NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Jelentem

Szabálytalan és kreatív parkolások Szombathelyen: Malom utca, ahol a babakocsit az úton kell tolni a járdán parkoló autók miatt

Sajnos nem úgy tűnik, hogy normalizálódna a parkolási helyzet Szombathelyen, sőt, inkább eszkalálódik. Megpróbálunk most egy kicsit segíteni a hatóságoknak, hol érdemes forrást keresni a megcsonkított városi bevételek pótlására.
fotó: olvasó

Valószínűleg sokan egyetértenek azzal, ha azt mondjuk, Szombathelyen a Malom utca az egyik legvérlázítóbb helyszín, ha a parkolási helyzetről van szó. Az utcát néhány éve újították fel, a fák megmaradtak, parkolóhelyeket alakítottak ki, minden adott a kulturált, kétirányú közlekedéshez. De valamiért ezt mégsem sikerül összehozni.

fotó: olvasó

Olvasóink szerint a hatóság ritkább madár erre, mint a fehér holló, így retorziótól senkinek nem kell tartania. Keresztben, járdán, merőlegesen, vagy csak nem beállva a kialakított helyekre, egymás mellett, minden geometriailag elképzelhető formában állnak az autók, a lehető legszélesebb helyet kizárva a közlekedésből.

fotó: olvasó

A legszebbek a 45 fokban beálló miniautók. Az egyik sávot, de még a járdát is elfoglalják, így a gyalogosok sokszor csak életük kockáztatásával, az úttest közepén haladhatnak, köztük a babakocsit toló anyukákkal is.

fotó: olvasó

De a kerékpárosok helyzete sem egyszerűbb, hiszen az egyik irányban a szemközti sávba szorulnak. A másikból meg az autók mennek szembe velük teli gázzal, mert a szabálytalankodóktól már bekanyarodni sem tudnak jobb oldalra.

fotó: olvasó

Ha a Király utca felé vezető oldalon is állnak, ahol várakozni egyébként tilos, még jobb a helyzet. A kerékpárúthoz vezető kis felületet is rendszeresen elállják, akár az egész járdával együtt. De a megállni tilosban és a garázsok felé is rendszeresen parkolnak.

fotó: olvasó

Az ismétlődésekből látni, hogy jobbára ugyanazok állnak ugyanoda, na meg sokan eltanulták egyesek megoldásait. Hiába válogattunk alaposan a beküldött képekből, még így is Gyöngyöst lehetne rekeszteni belőlük.

Még több képért kattints!
fotó: olvasó

Hozzászólások (5)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

kovacs_ugynok: S*nk* v*gy, t* pr*v*k*t*r tr*ll! :P...
Kidobhatják a szemétbe a mintegy 200 milliárd forint közpénzt elnyelő kukaholdingot
Ddd911: H*gy *s m*nn*. *z * sz*nt. *nn*n cs*k l*jj*bb v*n n*l* pl. ...
"Szombathelyi" gól a németek ellen
Ddd911: Sz*mt*l sz*mb*n t* *s m*g*rt*n*d h*gy n*m v*lt*m f*lm*ntv* t*stn...
"Szombathelyi" gól a németek ellen
polgartars: V*j*n m*nny*t g*nd*lk*dt*k *z*n * "m*g*ld*s*n"? G*zd*...
Novák Katalin bejelentette: nyelvvizsga nélkül is átvehető a diploma
polgartars: *zz*l *gy*t*rt*k, h*gy * sz*nt*kh*z k*p*st j*l j*tsz*tt*k, l**k*...
"Szombathelyi" gól a németek ellen