NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Könnyű

Itt az új selfie-trend: pózolj haszonállattal!

Szintet lépett a mobiltelefonos önfotózás, ezúttal az amerikai farmok felől fúj a divat szele.
fotó:

Végre! Az esélyegyenlítés okán a vidék is megmutatja, hogy nem oda Buda, hanem ide hozzám, tehenek és tyúkok, csináljunk közös képet, mert az önmobilfotózás nem ám csak a nagyvárosiak privilégiuma! Persze ebben a viccesen hangzó bevezetőben elrejtettük azért az igazság néhány morzsáját. Hiszen valóban nem ritka nézet a nyugati társadalmakban, hogy a metropoliszok határán túl furcsa népek laknak, akik nappal mezőket járnak és vadakat terelnek, esténként meg gyertyaláng mellett megsárgult Bibliát olvasgatnak.

Ki hitte volna, hogy majd egy új, és önmagában véve komolytalan internetes trend lesz az, ami segít valamelyest - ha nem is szétzúzni, de - gyengíteni ezeket az előítéleteket? A felfie , vagyis a "farmerek selfie-je" tudniillik arról szól, hogy fotózzuk magunkat - de haszonállattal. Így:

Fotó: Narlammettystnar @ Instagram
fotó: narlammettystnar @ instagram

Az angliai Essexből származó mezőgazdász, Will Wilson már egy komplett weboldalt is szentelt a jelenségnek, ez lett a Farmingselfie.com , ahova már Kanadától Finnországig, Argentínától Hollandiáig egy csomó kolléga küldte el a saját állatos portréját (vagy talált rá az oldal gazdája).

A gazdák számára a közösségi oldalak nem ugyanazt jelentik

És ez nem feltétlenül az a fajta játék és mese, ami egy átlagos selfie köré fonódik. A távoli földeken dolgozók ugyanis magányosak tudnak lenni - nagyon, nagyon magányosak. Az online közösségi megoldások így számukra nem csak felületes csevejek terepét jelenti, hanem valamit, amin keresztül kapcsolatot teremthetnek egymással.

Ahogy a Guardian is idézi a témában fogant cikkében az agrárvállalkozók közötti eszmecserét elősegítő AgriChatUK.org alapítóját: a Twitter például

remek módja annak, hogy összehozzuk az embereket, akik így könnyed hangvételben tudnak egymással kommunikálni.

A felfie-képek pedig jól illenek a sorba, hiszen nem kemény szakmázást képviselnek, hanem egy kis hülyéskedést a reggeltől estig tartó meló közepette, egy-egy szabad percben.

Mizzoumuleskinner @ Instagram
fotó: mizzoumuleskinner @ instagram

Ha Ön is ismer olyat, aki messzi tanyákon, a civilizációtól távol, de azért magát okostelefonnal vagy tablettel felszerelve munkálkodik, írjon nekünk! Addig meg nézegessük közösen a legmenőbb farmereket itt .

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

crankitup: *tt *gy p*ld* r*... ...
Minden negyedik-ötödik ember funkcionális analfabéta Magyarországon
canis: F*nkc**n*l*s *n*lf*b*t* * b*l*ld*l* sz*v*z*k 99%-*, *k*k * RTL K...
Minden negyedik-ötödik ember funkcionális analfabéta Magyarországon
Paulus_Maior: M**rt? M*r*l v*n sz*...? :-)))...
Minden negyedik-ötödik ember funkcionális analfabéta Magyarországon
Regiszt: *z *gr*rv*ll*lk*z* v*gy k*m*z*k, v*gy t*d*tl*n. 2016. *t* v*n l*...
„Ha politikaközeli földvásárló lennék, akkor most hatszor annyi bérleti díjat kapnék a földem után”
cicus: cs*k *n v*gy*k *gy *zz*l *z *dv*nt* k*sz*r* d*l*gg*l h*gy *gy k*...
Ég a második gyertya Szombathely adventi koszorúján