NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Jelentem

Szabálytalan és kreatív parkolások Szombathelyen: teljes káosz a Markusovszky utcában

Valószínűleg sokak számára ismerős a terep.

Kerékpárútba, tilosba, keresztben, járdán – amit olvasónk elmondása szerint a taxisok szépen szétgyepáltak. Van itt minden, mi szem-szájnak ingere.

fotó: Olvasó

A helyzet tarthatatlan, minden autós talál mentséget magának arra, miért akadályozza a közlekedést, és okoz veszélyhelyzetet, pedig a nehezebben járó betegeket be lehet vinni az adott osztályig, aztán a kinti forgalmat nem akadályozva távozni. Talán annyira már nem fontos az állítólag járásképtelen, beteg rokon, hogy bekísérjék?

fotó: Olvasó

A Markusovszky utca és az itteni parkolási helyzet most egyébként eléggé aktuális. A héten közöltük le ugyanis egy olvasónk levelét

2020.06.11. 14:47

Olvasónk szerint áldatlan állapotok uralkodnak a szombathelyi Markusovszky kórház onkológiai osztályán – Reagált a főigazgató

/ jelentem 7 hsz. /
Egy olvasói panasznak igyekeztünk utánajárni, mely a koronavírus-járvány kapcsán bevezetett védelmi intézkedések miatti helyzetet kifogásolja.
a szombathelyi kórházban uralkodó helyzet kapcsán, amibe természetesen beleszőtte a parkolást is.

fotó: Olvasó

Mint olvasónk is írta, ott állnak meg, ahol csak tudnak és akarnak. Lehet az híd, fogalomtól elzárt terület, taxiparkoló vagy a kórház bejárata. A séma tehát ugyanaz. Ismétlődő helyzetek, más-más autókkal, zéró ellenőrzéssel.

fotó: Olvasó

Lényegében sokan az összes parkolásra vonatkozó szabályra magasan fittyet hánynak. Rendszeresen parkolnak, olykor sorban a járműforgalom elől elzárt területen, a bejáratban, a járdán, a hídon, a parkoló melletti felfestéssel elzárt részen vagy éppen a kórház bejáratával szemben, a mentőket akadályozva.

fotó: Olvasó

De manapság már a kerékpárút kereszteződésében is, a megállni tilos tábla ellenére és olykor több méterre is divat parkolni, ahol sem a kerékpáros nem lát el tisztán balra, hogy érkezik-e autó, sem az onnan érkező nem látja a kerékpárosokat.

fotó: Olvasó

Mellesleg a ferdén kialakított parkoló előtt, illetve után csak a szegéllyel párhuzamosan lehetne megállni, ha más szabály nem tiltaná. Átellenben, kicsivel arrébb, a kapukijáratban hiába az ismételt felfestés, jobbra-balra odaparkolnak, ugyanolyan veszélyhelyzetet okozva, mint szemközt, a kerékpárútnál.

fotó: Olvasó

Nem csak a felfestések, az építkezés miatt kihúzott szalagok sem akadályozzák az autósokat a parkolásban, pedig egy méterre is kilógnak, a forgalmat akadályozva. A taxisok a kialakított droszt ellenére felparkolnak a járdára, amelyet gyalogosok alá alapoztak, így mára szépen megsüllyedt. A felfestett helyek ellenére rendszeres a keresztben, zöldterületre és járdára felparkolás is.

fotó: Olvasó

Az egyik legszebb gyöngyszem határozottan ez a furgon: a hídon, tilosban, menetiránnyal szemben, elzárt területen.

A hatóságok autói napjában többször elhaladnak errefelé, miközben a szabálysértések folyamatosan ismétlődnek, sajnos mégsem változik a helyzet.

Még több abnormális fotóért kattints!
fotó: Olvasó

Hozzászólások (17)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

busman: *jt*r* k*r*k*d * z*rt k*r* r*nd*zv*ny f*l*r*t*t, *zt*n *k* *gy *...
Plakátok és felhívások - Lázadásközeli állapotok Szombathelyen is?
busman: K*v*t*ln* l*gf*lj*bb *tth*n * k*j*t *ny*k*t*l......
A szombathelyi Fidesz a közgyűlés szakmai bizottságainak összehívását követeli az Agora átszervezése miatt
ciber: H* j*l *ml*ksz*m *z SZF*-n*k d*nt*s *l*tt n*mcs*k, h*gy n*m k*rt...
A szombathelyi Fidesz a közgyűlés szakmai bizottságainak összehívását követeli az Agora átszervezése miatt
miki1950 : *rd*k*s*n *rt*l. V*l*b*n, *g*szs*g*gy l*sz*d*lv*. *tth*nm*r*d*s*...
Plakátok és felhívások - Lázadásközeli állapotok Szombathelyen is?
borsofuzelek: *n b*z*m b*nn*, h*gy k*k*nysz*r*t*n*k v*l*m* *l*r*l*p*st *z *gyb...
Plakátok és felhívások - Lázadásközeli állapotok Szombathelyen is?