NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Programajánló

A Szabad Európa TV elhozza Szombathelyre '89 jövőjét

Harminc évvel azután, hogy a Szabad Európa Rádió közvetítette a Vasfüggöny leomlását, végre elindul a Szabad Európa TV is.

A Szabad Európa TV egy kísérleti retro-médium, amely a rendszerváltásról tudósít 30 év távlatából, és a mai szólásszabadság helyzetéről '89 szemszögéből. Közvetít azonos helyen élők között, a közeli múlt és a sokszor távoli jelen között, a határokon át. Visszamegyünk az időben, hogy megkeressük azokat a pillanatokat, amelyek később a rendszerváltás meg nem valósult lehetőségeivé váltak. Üdvözöljük '89 jövőjében!

A projekt a budapesti székhelyű Pneuma Szöv. művészeti csoport és a KÖME - Kulturális Örökség Menedzserek Egyesülete kezdeményezésére jött létre öt ország különféle kulturális és oktatási intézményeinek együttműködésével.

A Szabad Európa TV köztéri akciókkal, interjúkon, archív anyagok gyűjtésén és színházi talk show-kon keresztül hozza létre a rendszerváltás folyamatosan bővülő archívumát. A kutatás 2020 tavaszán Szombathelyen és az osztrák-magyar határ környékén valósul meg, és részben nyilvános eseményeken keresztül zajlik.

Szabad Európa TV Szombathely / Bemutatkozás

Art event by Pneuma Szöv. / Mókusok and 2 others on Thursday, February 20 2020

Ha érdekli a projekt, és megszólalna benne, nagy örömmel várják az első nyilvános projekttalálkozóra február 20-án, csütörtökön 18 órától a BOHÉM Klubba (Thököly u. 14.).

A művészeti műhelymunkában való részvételt nemcsak a rendszerváltás egykori szereplői körében hirdetik, hanem fiatalok, egyetemisták körében is. Kifejezetten cél különböző generációkhoz tartozó érdeklődők szólítása.

Maga a TV Free Europe szombathelyi állomása mellett Szlovéniában, (Nova Gorica), Dániában, Lipcsében és Budapesten is történnek aktivitások. A következő nyilvános esemény 2020. március 28-án Felsőőrön az Offenes Haus Oberwart/OHO-ban lesz, itt nyílik meg majd a Szabad Európa TV mozgó tárlata, színházi talk show-val egybekötve.

Hozzászólások (5)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Katka: Cs*k n*m m*g*nt *z * h*b*s, *k* ny*lv*n*ss*gr* h*zt*? * f*c* *...
Súlyosan antiszemita cikk jelent meg az Origón
George Clooney: S*k *g*zs*g*t *rt. F*lyt*ss*!...
Demeter Szilárd visszavonja a publicisztikáját, és törli magát a Facebookról
Katka: G*nd*l*m n*g v*n m*r * zs*r*s *ll*s!...
Szájer József lemondott EP mandátumáról
Katka: N*m * g*nd*z*kh*z t*rt*z*m , *gy k*zv*tl*n*l t*d*m * h*lyz*t*t. ...
105 lakó és 49 gondozó kapta el a vírust egy soproni idősotthonban, 12-en meghaltak
emberfarkas: M*s m*st s*jt*m, m*ly*n "sz*ll*m*" t*v*k*nys*gr* *dj* m*...
Szájer József lemondott EP mandátumáról