉDI PÉTER (KIP) 2021. FEBRUÁR...

Közzétette: Eltűnt emberekért-megoszthatod – 2021. február 15., hétfő

A képviselő hétfő reggel elment futni, ez az utolsó dolog, amit tudni lehet róla, felesége délelőtt jelentette be eltűnését a rendőrségen – számolt be a szegedma.hu.

Szabó Bálint 2019-ben jogerősen pert vesztett Botka László szegedi polgármesterrel szemben, miután az beperelte azért, mert az Echo tévében azt állította: a „Szeviép-ügy szálai az önkormányzatig nyúlnak” .

A politikus állítólag most is leleplezésre készült, vasárnap még egy videóval jelentkezett, amelyben súlyos állításokat fogalmazott meg Botka László polgármesterről és információkat ígért hétfő reggelre, ám nem jelent meg a reggel nyolc órára meghirdetett sajtótájékoztatón.

Szabó Bálint aktívan részt vett a Vas megyei MSZP-s tagtoborzási botrányban

17 évvel ezelőtt robbant ki az MSZP tagtoborzási botránya Vas megyében. Az ügy annyira bonyolult volt, hogy külön rovatot indítottunk.

A lényeg, hogy az MSZP-ben jelenleg is aktív Tóth Csaba vezetésével a megye több városában fiktív tagokat léptettek be a pártba, a nevekért, címekért és aláírásokért fizettek a többségében roma beszervezettnek. Ezzel egyrészt a párt országos vezetőségénél akartak jó pontokat és nagyobb szerepet kapni, másrészt Tóth Csaba így akarta átvenni az irányítást az MSZP Vas megyei szervezeteiben. A botrány kirobbant, a rendőrség vizsgálódott, Szabó Bálint is képbe került, mert abban az időben a Tóth mellett dolgozott.

Szabó Bálint
fotó: BZ

Végül Kiss Péter, akkori kancelláriaminiszter vette át a párt megyei vezetését, és mintegy másfél évre volt szüksége, hogy rendet tegyen a helyi szervezetekben.

Szabó Bálint – Tóth Csabával együtt – eltűnt akkor a megyéből, mint kiderült, Szegedre költözött. 2011-ben csatlakozott az akkor alakult Demokratikus Koalícióhoz, 2013 januárjában Gyurcsány Ferenc kísérőjeként

2013.01.27. 08:09

Gyurcsány: 30 év múlva azt fogják mondani, ennek a fickónak igaza volt

/ közélet 28 hsz. 1 kapcs. /
A volt miniszterelnök a hatalom mámoráról, jobboldal mumusáról, a fenékre huppanásról...
járt szerkesztőségünkben. 2013 májusában aztán interjút adott a Heti Válasznak, ebben beszélt az őszödi beszéd kiszivárogtatóiról. Ezt követte a fentebb már említett Nyugat-interjú
2013.05.24. 16:00

Kitálalt nekünk Szabó Bálint, az őszödi koronatanú

/ közélet 5 hsz. 2 kapcs. /
Mi köze Őszödhöz, Gyurcsányhoz és Rózsa-Floreshez? Hogyan hallgatózhatott 2006-ban abban a lakásban, ami már nem is Rózsa-Floresé volt? - Rákérdeztünk a részletekre.
.

Az interjú után – mint ahogyan Facebook-oldalán fogalmaz - véget ért pártbeli szereplése, de mint írta, lélekben továbbra is DK-s maradt. Viszont 2014 elején bejelentette

2014.01.21. 12:56

Visszavonul a pártpolitikától az őszödi tanú

/ közélet 4 hsz. 2 kapcs. /
Szabó Bálintnak néhány éve szerepe volt a szombathelyi MSZP botrányaiban, állítólag meg is erőszakolták.
, hogy visszavonul a pártpolitikától.

Szabó aztán Szegeden kezdett karriert építeni, de 2016 őszén a csepregi képviselő-testület feloszlatása után elindult a polgármesteri székért

2016.09.23. 16:03

Sikkasztás történt egy csepregi intézményben, jelentette be Szabó Bálint polgármester-jelölt

/ közélet 4 hsz. /
, összesen 152 szavazatot kapott
2016.09.25. 20:40

Csepreg újraválasztotta a korábban felfüggesztett polgármestert

/ közélet 8 hsz. /
.

Hozzászólások (11)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

demokratikus_gumilovedek: H* b*z*rt *sk*l*k m*ll*tt *s m*r v*l*gv*g* ("*ssz**ml*s"...
"Orvosi értelemben ez egy katasztrófahelyzet, amiben most vagyunk"
kovacs_ugynok: V*l*szt*s*k *l*tt 1 *vv*l b*szt*tn* *z *n. *ll*nz*k*t *l*g kr*t*...
Miközben a Fidesz oltásellenességgel támadja a baloldalt, az ellenzéki szavazóknál magasabb az oltási kedv
iszek: *g*n,f*l*g *gy,h*gy * cs*l*dj* *gz*t*k*s h*ly*n ny*r*l(t) * f*n*...
Napi Szlávik: nyárra elérhető a nyájimmunitás
Peter1968: S*ngb*rd c. f*lm.......
"Orvosi értelemben ez egy katasztrófahelyzet, amiben most vagyunk"
Katka: N*gy*n sz*r*tn*k *ly*n *mb*rr*l sz*m*ly*s*n b*sz*ln* *k* l*j*tt ...
Zacher Gábor már nem számolja, naponta hány embert tesz lélegeztetőgépre