NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Programajánló

A Szabad Európa TV elhozza Szombathelyre '89 jövőjét

Harminc évvel azután, hogy a Szabad Európa Rádió közvetítette a Vasfüggöny leomlását, végre elindul a Szabad Európa TV is.

A Szabad Európa TV egy kísérleti retro-médium, amely a rendszerváltásról tudósít 30 év távlatából, és a mai szólásszabadság helyzetéről '89 szemszögéből. Közvetít azonos helyen élők között, a közeli múlt és a sokszor távoli jelen között, a határokon át. Visszamegyünk az időben, hogy megkeressük azokat a pillanatokat, amelyek később a rendszerváltás meg nem valósult lehetőségeivé váltak. Üdvözöljük '89 jövőjében!

A projekt a budapesti székhelyű Pneuma Szöv. művészeti csoport és a KÖME - Kulturális Örökség Menedzserek Egyesülete kezdeményezésére jött létre öt ország különféle kulturális és oktatási intézményeinek együttműködésével.

A Szabad Európa TV köztéri akciókkal, interjúkon, archív anyagok gyűjtésén és színházi talk show-kon keresztül hozza létre a rendszerváltás folyamatosan bővülő archívumát. A kutatás 2020 tavaszán Szombathelyen és az osztrák-magyar határ környékén valósul meg, és részben nyilvános eseményeken keresztül zajlik.

Szabad Európa TV Szombathely / Bemutatkozás

Art event by Pneuma Szöv. / Mókusok and 2 others on Thursday, February 20 2020

Ha érdekli a projekt, és megszólalna benne, nagy örömmel várják az első nyilvános projekttalálkozóra február 20-án, csütörtökön 18 órától a BOHÉM Klubba (Thököly u. 14.).

A művészeti műhelymunkában való részvételt nemcsak a rendszerváltás egykori szereplői körében hirdetik, hanem fiatalok, egyetemisták körében is. Kifejezetten cél különböző generációkhoz tartozó érdeklődők szólítása.

Maga a TV Free Europe szombathelyi állomása mellett Szlovéniában, (Nova Gorica), Dániában, Lipcsében és Budapesten is történnek aktivitások. A következő nyilvános esemény 2020. március 28-án Felsőőrön az Offenes Haus Oberwart/OHO-ban lesz, itt nyílik meg majd a Szabad Európa TV mozgó tárlata, színházi talk show-val egybekötve.

Hozzászólások (5)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

halfarkas: J*k*b *gy*s*n cs*n*lj*; s*kk*l *gy*s*bb*n m*nt *zt V*n* t*tt* *n...
Élmezőny és leszakadók: Alakul az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek sorrendje
StarMan: S*jn*ll*k, h* n*k*d *z. *tt v*gy*rg*tt * f*l k*p*rny*n * b.b*ny*...
Jön az egyházi lakásügynökség
StarMan: G*zd*g *mb*r *s l*h*t sz*r*ny. T* * sz*g*nys*gr* g*nd*lt*l, d* n...
Jön az egyházi lakásügynökség
StarMan: D*l-*fr*k** f*z*t**gys*g. H* b*rsz v*l*, n*k*d *s v*n r*nd*d, h*...
Ön találkozott már a szombathelyi bevásárlókocsi-fantommal?
StarMan: *ssz*gy*jth*tn*t*k *gy c*kkb*n *gy*n*zt, "h*v* l*tt*k * h*v*...
Hol vannak hűvös helyek és ivókutak Szombathelyen?