NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Jelentem

Szabálytalan és kreatív parkolások Szombathelyen: teljes káosz a Markusovszky utcában

Valószínűleg sokak számára ismerős a terep.

Kerékpárútba, tilosba, keresztben, járdán – amit olvasónk elmondása szerint a taxisok szépen szétgyepáltak. Van itt minden, mi szem-szájnak ingere.

fotó: Olvasó

A helyzet tarthatatlan, minden autós talál mentséget magának arra, miért akadályozza a közlekedést, és okoz veszélyhelyzetet, pedig a nehezebben járó betegeket be lehet vinni az adott osztályig, aztán a kinti forgalmat nem akadályozva távozni. Talán annyira már nem fontos az állítólag járásképtelen, beteg rokon, hogy bekísérjék?

fotó: Olvasó

A Markusovszky utca és az itteni parkolási helyzet most egyébként eléggé aktuális. A héten közöltük le ugyanis egy olvasónk levelét

2020.06.11. 14:47

Olvasónk szerint áldatlan állapotok uralkodnak a szombathelyi Markusovszky kórház onkológiai osztályán – Reagált a főigazgató

/ jelentem 7 hsz. /
Egy olvasói panasznak igyekeztünk utánajárni, mely a koronavírus-járvány kapcsán bevezetett védelmi intézkedések miatti helyzetet kifogásolja.
a szombathelyi kórházban uralkodó helyzet kapcsán, amibe természetesen beleszőtte a parkolást is.

fotó: Olvasó

Mint olvasónk is írta, ott állnak meg, ahol csak tudnak és akarnak. Lehet az híd, fogalomtól elzárt terület, taxiparkoló vagy a kórház bejárata. A séma tehát ugyanaz. Ismétlődő helyzetek, más-más autókkal, zéró ellenőrzéssel.

fotó: Olvasó

Lényegében sokan az összes parkolásra vonatkozó szabályra magasan fittyet hánynak. Rendszeresen parkolnak, olykor sorban a járműforgalom elől elzárt területen, a bejáratban, a járdán, a hídon, a parkoló melletti felfestéssel elzárt részen vagy éppen a kórház bejáratával szemben, a mentőket akadályozva.

fotó: Olvasó

De manapság már a kerékpárút kereszteződésében is, a megállni tilos tábla ellenére és olykor több méterre is divat parkolni, ahol sem a kerékpáros nem lát el tisztán balra, hogy érkezik-e autó, sem az onnan érkező nem látja a kerékpárosokat.

fotó: Olvasó

Mellesleg a ferdén kialakított parkoló előtt, illetve után csak a szegéllyel párhuzamosan lehetne megállni, ha más szabály nem tiltaná. Átellenben, kicsivel arrébb, a kapukijáratban hiába az ismételt felfestés, jobbra-balra odaparkolnak, ugyanolyan veszélyhelyzetet okozva, mint szemközt, a kerékpárútnál.

fotó: Olvasó

Nem csak a felfestések, az építkezés miatt kihúzott szalagok sem akadályozzák az autósokat a parkolásban, pedig egy méterre is kilógnak, a forgalmat akadályozva. A taxisok a kialakított droszt ellenére felparkolnak a járdára, amelyet gyalogosok alá alapoztak, így mára szépen megsüllyedt. A felfestett helyek ellenére rendszeres a keresztben, zöldterületre és járdára felparkolás is.

fotó: Olvasó

Az egyik legszebb gyöngyszem határozottan ez a furgon: a hídon, tilosban, menetiránnyal szemben, elzárt területen.

A hatóságok autói napjában többször elhaladnak errefelé, miközben a szabálysértések folyamatosan ismétlődnek, sajnos mégsem változik a helyzet.

Még több abnormális fotóért kattints!
fotó: Olvasó

Hozzászólások (17)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

OhneGetzi: *m* m*g pl*n*, h*gy t*l* *j sr*c*kk*l, * h**nyz*kr*l n*m *s b*sz...
Orbán Viktort be sem engednék a müncheni német-magyar Eb-meccsre?
miki1950 : B*r*ms*g. *gy t*nysz*r*t *rt*m r*, d* n*m j*l*nt m*g. ...
Ungár Péter: „Egy országban élünk mi homoszexuálisok a homofóbokkal, ne egymást bántsuk”
miki1950 : *gy*t*rt*k! ...
Orbán Viktort be sem engednék a müncheni német-magyar Eb-meccsre?
OhneGetzi: * f*jl*d*s *gy*rt*lm*, sz*p m*ccs v*lt, n*m t*l*lt, h*n*m v*l*s ...
Orbán Viktort be sem engednék a müncheni német-magyar Eb-meccsre?
shopron: V*zsg*l*t*kk*l *g*z*lt t*ny, h*gy * h*m*sz*x**l*t*s n*m *r*k*lt ...
Ungár Péter: „Egy országban élünk mi homoszexuálisok a homofóbokkal, ne egymást bántsuk”