NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Soros György lett az év embere a Financial Timesnál

A lap szerint szerint ő a liberális demokrácia és a nyitott társadalom képviselője, ezek azok az értékek, amelyek a hidegháború idején győzedelmeskedtek.

Soros György milliárdos befektetőt választotta meg az év emberének a patinás üzleti napilap, a Financial Times. A lap cikke szerint ő a liberális demokrácia és a nyitott társadalom képviselője, ezek azok az értékek, amelyek a hidegháború idején győzedelmeskedtek. Mára azonban mindenhonnan támadják, elég Vlagyimir Putyinra vagy Donald Trumpra gondolni.

Soros György
fotó: Bjorn Steinz/Panos

Több mint három évtizede filantrópként harcol a tekintélyelvűség, a rasszizmus és az intolerancia ellen és mostanra egyre jobban kiváltja a nemzeti populisták haragját, akik egyre erősebbek, főleg Európában.

Mindenért engem hibáztatnak, még antikrisztusnak is neveznek. Bárcsak ne lenne ennyi ellenségem, de szerintem ez is annak a jele, hogy valamit jól csinálok

- mondta Soros a lapnak.

Soros György szerint a világ egyfajta forradalmi állapotban van, de nem vesztette el a reményt például arra, hogy Nagy-Britanniában egy újabb brexit-népszavazást tartsanak. Szerinte most az EU alkotmányos ügyvédek, jogászok kezében van, akik kiskapukat találnak a dolgok elvégzésére, ezért ezeknek a folyamatoknak egyszerűnek kell lenniük.

Az FT 1970-től osztja ki az év embere elismerését, elsőként Jean Rey kapta, aki az Európai Bizottság első elnöke volt. A legutóbbi években megkapta Jean-Claude Trichet (EKB-elnök) 2007-ben, Barack Obama korábbi amerikai elnök 2008-ban, Lloyd Blankfein (Goldman Sachs vezér) 2009-ben, Steve Jobs (Apple alapító) 2010-ben, Mohamed Bouazizi (arab ifjúság képviselője) 2011-ben, Mario Draghi (EKB-elnök) 2012-ben, Jack Ma (Alibaba-vezérigazgató) 2013-ban, Tim Cook (Apple-vezérigazgató) 2014-ben, Angela Merkel (német kancellár) 2015-ben, Donald Trump amerikai elnök 2016-ban, Susan Fowler (az Uber korábbi szoftverfejlesztője) 2017-ben.

Hozzászólások (3)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

edmond: N*m *rt*m, m**rt l*ny*g*s, h*gy * ,,m*s*k" **t* *pp *gy BMW ...
Megállt a kocsi a zebra előtt, aztán érkezett hátulról egy BMW
edmond: N*m *z *k*z*tt k*r*rt j*r *z *gy *v. *z*rt j*r, m*rt m*g *gy *v...
Pöcsöt rajzolt egy győri közintézményre, egy évre börtönbe mehet
Kipu: M*r* l*h*tn* sz*m*t*n*? K*p*tt g*l*kr* *g*n, r*g*ttr* n*m. *z * ...
Mire lehet számítani a francia válogatott ellen? - Elemzés
Kipu: M*t l*h*t *tt m*g * h*v*r*kn*k *d**dn*? N*k*m m*r * d*h*nym*ty*...
A Momentum úgy tudja, Rogánékhoz kerülhet a teljes magyar útdíjbeszedés
kovacsg: J* k*s v*rs*nyh*lyz*t, * m*gy*r sz*ll*sh*lyr* n*m m*h*tsz b* v*d...
Horvátország szélesre tárja a kapuit: már nem kell semmi, csak a személyi