NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Programajánló

Újra slam poetry Szombathelyen, ezúttal a szabad ég alatt és a prevenció jegyében

A járványhelyzet miatt rendhagyó helyszínen tér vissza a Savaria Slam Poetry.

2020. július 29-én, szerdán 19 órakor újra slam poetry est Szombathelyen, ám ezúttal nem a megszokott helyen, hanem az AGORA Művelődési- és Sportház udvarán. A már jól megszokott slam mellett pedig most egy extra műsorral is készülnek a prevenció jegyében.

A Savaria Slam Poetry állandó tagjai mellett két vendégelőadó is érkezik: Bárány Bence a Slam Poetry Országos Bajnokság többszörös második helyezettje és Slam Poetry Európa-bajnokság közönségdíjas, grafikus, a VATES márka alapítója és Mészáros Péter országos slam poetry bajnok és a Slam Poetry Európa-bajnokság közönségdíjasa.

fotó: Agora MSH

Hány kiemelés kell, hogy felfigyeljenek rád?

Mészáros Péter és Bárány Bence slam poetry és spoken word estje azt az egyszerű kérdést járja körül, hogy miként látnak bennünket mások, ugyanakkor mi az, ami bennünk marad meg azokból, akikkel minden nap együtt élünk, dolgozunk, vagy épp csak elmegyünk mellettük a zebrán.

A nyomokban öniróniát és fekete bárszékeket tartalmazó előadásban olyan témák elevenednek meg, mint a szerelem, a világító WC ülőkék vagy a helyes beilleszkedés egy tízévesekből álló teniszcsapatba. Élethelyzetek, amelyekkel mindenki azonosulni tud, bár kérdés, hogy akar-e egyáltalán.

Bárány Bence és Mészáros Péter abszolút kedvenc slam szövegeikből szemezgetnek és adnak nekik új értelmet egy egész estés produkcióban. A Félkövérdőlt című előadás látható volt Bécsben, Győrött, Szegeden, Dombóváron, Orfűn, a Trafó Kortárs Művészetek Házában pedig rendszeresen teltház előtt játszották.

A belépés díjtalan.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

eheti: * v*r*t*s sz*v*r*g*k *lv*tt*k * m*nd*n*v*l*t. P*r n*pj* v*lt ...
Civilizációs törés Németországban és nálunk
miki1950 : * R*z*d*t*l m*gsz*k*tt m*n*s*g* *r*st *lv*st*m, b*r n*m *pp*n *p...
Civilizációs törés Németországban és nálunk
namsub: K*b*t*v l*st*j*, schr*d*ng*r m*csk*j*, m*gy*r*rsz*g k*rm*ny*, * ...
Kész, start: mától megint foglalható időpont Pfizerre
Katka: N*m k*k*zt*k, *lv*sd *l k* *! M*g*nt * gy*l*zk*d*s? N*m t*dsz ...
Így érdemes értelmezni a Sinopharm WHO-engedélyét
Katka: * Cs*r -P*lk*v*cs k* *s*k * p*ksz*sb*l! V*gr* k*z*tt*k *s v*n *g...
Már fideszes polgármesterek is sürgetik az ingyenes parkolás eltörlését