NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Vajon segít Puskás Tivadar és Balázsy Péter a civileknek megmenteni a virágos rétet?

Nyílt levelet írt dr. Szendrő-Németh Tamás a polgármesternek és a Fidesz szombathelyi polgármesterjelöltjének.

A Szombathely Megyei Jogú Város jegyzőjéhez, a Természetvédelmi Hatósághoz és az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóságához benyújtott védetté nyilvánítási kérelem , a temérdek Facebook-poszt és a séi virágos rét piknik után most újabb lépést tettek a séi civilek, hogy megakadályozzák a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó vadiúj, hatmilliárd forintos állami futballakadémia megépítését Szombathely és Sé határán. Puskás Tivadar polgármesternek és a Fidesz polgármesterjelöltjének, Balázsy Péternek címzett ugyanis nyílt levelet dr. Szendrő-Németh Tamás, amiben a segítségüket kéri.

Felhívja figyelmüket arra, hogy az Őrségi Nemzetipark még áprilisban rendezett lepkefogást a réten a Hermann Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Szakgimnázium önkénteseivel, ekkor pedig számos védett lepkefajt azonosítottak. Ezek közül számos fajt fel is sorol a levélben, köztük a szóban forgó védetteket és olyanokat is, amik bár hivatalosan nem védettek, de szintén honosak a réten.

Hat nappal ezelőtt küldték be a védetté nyilvánítási kérelmet, amire azóta sem érkezett válasz egyik szervtől sem. Ráadásul se a városvezetés, se az ellenzék nem szólalt még fel az üggyel kapcsolatban, ami azért is meglepő, mert országos szinten bejárta a sajtót a megmozdulás és már jó ideje tudhattak a beruházásról is.

Az pedig már nem csak érdekes, hanem felháborító, hogy az elmúlt egy hétben, amióta a rét megmentése érdekében széles társadalmi összefogás szerveződött, azóta sem szólaltak meg az üggyel kapcsolatban és semmit nem tettek a természetrombolás megakadályozása érdekében! Kérem, hogy amennyiben tudomása van bármilyen, az ügyben a városvezetés és az ellenzék közötti háttéralkuról, ami miatt egyik oldal sem lépett fel a szombathelyi választópolgárok érdekeit sértő beruházással szemben, úgy szíveskedjenek annak részleteit nyilvánosságra hozni!

– írta Szendrő-Németh Tamás.

A nyílt levél mellett Szendrő-Németh Tamás ismét felkereste a már előbb is említett hatóságokat, akik hat nap elteltével nemhogy semmit sem léptek, de még csak nem is reagáltak a védetté nyilvánítási kérelemre. Kiegészítést is csatolt a beadványhoz, ugyanis azóta sikerült lefotózni a réten két újabb védett fajt, a fehér gólyát és a vörös vércsét.

Hozzászólások (19)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : H*t Cs*b* r*m*l*m m*gf*ng*t*d *zt * t*tv*s t*lv*j b*nd*t *gy, h...
Czeglédy Csabát gyanúsítottként hallgatták ki az "Ördög ügyvédje" blog Borkai Zsolt jachtos-szexpartis bejegyzése miatt
elbandi: m*r cs*p*gt*t*k *z *nf*k*t h*gy *lt*s *g*z*l*ss*l m*t l*h*t m*jd...
Orbán Viktor: Nem indulnak el a középiskolák április 19-én
miki1950 : H*zz*sz*l*s*db*n *z *rb*n* p*l*t*k* j*n*s *rc* t*st*s*l m*g, m*l...
"Orvosi értelemben ez egy katasztrófahelyzet, amiben most vagyunk"
miki1950 : *gy*n m*r k*dv*s p*lg*rm*st*r *r*k, * ny*j*mm*n*t*s l*z*ngj*t m*...
Szombathely polgármestere elődeivel együtt biztatja a város lakosait az oltásra
miki1950 : T*l*n, t*l*n. *n *bb*n n*m l*nn*k *z*rt b*zt*s. S*k m*l*k *z *mb...
Zacher Gábor már nem számolja, naponta hány embert tesz lélegeztetőgépre