NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Hírek

Semjén Zsolt attól tart, hogy a gyerekeink már nem fognak vadászni

A vadászat a történelem során még nem volt olyan kihívás előtt, mint manapság, amikor megkérdőjelezik a vadászat legitimitását, jogosságát, helyességét – mondta Semjén Zsolt az „Egy a természettel” Vadászati és Természeti Világkiállításon vasárnap Budapesten.

A miniszterelnök-helyettes mindeközben leszögezte, hogy az ember és a természet felől nézve is legitim, különösen, mivel az ember antropológiájának meghatározó része az a vadászszenvedély amely az ősidőkből származik.

Hozzátette: szerinte „nem nekünk kell magyarázkodnunk a tekintetben, hogy miért vadászunk” - idézi az Index - Az szorul magyarázatra, hogy miért tagadja meg valaki az őseinek az örökségét, és miért tekint előítéletesen a vadászokra és a vadászatra – vélte Semjén, aki azt is elmondta, hogy sem agrárium, sem erdőgazdálkodás, sem valódi természetvédelem nem létezik fenntartható vadászat nélkül, amelyre a mennyiségi és minőségi vadgazdálkodáshoz is szükség van.

Semjén Zsolt véleménye szerint ha ezeket az érveket a társadalomnak elmondják, akkor lesznek ugyan viták, de most van az a pillanat, amikor defenzívából offenzívába kell átmenni, mert ha ezt most nem tesszük meg, a gyerekeink és az unokáink már nem fognak vadászni – mondta, hozzátéve, hogy ez szerinte „az emberiség egyik nagy értékének és nagy hagyományának a pusztulását jelentené” .

Hozzászólások (14)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

győzelem: B*rz*l*m *z * tr*g*d**! N*m sz*b*dn* *ly*nn*k m*gt*rt*nn**. *t *...
Közutas dolgozó vesztette életét az M1-esen, miután egy bolgár kamion csapódott be a munkaterületre
lights: N*m *rt*m, h*gy *gy sz*m*ly*s v*l*m*ny*n (-*k*n), h*gy l*h*t *nn...
„Aki nincsen beoltva és kórházba került, még ki is fizettetném vele az ellátást”
Franko: Sz*rm*n,b*t* v*gy...
Eladó Kőszeg egyik kultikus étterme
Franko: *z *ly*n *st*b* ny*nyàk *lm*h*tn*k * b*d*s p*csàb* * sz*rm*nn*l ...
„Aki nincsen beoltva és kórházba került, még ki is fizettetném vele az ellátást”
duehebdud: *n *rr* * f*lmr* v*r*k, *m* f*ld*lg*zz* * j*l*nl*g* m*ff** *ll*m...
Politikai film készül a taxisblokádról is