NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Jobbik: Sorozatos bűncselekmények történnek a szentgotthárdi fürdőben

A polgármester lányának úszásoktatásáról, összefonódásokról, mutyiról beszélt a párt országgyűlési és helyi képviselője egy sajtótájékoztatón.

Még el sem telt egy nap tegnapi, a szentgotthárdi fürdőben történt állítólagos erőszakos eseményekről szóló cikkünk

2017.03.23. 12:58

Bántalmaztak és egy irodába zártak egy szentgotthárdi képviselőnőt a városi termálfürdőben

/ közélet 11 hsz. /
A háttérben sikkasztásgyanú és feljelentés van, állítja a képviselő.
megjelenése után, a Jobbik sajtótájékoztatót tartott a fürdő előtt. Nem is annyira Szalainé Kiss Edina képviselőasszony állításai miatt, habár ezt is megemlítették, hanem a háttérben sejthető bűncselekményekről, ők legalábbis így nevezték a gyanús történéseket.

Többmilliós kár?

Bana Tibor országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy a Fidesz által tökélyre fejlesztett korrupció már Szentgotthárdon is megjelent, a fürdő esetében összefonódásokról, családi szálakról van szó. Köszönetet mondott Szalainénak és Lábodi Gábor jobbikos városi képviselőnek, hogy beleálltak az ügybe, és bizonyítékokat is szereztek a csalásokról.

Bana Tibor és Lábodi Gábor
fotó:

Bana kijelentette, legalább egy éve tartanak a bűncselekmények, és ezek többmilliós kárt okoztak a fürdőnek és a városnak, hiszen a fürdő száz százalékban önkormányzati tulajdon. Kijelentette, a polgármester lánya úgy tart úszásoktatást a fürdőben, hogy erről nem találtak sem szerződést, sem igazolást a bérleti díj befizetéséről. Vasárnap el is akarták tüntetni ennek fizikai nyomait, de ezt észrevették.

Bana Tibor remélte, hogy lesznek még olyan képviselők, akik segítenek majd az igazság kiderítésében. Megjegyezte, hogy rendőrségi feljelentés történt, és ezért kérik a városvezetést, hogy az eljárás végéig függesszék fel hivatalából a fürdő ügyvezető igazgatóját, a műszaki igazgatót és a könyvelőt. A felügyelőbizottságnak is fel kell állnia, Huszát Gábor polgármesternek pedig tisztáznia kell a lányával kapcsolatos gyanút. És ha ezt nem teszi meg, akkor a polgármesternek is távoznia kell - mondta Bana Tibor.

Vannak bizonyítékok

Lábodi Gábor városi képviselő ezeket részletesebben is kifejtette, ezt alul keretben szó szerint közöljük. Ő kérdéseket fogalmazott meg az illetékesekhez az ügy tisztázása érdekében, és - mint mondta - erre várják a válaszokat. Beszélt a rendőrségi feljelentésről, kérdésünkre azt mondta, vannak a birtokukban bizonyítékok, de azokat a rendőrségi nyomozás miatt nem adhatják ki. És megerősítette, hogy a rendőrség nyomoz az ügyben.

Sorozatos bűncselekmények helyszíne?
fotó:

Megpróbáltuk elérni Huszár Gábor polgármestert, titkárságán viszont azt mondták, nem tartózkodik a városban, nem elérhető. Reakciót azért kértünk az elhangzottakhoz, amint megérkezik, közöljük.

Frissítés

Huszár Gábor elolvasás nélkül törölte emailünket.


A Jobbik közleménye a sajtótájékoztatóval kapcsolatban

Az elmúlt héten feljelentés született a szentgotthárdi fürdővel kapcsolatban törvénytelen értékesítés miatt a Rendőrség és a NAV felé. Az elindult lavina több arcpirító összefonódást és érdekes összefüggést tárt fel a vizsgálatok során.

Egy alkalmazott bátor kiállásának következtében derült fény arra a folytatólagosan elkövetett bűncselekmény-sorozatra, ami a fürdőben történt. Különböző módszerekkel károsították meg az elkövetők a fürdőt, ezáltal Szentgotthárd városát. Az ügyben jelenleg folyik a nyomozás, ezúton is megkérjük a nyomozóhatóságokat, hogy mindent tegyenek meg az ügy mielőbbi felderítése érdekében. Óvatos becslés szerint hozzávetőlegesen egy éve tartanak a lopások, sikkasztások és egyéb bűncselekmények, akár több millió forint nagyságrendű kárt is okozva ezzel a fürdőnek és a város kasszájának.

