NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sokkoló

Súlyosan megsérült a kerékpáros – vészfékezve állt meg a tartályautó a Szombathely és Gencsapáti közötti körforgalomnál

A körforgalomban haladó kerékpáros asszony úgy ítélte meg, hogy a körforgalom felé tartó tartályautó nem fog megállni, ezért berántotta a féket és elesett, súlyosan megsérült, de valószínűleg jól döntött és egy súlyosabb balesetet előzött meg az esésével.

A baleset kedden délelőtt történt a 89-es főút Szombathely és Gencsapáti közötti körforgalmában.

fotó: TM

A Szombathely felé tartó kerékpáros nő már bent tekert a körforgalomban, amikor megijedt a 89-es úton Bucsu felől érkező, osztrák rendszámú tartályautótól.

fotó: TM

A kerékpáros úgy ítélte meg, hogy a teherszállító sebessége túl nagy ahhoz, hogy megálljon, ezért erősen fékezett és elesett. Az asszony nyolc napon túl gyógyuló sérülést, többek között csuklótörést szenvedett. A mentők kórházba szállították.

fotó: TM

A rendőrség igazságügyi szakértő bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit. Tény, hogy a tartályautó vezetője vészfékezéssel állt meg a körforgalom bejáratánál, valószínűleg későn vette észre a kerékpárost. Az osztrák sofőr nem hajtott el a helyszínről, segített a kerékpárosnak.

fotó: TM

Ha a tartályautó behajt a körforgalomba és a kerékpáros sem fékez, akkor valószínűsíthető, hogy a biciklis a tartályautó oldalának ütközik, ami akár a jelenleginél sokkal súlyosabb sérüléseket is eredményezhetett volna, ha a jármű kerekei alá esik.

fotó: TM

Összezavarodott járművezetők

A helyszínelés idejére a kamion sávját lezárták a rendőrök, a Bucsu felől érkezők a szemközti sávban hajthattak be a körforgalomba, rendőri irányítás mellett. Ez azonban legalább fél tucat autóvezetőt megzavart, amíg a helyszínen voltunk. Ezek a sofőrök az út vonalvezetése miatt szembe akartak hajtani a körforgalomban a közlekedőkkel, csak az eléjük álló rendőrök akadályozták meg őket ebben. Hiába jelezték korábban, merre kell menni, az autóvezetők nem értelmezték a jelzést.

fotó: TM

Volt olyan, már körforgalomban haladó autóvezető is, aki a vele szemben álló és Állj! jelzést mutató rendőr mellett akart elhajtani, mert

neki van elsőbbsége

.

Egy kamionsofőr az Állj! jelzés után teátrális mozdulatokkal fejezte ki nemtetszését, őt megállította a rendőr, majd tisztelgés és köszönés után megkérdezte, mi a probléma? Hebegés volt a válasz.

Hozzászólások (8)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Nati: * gy*l*l*t *s f*l*l*m k*lt*s * l*gf*bb sz*mp*nt! Gy*l*z*t! *z *...
Hende Csaba a kezünket simogatja vagy a torkunkat fojtogatja?
Nati: *z *g*sz *l*t*b*n n*m *rt*k *nny*t v*rk*ny*r*l, m*nt m**t* "...
Várkonyi Andreára testőrök vigyáznak
Nati: H*ly*k *s v*gy*nk, m*rt m*r r*g *l k*ll*tt v*ln* z*v*rn* *k*t!...
Ismét meghosszabbította a kormány a járványügyi készültséget
Nati: R*m*lj*k * t*szt*t*t*zb* v*gz*k, m*g *tt s*m t*dn*k m*gsz*b*d*ln...
Jön az egyházi lakásügynökség
Nati: j*sk*01, m*ndt*m m*r, *zt *rt*k, *lm*h*tsz! R*ssz*nd*l*t*, j*ll...
Illés Károly szerint a kormány jogosan vette el a szombathelyi emberek pénzét