NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Súlyosan antiszemita cikk jelent meg az Origón

“Soros György a liberális Führer...Európa Soros György gázkamrája."

Demeter Szilárd néven jelent meg egy publicisztika az Origó hírportálon Sor(o)s címmel. A szerző vélhetően azonos a Petőfi Irodalmi Múzeum erdélyi származású főigazgatójával, „a magyar könyvszakma és irodalmi közgyűjtemények integrált fejlesztéséért” felelős miniszteri biztossal. Ehhez hasonlóan útszéli antiszemita írás nem jelent meg a holokauszt óta Magyarországon állami tisztviselő, kulturális intézmény vezetője, a magyar kulturális élet egy irányítója és miniszteri biztos tollából. - írja az Amerikai Népszava .

Demeter azt fejtegeti, hogy Soros György saját küldetéstudata szerint ő "az új messiás" , ami utal a keresztény megváltóra, amellyel szemben a zsidó Sorosnak nincs Istene. Soros György istene Soros György, aki pénzügyi sikereit annak köszönheti, hogy tisztességtelenül játszott. A keresztény és zsidó szembeállításának klasszikus antiszemita toposzáról van szó, s a kódolt antiszemiták általában eddig jutnak el. Demeter Szilárd azonban továbbmegy, s a holokauszt elől bujkáló zsidó lesz a népirtó, aki gázkamrát állít a keresztény népeknek.

Demeter azt írja: "Európa Soros György gázkamrája." Majd kifejti: "a multikulturális nyitott társadalom kapszulájából árad a mérgező gáz, ami az európai életformára halálos, mi, európai nemzetek pedig arra vagyunk ítélve, hogy egymást eltaposva, egymásra mászva próbáljunk az utolsó korty levegőért küzdeni" . Az auschwitzi gázkamrákban az utolsó korty levegőért küzdő zsidók képével ábrázolja az európai keresztény nemzeteket, és ezt a "gázkamrát" az Istent nem ismerő, tagadó, zsidó Soros György működteti.

A zsidók gyilkolják a keresztényeket, a zsidó szellem az igazi gázkamra, nem Auschwitz. Vagy legalábbis azonos azzal. Ez a soá áldozatainak meggyalázása, emlékük bemocskolása, a népirtás relativizálása, az áldozatokra, a zsidókra való transzferálása. Nem Auschwitz volt az igazi gázkamra, hanem a zsidó szellemiség, a nyitott társadalom mérgező kapszulája, amely a kereszténységgel szembeni népirtás . - Ezt állítja Demeter, nem kevesebbet.

Szó szerint: „A liberárják most a lengyeleket és a magyarokat akarják kizáratni abból a politikai közösségből, aminek tagjaiként még vannak jogaink. Mi vagyunk az új zsidók. Mindegy, hogy nyitott társadalomnak, vagy jogállamiságnak, vagy szolidaritásnak hívják-e a verbális furkósbotokat – mind a jogfosztás eszközeiként szolgálnak. Amikor kétségbe vonják a magyar választópolgárok akaratát, képességét arra vonatkozóan, hogy megválasszák, hogyan akarnak élni, kit akarnak hatalmon látni, akkor tulajdonképpen azt mondják rólunk, hogy nagy az orrunk, büdösek vagyunk és tetvesek. Alacsonyabb rendű „lényeknek” tartanak. Higgyétek el, gyakorlatilag ezt gondolják egész Közép-Kelet Európáról, minden káeurópai nemzetről.”

Ezt is írja: "Soros György a liberális Führer. A liberárja hadserege pedig szolgaibb módon isteníti, mint anno Hitlert a sajátjai. Semmit nem tanultak a XX. századból.” Demeter legalább nem képmutató, nem tagadja, mineműségét, kimondja annak az ideológiának a lényegét, amelyre Orbán Viktor rendszere épül. - írja a nepszava.us - A fordított világ elérte tökéletes önmagát, a szabadság és a jogállamiság azonos a népirtással, a nyitott társadalom, amelynek alapja az a törekvés, hogy a világban soha ne ismétlődjön meg a holokauszt, ne legyen népirtás, hogy tiszteletben tartsák mindenki másságát és jogait, maga a gázkamra. A Hitler haláltáborát megúszó zsidó pedig maga Hitler.

Ha ezt az embert nem rúgják ki azonnal az összes állami pozíciójából, akkor az Orbán-rezsim azonosul vele, és úgy kell tekintenünk, hogy az általa leírtak az Orbán-rendszer ideológusának tollából az Orbán-kormány hivatalos álláspontját tükrözik, az Orbán-rendszer ideológiai alapjait fogalmazza meg. - összegzi a lap. Az Index szerint Vállalhatatlan minden jóérzésű polgár számára – ítélte el szombat este kiadott közleményében a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége azt a véleménycikket, amelyet Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatója írt a kormányzati szócsőként működő Origónak.

Hozzászólások (45)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

palig: *ssz*s k*r*kp*r *t *ly*n *l h*ny*g*lt j*rj*t*k *s l*s*t*k h*gy s...
Nem takarítják a Külső-Nárai út kerékpárútját - írja olvasónk
miki1950 : *z *lt*l*d l**rt*kk*l m*x. *gy*t*rt*k. V*n*tk*zt*tv* *z *dd*g b...
Kijött a rendelet, hogy kiknek lesz kötelező a koronavírus elleni védőoltás
elbandi: *h, h*gyd. *m*g m*gv*n n*k*k * c*rk*sz, *dd*g n*ncs b*j. :) m* ...
Ellenzéki előválasztás: még nem tudni, hogyan jelentkezhet, aki szavazni akar
miki1950 : N* b*ntsd, m*rt *g*z*t b*sz*l, m*gh* f*lt*t*l*s m*db*n *s m*ndj*...
Rusvai szerint hamarosan visszatérhet a kötelező maszkviselés
elbandi: v*gy n*m k*n* * f*csk* f*szk*k*t l*v*rn*... :/...
Annyi a szúnyog Győrben, hogy a polgármester a lakosok segítségét kéri