A következő kérdésekre várjuk az illetékesek válaszát:

Igazak azok a sajtóhírek, hogy a Gotthárd-Therm Kft.-t többször is felhívták arra, hogy a működése nem mindenben felel meg a vonatkozó jogszabályoknak, ennek ellenére nem tettek semmit sem?

Tudott-e a fürdő igazgatója bármilyen szabálytalanságról? Ha igen, tett-e bármilyen intézkedést ezek kivizsgálására? Ha tett, ezen kivizsgálás végeztéig történt-e bármilyen lépés a vélhető elkövetőkkel szemben? Igaz, hogy az egyik vélhető elkövető nemrég jelentős fizetésemelést is kapott?

Huszár Gábor polgármester Vanda nevű lánya a közösségi oldalon úszásoktatóként hirdeti magát. Ugye nem a szentgotthárdi fürdőben oktat? Elképzelhető, hogy szerződés, esetleg bárminemű díjfizetés nélkül végez ilyen tevékenységet egy önkormányzati cég által fenntartott létesítményben? A tények a következők ebben az ügyben: Lábodi Gábor a hétfői nap folyamán iratbetekintést tartott a fürdőben, átnézve minden szerződést, amit a Gotthárd-Therm Kft. külsősökkel kötött. A négy darab, szó szerint precízen és pedánsan elrendezett mappa egyikében sem volt olyan szerződés, amit a fürdő a polgármester lányával kötött volna.

Igazak azok az állítások, hogy ezzel összefüggésben az elmúlt vasárnap egy úszómester – elmondása szerint a fürdő igazgatójának utasítására – megpróbálta ennek a tevékenységnek a fizikai nyomait (különböző eszközöket) eltüntetni, de egy gyors leltár és ellenőrzés az ügyeletes részéről ezt lebuktatta? Magyarázatot várunk erre is a város lakóinak nevében a polgármestertől és a fürdő igazgatójától, azonban nem szabad megfeledkeznünk Huszár Gábor polgármester és Dr. Simon Margit régre visszanyúló barátságáról.

A sajtó jelenleg azzal van tele, hogy egy, a napokban megtett feljelentés szerint Szalainé Kiss Edina képviselő asszonyt szinte bezárták a fürdő épületébe és fizikailag bántalmazták. Szalainé ellenőrizni akarta a 100%-os önkormányzati tulajdonú fürdő folyamatban lévő karbantartási munkálatait, ekkor érte inzultus. A fürdő igazgatója és titkárnője sem sietett a képviselő asszony segítségére a feljelentés szerint. Szalainé Kiss Edina erről a város lakosságát és a képviselő-testületet is tájékoztatta. Mivel erről a polgármester úr is tájékoztatást kapott, tett-e bármilyen lépést az ügy kivizsgálása érdekében? Sajnálatos, hogy városunk egy ilyen ügy miatt kerül ismét a címoldalakra, mint legutóbb a polgármester elhíresült botránya esetén a migránstáborral kapcsolatban.

Összegezve a dolgokat: a fürdő igazgatóját a vizsgálat és nyomozás lezárásáig haladéktalanul fel kell függeszteni állásából a fürdő könyvelőjével és műszaki igazgatójával együtt! A fürdő teljes felügyelőbizottságát fel kell állítani a pozíciójából, mivel egyáltalán nem végezték megfelelően a munkájukat. Végül, de nem utolsósorban Huszár Gábor polgármester adjon választ a családi köréhez köthető történésekre a fürdővel kapcsolatban. Ha ezt nem tudja megtenni, akkor álljon fel székéből és távozzon Szentgotthárd közéletéből!

Hozzászólások (5)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

demokratikus_gumilovedek: H* b*z*rt *sk*l*k m*ll*tt *s m*r v*l*gv*g* ("*ssz**ml*s"...
"Orvosi értelemben ez egy katasztrófahelyzet, amiben most vagyunk"
kovacs_ugynok: V*l*szt*s*k *l*tt 1 *vv*l b*szt*tn* *z *n. *ll*nz*k*t *l*g kr*t*...
Miközben a Fidesz oltásellenességgel támadja a baloldalt, az ellenzéki szavazóknál magasabb az oltási kedv
iszek: *g*n,f*l*g *gy,h*gy * cs*l*dj* *gz*t*k*s h*ly*n ny*r*l(t) * f*n*...
Napi Szlávik: nyárra elérhető a nyájimmunitás
Peter1968: S*ngb*rd c. f*lm.......
"Orvosi értelemben ez egy katasztrófahelyzet, amiben most vagyunk"
Katka: N*gy*n sz*r*tn*k *ly*n *mb*rr*l sz*m*ly*s*n b*sz*ln* *k* l*j*tt ...
Zacher Gábor már nem számolja, naponta hány embert tesz lélegeztetőgépre