NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Könnyű

Lányt hervadni nem hagytunk!

Körbejártuk Szombathelyt, és meglocsoltuk a valóságshow-hőst, a színésznőt, a szépségkirálynőt, a kézilabdást és a színházpedagógust is.

Akármennyire is hírlik az, hogy a húsvét hétfői locsolás kezd kimenni a divatból, a ma délelőtti körsétánkon szódásüveggel felszerelkezett fiatal srácokból álló csapatokat és kölnisüvegeket szorongató kisiskolásokat láttunk mindenütt. És, ha már hagyományok, akkor mi is belevetettük magunkat a locsolkodás ősi, magyar szokásába, és öt szombathelyi lányhoz, illetve asszonyhoz kéredzkedtünk be piros tojás reményében.

A csuromvizes kézis lány

Császár Zsófi biztosan nem hervad el
fotó: Garai Antal Atom

Elsőként a Haladás VSE kézilabdásához, Császár Zsófihoz mentünk, kölnivel és locsolóverssel felszerelkezve. Népszerű sportág a kézilabda, így abszolút nem csodálkoztunk azon, hogy sorba kellett állnunk. Abban biztosak voltunk, hogy Zsófi nem fog már elhervadni, hiszen a nyakába kapott 3 üveg szóda nem hogy egy évre, de még akár kettőre is kitart. Egy gyors átöltözés és szárítkozás után aztán mi is sorra kerültünk. Rövid, ám őszintén állíthatjuk, szép vers és már permeteződött is a nyugat.hu parfümje. Csoki nyuszi volt a jutalmunk.

VV Kinder

Ez bizony hagyományos piros tojás
fotó: Garai Antal Atom

A KISZ lakótelep után Oladon folytattuk utunkat. VV Vikcsut sem akartuk hagyni hervadni. A ValóVilág 7 szereplője vidáman nyitott nekünk ajtót, bár Noki, a bichon kutyus agresszívan próbált minket távol tartani. A kerítésen túl azonban már szinte macskákat megszégyenítő kedvességgel próbált meg levenni minket a lábunkról. Vikcsut aztán egy parfümfelhőből kiszakadt záporral frissítettük fel. A tojáskultusz újragondolt verziójával pedig meg is lettünk jutalmazva. Kindertojást szorongatva, puszikkal az arcunkon mentünk tovább Miss Európához.

Melegítős szépségkirálynő

Simon Marcsi laza otthoni szettben
fotó: Garai Antal Atom

Mindig is érdekelt, hogy milyen „civilben” egy szépségkirálynő. Most megtudtam, ugyanolyan melegítőben ajtónyitós, mint minden más háziasszony. A most is mosolygós Simon Marcsi nagyon örült nekünk. Előbb a locsolás, aztán a cukorbomba következett. Sütit és üdítőt is kaptunk. Közben pedig persze, hogy szóba került az éppen aktuális fellépés. Április 16-án Miamiba hivatalos Miss Európa, ahol a Gold Cost Fittness Championship-versenyen zsűrizik. Az biztos, hogy Marcsi hervadni már nem fog, mi pedig indultunk is tovább a színházba.

Gertrúd tojása

Csonka Szilvia a próbáról osont ki
fotó: Garai Antal Atom

Épp a keddtől már a műsoron futó Hamletet próbálta a Weöres Sándor Színház társulata, amikor odaértünk. Csonka Szilvia, aki a darabban Gertrúdot alakítja, pedig a feszített tempó ellenére is saját készítésű dekor tojással várt minket. Nem is zavartuk sokáig a munkát, az pedig kifejezetten furcsa volt, hogy ezúttal mi mondtunk verset a színésznőnek és nem fordítva volt. Általános iskolai élmények jöttek elő. Cserébe széles mosoly járt, na meg Gertrúd tojása. Ez már valami! De a neheze még hátra volt.

Egy szótagszám nem stimmelt

Éva néninél régi színházi sztorikat is kaptunk a csokitojás mellé
fotó: Garai Antal Atom

Benke Éva, színházpedagógushoz vitt az utunk. Éva néni igazi régi vágású szakember, akinél a versmondást nem lehet a megúszásra játszani. Bár csak egy négysorossal készültünk, és azt megpróbáltuk a legjobb tudásunk szerint elmondani, Éva néni egyből kiszúrta, hogy a szótagszámmal bizony valahogy elmaradtunk. Azért persze járt a csokitojás és a köszönet, a látogatásért.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

elbandi: *m*nny* m*ll*kh*t*st t*l*lt*k, cs*d* h*gy m*g *l*nk!!! :D...
Az Astra Zeneca új mellékhatását közölte az Európai Gyógyszerügynökség
miki1950 : *m*ll*tt, h*gy K*rt*sz n*m *ll m*ssz* * v*l*s*gt*l, l*tn* k*ll, ...
Rendkívüli tüntetést jelentettek be hétfőre
oszto: M*dzs*rt n*m *rt*tt v*ln* m*ll* *rn*. Cs*k h*gy t*lj*s l*gy*n....
Magyar-osztrák határ: Lassan tönkremegy a Népek Barátsága emlékhely
oszto: M*st *s. *ccs* *ng*z*k j* h* v*nn*k....
Magyar-osztrák határ: Lassan tönkremegy a Népek Barátsága emlékhely
belabo: *nn*k *d*j*n *z**r* f*lsz*b*d*t*s*r* *s gy*jt*tt*k M*gy*r*rsz*g*...
Rengeteg pénzt gyűjtöttek Jakab Péternek