NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sokkoló

Súlyos, de szerencsés baleset Győrvárnál (videóval frissítve)

Figyelmetlenül kanyarodott rá a 74-es főútra egy hölgy Győrvárnál. Egy Mitsubishi lerepítette az útról az autót.

Petőmihályfáról indult Miskolcra két ember egy Chevrolet Aveoval pénteken délután. Az utas egy papírtérképet nézett, a 8-as főutat keresték. Amikor kiderült, hogy balra kell menniük, akkor a hetven év körüli sofőr gázt adott és megkezdte a kanyarodást. A következő pillanatban a kocsit óriási erő perdítette az árokba, a Birkás pálinkafőzde kerítéséhez. A Chevrolet oldalra dőlve állt meg.

A Vasvár felől érkező, szabályosan közlekedő Mitsubishi Outlanderben négyen ültek. Ikervárról tartottak Horvátországba, egy sportversenyre. A balesetben sem a sportoló, sem családtagjai nem sérültek meg, a helyszínelés után egy másik autóval folytatták útjukat.

A Chevrolet sofőrje megsérült, ráadásul a baleset után a vezető kikapcsolta a biztonsági övet, amitől az oldalán álló autóban rázuhant a mellette ülőre. Őt a mentők tűzoltók segítségével gerincágyon vették ki a járműből. Úgy tudjuk, nyolc napon túl gyógyuló, de nem életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Chevrolet és Mitsubishi karambolja Győrvárnál, a 74-es főúton
fotó: Tánczos Mihály

Érdekesség, hogy a karambol után egy szolgálaton kívüli tűzoltó, egy szintén szolgálaton kívüli mentődolgozó és a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság civilben hazafelé tartó egyik rendőre ért a helyszínre az elsők között, így pontosan tudták, mit kell tenni az adott szituációban.

A rendőrség a forgalmat Győrvárra terelte a helyszínelés idejére. A balesetet figyelmetlenség okozta. Információink szerint egyik sofőr sem fogyasztott alkoholt elindulás előtt.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés