NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Hírek

A Szombathelyi Futóklub minden indulója célba ért a Spar maratonon

Mind a tizennyolcan.

Minden idők legnagyobb magyarországi futóeseményét rendezte meg ma a Budapest Sportiroda, a kétnapos 33. SPAR Budapest maratonon már az előnevezések alapján 32 170 indulót regisztráltak, ami abszolút rekord. 96 országból 5100 külföldi futó érkezik Budapestre, míg országos szinten nézve Magyarország 1062 településéről futott be nevezés. A legnépszerűbb táv a 42 195 méteres maraton lett 6750 futóval, de 6100-an neveztek a 2.3 km-es maratonkára, és ami örömteli: 7000 iskolás vesz részt a hétvégi futófesztiválon.

Vannak azért páran
fotó: spartedonline.hu

Több mint 32 ezer érmet gyártathatott le a Budapest Sportiroda, hiszen a 33. SPAR Budapest maratonon a verseny történetében először minden induló befutóérmet kap. Szombaton 18 ezren mozdulnak meg öt távon – a FODISZ esélyegyenlőségi 500 métere mellett, 2.3 km-es maratonkán, 4x2 km-es váltóban, 5 km-en és 10 km-en rendeznek versenyeket, majd vasárnap jöhetnek a nagyobb lélegzetvételű távok: a maraton, amelyet egyéniben, párban és váltóban is lehet teljesíteni, illetve a 30 kilométer, ezekre a számokra több mint 14 ezren adták le nevezésüket.

Köztük a Szombathelyi Futóklub tizennyolc versenyzője is, név szerint: Horváth Péter, Bazsó Tibor, Bazsóné Pulai Ibolya, Bödő Imre, Vásárhelyi Éva, Osztorits Kriszti, Bodorkós Horváth Kata, Guzmics Krisztián, Farkas Adrienn, Borbás Tibor, Nagy Tibor, Czeglédy Csaba, Rácz Attila, Tóth László, Vojtkó Tibor, Guzmics Szabolcs, Szakács Eszter, Bonczné Mészáros Edit és Tollár Szilvia is. Gratulálunk.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : J*bb*l*st k*v*n*k n*k* *s * t*bb* s*k*z*r s*rst*rs*n*k. ...
Lélegeztetőgépen kezelik Bányai Gábor, fideszes képviselőt
miki1950 : *z *ly*n k*pcs*l*t cs*k *nny*t *s *r. ...
60 ezer eurót ítélt meg a bíróság egy portugál nőnek, aki 30 éven át főzött és takarított az élettársára
miki1950 : N*gy*n sz*ll*m*s. ...
Podcast péntek Fekete-Győr Andrással, a Momentum miniszterelnök-jelöltjével
optimista: " m*v*l * j*rv*ny*gy* *d*t*k *zt m*t*tj*k, h*gy * gy*r*k*k k...
Felmerült a kereskedelem korlátozása egy időre
belabo: H*llg*tt*m, j*p*f*, *rt*lm*s v*lt, d* s*mm* *j*t n*m t*dt*m m*g ...
Podcast péntek Fekete-Győr Andrással, a Momentum miniszterelnök-jelöltjével