NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sokkoló

Ütközés után felborult az áruszállító (Frissítve)

A tetejére fordult egy teherszállító jármű, miután személyautóval ütközött a 87-es főúton.

Frissítés 11:37

Szerencsés kimenetelű közlekedési baleset történt kedden délelőtt a 87-es főúton, az ún. kőszegi egyenesben. Egy Volkswagen Passat tartott Szombathely felé, vezetője későn észlelte az előtte álló autókat.

Felborult az áruszállító az ütközés után a 87-es főúton
fotó: Tánczos Mihály

-

Nem mentem gyorsan, talán 70-es tempóban haladtam. A nap belesütött a szemembe és csak későn vettem észre, hogy egy Toyota áll előttem az úton. Fékeztem, de az autóm megcsúszott és ütköztem a szemből érkező Citroen Jumperrel. Elismerem, hogy én hibáztam

- mondta el a nyugat.hu-nak a Passat vezetője, aki ugyan fájlalta a lábát, de nem szállt be a mentőbe, saját felelősségére a helyszínen maradt.

Az úton álló Toyota egy út szélén álló Renault-ot akart kikerülni, amiből kifogyott az üzemanyag. Egyik jármű sem sérült meg ezek közül. A Citroen azonban árokba csapódott és felborult , gyakorlatilag az orrán támaszkodva állt meg. A járműben utasként utazó asszony megsérült, úgy tudjuk, az arcát ütötte meg. A Citroen vezetőjétől megtudtuk, hogy a sofőr látta a szemből érkező, megcsúszó autót és az árok felé kormányozta a Jumpert, bízván abban, hogy a három autó elfér egymás mellett, a Passat azonban eltalálta a Citroen elejét. A két ütköző autó nagy valószínűséggel gazdasági totálkáros.

Ebből az autóból fogyott ki az üzemanyag
fotó: Tánczos Mihály

Mint egy hímes tojást...

Az instabilan az orrán álló Citroent szombathelyi tűzoltók állították talpra. Az autót óvatosan engedték a földre, a művelet után az autó vezetője is elismerően bólogatott. A baleset szerencsés kimeneteléhez hozzájárult az is, hogy egyik sofőr sem diktált komoly tempót járművének, óvatosan vezettek a télies útviszonyok között. A helyszínelés idején teljes útzár volt érvényben. A VW ételt szállított Kőszeg és Zalaegerszeg között.

Korábban írtuk

Úgy tudjuk, egy műszaki hiba miatt álló autó kikerülése közben történt a baleset az ún. kőszegi egyenesben. Egyelőre a rendőrök nem engednek senkit a helyszín közelébe, de hamarosan mindenképpen részletesebb beszámolóval jelentkezünk.

Felborult az áruszállító az ütközés után a 87-es főúton
fotó: Tánczos Mihály

Érkeznek az új rendőrautók

A baleset helyszínén már láttunk kettőt a Vas megyébe érkező új rendőrautókból. Mivel több Olvasónk - köztük egy söptei testvérpár - is komolyan foglalkozik modellezéssel, ezért nekik kedveskedünk a képgalériánk végén található, az új járművekről készült fotókkal.

Új rendőrautók, bevetésen
fotó: Tánczos Mihály

Hozzászólások (10)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : L*m*r*dt. B*nk* h*nd*n*k v*l* pr*p*g*nd* f*lm....
Hende Csaba moziban járt
miki1950 : K*l*m*st* G*b*r 1964- *s sz*l*t*s*. K*rt*sz*t* *g*z*tv*z*t*k*nt...
Hende Csaba moziban járt
f0r3wer: N* p*nt *m**tt * f*lf*g*s m**tt k*zd m*nk**r*h**nny*l * c*g*k z*...
„Nem olyan nagy szám, de sajnos nekünk ezt kell csinálni” – Bepattantunk a szombathelyi kukások mellé
Fater: B*cst*l*n br*g*ntyk *tt l*h*tt*k v*ln*....
Hende Csaba moziban járt
belabo: "M*nd*n m*v*sz*t*k k*z*l sz*m*nkr* l*gf*nt*s*bb * f*lm"....
Hende Csaba moziban járt