NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sokkoló

Sikkasztás miatt nyomoznak a Nyitrai utcai ÁMK-ban

Úgy tudjuk, az Általános Művelődési Központ általános iskolájában történt a bűncselekmény. A rendőrség megerősítette információnkat, kiderült, hogy a polgármester tette a feljelentést.

A részletek egyelőre nem ismertek, csupán annyit tudunk, hogy az iskola vezetői körében történt a bűncselekmény. Kazmar Enikő, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője kérdésünkre annyit közölt, hogy a szombathelyi rendőrkapitányság bűnügyi osztálya sikkasztás gyanúja miatt folytat eljárást az intézménynél.

Jelenleg arról sincs információnk, hogy mekkora összegre és milyen módon történt a sikkasztás.

A Városháza közleménye

Polgármesteri feljelentés után rendőrségi vizsgálat

Egy nyár eleji, hivatalos bejelentés nyomán a Nyitra utcai ÁMK gazdálkodásával összefüggésben pénzügyi szabálytalanság gyanúja merült fel. Az önkormányzati intézménynél az elmúlt hetekben elvégzett ellenőrzés során kiderült, hogy az elkövetett pénzügyi szabálytalanságok súlyossága miatt indokolt a büntetőfeljelentés megtétele.

Ezt követően dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, a Szombathelyi Rendőrkapitányságon sikkasztás bűncselekményének alapos gyanúja miatt feljelentés tett. Az ügyben a Szombathelyi Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya megindította az eljárást.

Az intézményben történtekkel összefüggésben munkajogi lépésre is sor kerül. Szombathely Megyei Jogú Város közgyűlése jövő szerdán rendkívüli ülést tart, az üggyel kapcsolatos előterjesztést a közgyűlés zárt ülésén tárgyalják majd a képviselők.

Hozzászólások (2)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Szup: * p*lg*rm*st*r *s k*l*t*g*th*tn* *t*n*n*zn* * sz*nv*n*ln*k, m*g ...
Nincs rossz zene, csak kevés pia? A pénteki Szentivánéj zenei felhozatala próbára tette a füleinket
jeremias: M*jd j*v*r* * K*t*r* VB. *tt *zt*n l*h*t t*rd*p*ln* m*g sz*v*rv*...
A müncheni nem, de a frankfurti stadion szivárványszínű lesz a német-magyar meccs alatt
kisbodoccs: Sz*v*rv*ny*s? H*h*h*h*h*h* N*gy*n t*k*s*k *z*k * n*m*t*k! K*cs...
A müncheni nem, de a frankfurti stadion szivárványszínű lesz a német-magyar meccs alatt
Rőzsike : M*st *z k*m*ly? *z m*r t*bb m*nt v*cc. V*z* *z*k n*m ny*gsz*n*k....
Új, multifunkcionális sportcsarnok épülhet Körmenden
anatra: *z *gy f*k* n*ws l*v*g. ...
Szijjártó Péter: Globális fake news-kampány zajlik Magyarország ellen