NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Programajánló

Simon-Júdás vásár Sárváron és Halloween-partik

Íme a hétvégi előrejelzésünk: gyertyafényes-koszorús csendesülős napok következnek, csupán egy-két szórakozóhelyen derül ki az ég, és rukkolnak elő partikkal.

Halloween nap gyereknek a Berzsenyi Dániel Könyvtárban

Pénteken 14 órától (2010. október 29-én) a közelgő "Halloween nap" alkalmából sokszínű programmal várja látogatóit a szombathelyi Berzsenyi Dániel Könyvtár Gyermekkönyvtára. Lesz arcfestés, tök- és narancsfaragás, álarckészítés, szellemvadászat, társasjáték. A vidám hangulatról a NYME-SEK könyvtáros hallgatói gondoskodnak. A rendezvényen a részvétel ingyenes.

Címeres síremlékek a Szent Márton temetőben

A „Szombathelyi séta” elnevezésű programsorozat következő állomásaként a Szent Márton temetőbe

2004.10.01. 11:20

Sírok és dalok a Szent Márton temetőben

/ kultúra /
Nekünk szombathelyieknek a Szent Márton úti temető (lehetne) a nagy sírkertünk, feltéve, ha...
látogathatunk el. A sétát Feiszt György levéltáros vezeti. (Találkozás 16 órakor a temető bejáratánál.)

Csak a kitaposott utak szabdalják fel a borostyán-mezőt...
fotó: sadness

Mátis Lajos építész kiállítása a Vitalitas Galériában

Pénteken (október 29-én), 17 órakor a szombathelyi Vitalitas Galériába nyílik Mátis Lajos Ybl díjas építész kiállítása. A tárlatot megnyitja Heckenast János Ybl díjas építész.

Új színházpremier Szombathelyen: Jeles Kis Lordja

A Jordán Tamás vezette szombathelyi színházi társulat új, szezonnyitó bemutatóra készül, amelynek premierje szombaton (19 órától) lesz. A Kis Lord előadásait - a színház épületének felújítása miatt - az MMIK-ban láthatjuk.

Kis Lord
fotó: Nyugat.hu

Jeles András által színre vitt történetről pedig ezt olvashatjuk: „Az amerikai írónő klasszikus ifjúsági regényének főszereplője a hétéves kisfiú, Cedric Errol korán elvesztette édesapját; szeretett édesanyjával él egy amerikai kisvárosban. A nyílt eszű, okos, barátságos fiút mindenki szereti, jó barátja a fűszeres, Hobbs úr, másik bizalmasa Dick, a cipőpucoló. Egy nap nagy esemény történik: Cedricékhez váratlan látogató érkezik, Havisham ügyvéd, aki Dorincourt gróf megbízásából jött. Cedricet kell magával vinnie Angliába, ahol a gyermeket - nagy vagyon és birtok jövendő örökösét - várja a nagyapja. Az earl azonban annak idején kitagadta Cedric édesapját a családból, amiért egy amerikai lányt vett el, így nem hajlandó találkozni a fiú édesanyjával. De Cedric vidámsága, jószívűsége és ragaszkodása leveszi a lábáról idős nagyapját. Valakik gonosz tervet eszelnek ki, hogy megfosszák Cedricet az örökségétől, ám amerikai barátai Angliába hajóznak, hogy lerántsák a leplet a veszélyes összeesküvésről.”

Ahol szellemek kísértenek – Bulik Halloweenkor

A szombathelyi Szimfónia Kávézóban október 30-án magunk idézhetjük meg a leglidércesebb álmainkban felbukkanó rosszarcú szellemeket. A Halloween partin az alkalomhoz illően maskarába öltözni ajánlott, de nem kötelező. A jókedvét viszont senki se hagyja otthon, különösen, mert a főleg elektronikus zenékből összeálló kavalkádról DJ Vidaotone, illetve lapunk munkatársa, Phreek gondoskodik!

A Körmendi úti Végállomásban szombaton 20 órától „Kowalsky meg a Vega koncert” és Halloween Party vár.

A sárvári Simon-Júdás vásár programja (2010. október 30.)

Október utolsó hétvégéjén rendezik meg Sárváron a hagyományos Simon-Júdás vásárt, amely az ország egyik legnagyobb kirakodóvására. A több mint hatszáz éves múltra visszatekintő utcai kirakodáson több hatszáz árus kínálja majd portékáit, és több mint negyvenezer látogatót várnak a szervezők.

A program (A Várparkolóban felállított sörsátorban)
11:00 Nicki Fergeteg Táncegyüttes
12:00 Ostffyasszonyfai Citerazenekar
13:00 Urban Dance West
13:30 Lenvirág Együttes
14:00 Kanona Band
15:00 Sárvári Néptánckör
16:00 Kemenesalja Néptánccsoport
17:00 Soltis Lajos Színház Simon-Júdás napi vásár
2010. október 30-án Sárvár utcáin.

Mindenszentek éjszakáján a Beat Dis zenél

Másnap, vasárnap Mindenszentek éjszakáján a szombathelyi Premier Padlásán a városunkból elszármazott Beat Dis koncertezik. A mára összetéveszthetetlenül sajátos hangzást magáénak mondható kitűnő zenekar vendége a szintén egy szombathelyi taggal felálló Karmapolis együttes lesz, míg a koncertek után a Gumidizsi project szórakoztat.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

OhneGetzi: *v*nt* m*x. k*t *lk*l*mm*l *z *gy t*k j* *tl*t sz*r*nt*m. T*rm*...
A kormány egymillió forinttal támogat minden falunapot
OhneGetzi: K* * t*k*m *lv*sg*tj* *zt b*rm*k*r *s? *gy V*kt*r k*p s*kk*l h*...
Mától a Szájer-féle Nemzeti hitvallás szövegét kell kihelyezni a középületekben
miki1950 : P*nt*s*n! * m*gy*r n*p 80%- * *n**p*rt*! *z *rb*n k*sm*sk* *hh*...
Magyarország kilép az Unióból vagy Orbán elbukik? Mi lehet a vége az EU-val folytatott harcnak?
miki1950 : R*m*l*m, l*tn*kn*k *s k*v*l* v*gy! N*h*gy cs*l*dn*m k*llj*n b*n...
26 választókerületben dőlhet el a jövő évi választás, Szombathely is köztük van
OhneGetzi: J*bb*n t*lj*s*t......
Orvoshiány miatt leállt az Uzsoki Kórház sürgősségi osztálya