NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sport

Négy magyar érem a birkózó GP-n

A hétvégén Szombathelyen, az Aréna Savariában rendezték a Magyar Arany Nagydíjat, egyben a Polyák Imre-emlékversenyt. Deák Bárdos Mihály ezüst-, Bácsi Péter, Korpási Bálint és Rizmajer György pedig bronzérmet szerzett.

21 ország 152 kötöttfogású birkózója lépett szőnyegre. A 66 kg-ban 25, a 96-ban 24, az 55 kilóban pedig 17 versenyző mérlegelt.

A magyar csapat vezetői, Struhács György és Takács Ferenc bizakodva várták a hétvégi küzdelmeket. Végül egy ezüst- és három bronzéremnek örülhettek.

A veterán nehézsúlyú (120 kg) Deák Bárdos Mihály remekelt, egészen a döntőig menetelt. A miskolci sportoló a fináléban a kazah vb-bronzérmes Nurmahan Tyinalijev-vel találta szembe magát. Deákot az első menet térdelő helyzetéből meg tudta pörgetni ellenfele. Ezt követően azonban nagy rohamot indított a magyar EB győztes, melynek eredményeképp szabálytalan kitámasztásért megintették Tyinalijev-et. Az utolsó felvonásban a kazah az alsó helyzetet választotta a térdelőben. Deáknak volt biztató kísérlete, de nem tudta felfordítani ellenfelét, ezzel tehát ezüstérmet szerzett.

A Ferencváros 74 kg-os sportolója, Bácsi Péter szintén kiválóan birkózott, a döntőbe kerülés azonban nála nem jött össze, elvesztette az elődöntőt az orosz Szalejev ellen.
A bronzmeccsen aztán a kazah Dilmurhamedov ellen sikerült feledtetnie a kisiklást, így végül a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

A 66 kg-os Korpási Bálint egy török és egy román versenyzőn keresztül jutott a legjobb négy közé, ahol a japán Hirojuki Simizu várt rá. Két szoros menetben maradt alul. Az éremcsatát azonban hozta az amerikai Glenn Garrison-nal szemben. Az első menetben 4-0-ra, a másodikban pedig 3-0-ra győzött.

A 96 kg-os, fiatal Rizmajer György román és orosz riválisát is kiejtette. Bár a négy között álomszerűen kezdett Acskaszov ellen, ám végül nem bírt az üzbéggel, és tussal kikapott. A bronzmeccsre viszont már ő is összeszedte magát, az amerikai Rusty Smith-t két menetben, 2-0, 4-0-lal verte, megszerezve ezzel a bronzérmet.

Az esemény szabadfogású kísérő versenye 120 kg-ban szombathelyi sikert hozott. Az öt fős mezőnyben Csercsics Richárd látványos birkózással, magabiztosan tartotta itthon az első helyezettnek járó díjat.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : K*v*t*l*z*tt h*lyz*tb*n v*gy, d* *z*rt n*m *r*gy*ll*k. H*zz*m m...
Hosszú sorban állnak a szavazók a szombathelyi, Fő téri előválasztási sátor előtt
miki1950 : N*m t*dt*d? M*r *k *s l*m*ndt*k r*l*. L* v*gy m*r*dv*! ...
Hosszú sorban állnak a szavazók a szombathelyi, Fő téri előválasztási sátor előtt
fgzb: J*, * n*p*kb*n b*cs*ng*t*tt v*l*m* f*d*sz*s *gyn*k. *lh*jt*tt*...
Hosszú sorban állnak a szavazók a szombathelyi, Fő téri előválasztási sátor előtt
fgzb: *z *p*l**dd*l m*ly*n * v*sz*ny*d, *tl*g*s*n? ...
Hosszú sorban állnak a szavazók a szombathelyi, Fő téri előválasztási sátor előtt
fgzb: M*nd*n b*z*nny*l * k*n** *t*s*kk*l m*r m*g v*n * j* k*pcs*l*t, m...
Hosszú sorban állnak a szavazók a szombathelyi, Fő téri előválasztási sátor előtt