NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Kultúra

A szabadtéri előadásokban látja a kiutat a szombathelyi színház

A Weöres Sándor Színház csapatában is sokan lebetegedtek, a próbák leálltak. Ám próbálják, amit lehet, például több online nézhető előadást.

A koronavírus járvány egyre gyorsabb terjedése miatt a szombathelyi Weöres Sándor Színházban is leálltak a személyes próbák. Szabó Tibor, a színház igazgatója lapunknak elárulta, hogy sajnos a társulat több tagja is megbetegedett, és van olyan is, aki kórházi kezelésre szorul. A további fertőzések elkerülése érdekében a színház munkatársai online tartják egymással a kapcsolatot. Úgy tervezik, hogy a legjobb esetben húsvét után térnek vissza a színház falai közé.

Szabó Tibor. Mióta átvette az igazgatóságot, nincs könnyű dolga..
fotó: Kiss Tamás

Reménykeltő híreket is kaptunk az igazgatótól. Szabó Tibor elmondta, hogy hamarosan online is megtekinthető lesz a 2016-ban színpadra állított, A Grönholm-módszer című rendkívül szellemes színdarab. Az E-Színház felületén már régóta elérhető, és bármikor megtekinthető Márton partjelző fázik című, Jordán Tamás főszereplésével készült színmű is.

Most nem járunk színházba sem - sajnos.
fotó: Kiss Tamás

Megtudtuk, hogy további, a Weöres Sándor Színházban már bemutatott darabok online előkészítésén is dolgoznak. Az igazgató online premierben azonban nem gondolkodik, ugyanis legelőször a bérletes nézőinek szeretné bemutatni az új előadásokat. A jegyek és a bérletek természetesen érvényesek maradnak.

Viszont előkészítik a szabadtéri színdarabokat. Ők is azzal számolnak - mint jónéhány fővárosi társulat -, hogy legelőször a szabadtéri rendezvényeknél jöhet nyitás. Véleménye szerint jó néhány darabjuk van, ami nem csak kőszínházban állja meg a helyét. A helyszínről még nem született meg a végleges döntés.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

godemperor: "T*m*g*tj*-* *n, h*gy k*sk*r* gy*rm*k*kn*k f*jl*d*s*k*t b*f*...
Az NVB hitelesítette a kormány népszavazási kérdéseit, a többiekét visszadobta
duehebdud: N*gy*n s*jn*l*m *z*k*t, *k*kn*k *z *z*m*ny*g *r*r*l * l*x*s j*t ...
Soha nem volt még ilyen drága a benzin Magyarországon
duehebdud: T*lj*s m*rt*kb*n *gy*t *rt*k v*l*d. *z *t *s t*rm*f*ld k*z*tt *...
Megmutatjuk, mi okozta a nagy közlekedési káoszt a 86-os úton
kriszpo: *k*n*k "*tl*g*s" * k*r*s*t* (n* m*nj*nk b*l* m* *z *tl*g...
Soha nem volt még ilyen drága a benzin Magyarországon
joska01: H*ly*s! J* d*nt*s! *llj*nk k* * j*g**nk*rt!...
Az NVB hitelesítette a kormány népszavazási kérdéseit, a többiekét visszadobta