NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Könnyű

Szinte az egész celebvilág nekiment a terhes nőket kritizáló Schobert Norbinak, kivéve Dér Henit

Tóth Gabi és Krausz Gábor után Tóth Vera, Csuti, Nyári Dia, Palya Bea és Oláh Gergő is felszólalt a fitneszguru azon kijelentése ellen, hogy a nőt kell okolni, ha tönkremegy a házasság, mert szülés után nem akar rögtön lefogyni. Volt aki finoman és volt aki kissé vulgárisan fogalmazott.

Hatalmas indulatokat generált hétfőn Schobert Norbi egy élő Facebook-videóban. Azt kezdte ecsetelni, hogy mekkora különbségek vannak a nők és férfiak szexualitása között, végül pedig ott lyukadt ki, hogy a nők a szülésnél cseszik el a dolgokat. A férfiak ugyanis szerinte képtelenek szeretetből, szívből kívánni egy nőt, hiába adnak nekik egy óriási értéket a gyermekük megszülésével, a férfiaknál mindig a külső miatt, vágyból indulnak be a dolgok.

„Tényleg adott értéket, csak a férfi szexualitása ezt az értéket nem tudja értékelni. És amikor az 58 kilós nő helyett a 78 kilós vagy 88 kilós hölgy érkezik meg döngő léptekkel a hálószobába, a férfiak számára kínszenvedés. Egy darabig megy a pornófilmnézés, de nem tudja megkívánni és itt mennek tönkre az emberi kapcsolatok, és így lesznek a gyerekek félárvák, mert a nők felszedik azt a 20-30 kilót és nem tudják leadni. Nem beszélve arról, ha terhességnél felszedsz ennyi kilót, a bőröd is olyan ocsmányul tönkremegy, hogy soha nem lesz már az a feszes, szexi, csinos, vonzó bőr. Úgyhogy kedves nők, a férfiak miatt és a boldog szerelem és a szexualitás miatt muszáj, hogy megtartsátok a lánykori súlyotokat” – magyarázta.

Ez persze sokaknál kiverte a biztosítékot. Az „egyszerű” emberek azonnal elárasztották nem éppen pozitív hangvételű kommentekkel a videót és a témáról szóló cikkeket is, de rajtuk kívül a magyar celebvilágból sem maradtak sokan csendben. Krausz Gábor kezdte meg a sort, aki nem éppen fogta vissza magát Instagram-posztjában.

„Ezúton Szeretnék elnézést kérni minden Nőtől azért amit ez hímsoviniszta, nárcisztikus faszkalap kiböfögött két lowkarb kakaóslófasz között. Kikérem magamnak és azt hiszem valamennyi férfitársam nevében, ez csupán egyetlen degenerált ember megnyilvánulása amivel nem tudok azonosulni és azt hiszem ezzel nem vagyok egyedül. Szégyen, hogy 2020-ban egyáltalán van olyan lény aki így gondolkozik. Ha pedig mégsem és csak figyelemfelkeltés akkor pedig még nagyobb gyászfasz. Férfiként, férjként, apaként, EMBERKÉNT kikérem magamnak!” – fakadt ki.

Aztán Krausz felesége, Tóth Gabi is élőben jelentkezett, de Norbival ellentétben ő az Instagramon. Az énekesnő nagyjából másfél hónapja hozta világra első gyermekét, így érthető módon eléggé magára vette Schobert kijelentését.

„Sziasztok! Döngő léptekkel megérkeztem a hálószobába a hetven kilómmal, a megrepedt hasammal, hét héttel a szülésem után. Itt van, tessék, a férjem még mindig imád és én vagyok a mindene” – kezdte mondandóját Gabi.

Tóth Gabi nővére, Vera is hamar becsatlakozott az Instagramon és ő sem kímélte Norbit. Abban egyetértett, hogy a férfiak működése sokszor tényleg nem bonyolult, de szerinte egy érzelmileg érett férfiak nem állnak neki nyilvánosan hibáztatni a nőket a leggyengébb pontjukon, nem keltenek bennük bűntudatot akkor, amikor annak egyáltalán nincs itt az ideje és a helye.

„Egy intelligens, felnőtt férfi, akinek már tizenévesen sikerült leválnia anyjának csecséről, elhagyni gyermekded komplexusait, akinek napjai hús-vér emberek között telnek, akiben a valóság és a valódiság nem kelt félelmet és nem pánikol, ha szembesül a jelennel, annak nem az jelenti státusszimbólumot, hogy mindig a legtökéletesebbel mutatkozzon. Kedves uram, ha neked elég egy mindig kerek popsi, egy gumicici, ami sosem »romlik el«, még egy gyermek születésénél sem, akkor uccu! Nem mondom én azt, hogy nem okoz ez a választás boldogságot, csak az van, hogy nem mindenkinek jelenti ez az örömöt, még akkor sem, ha ez számodra felfoghatatlan” írta.

Schobert Norbi pedig közben újra jelentkezett egy pohárka whiskey-vel, de nem hajlandó bocsánatot kérni és magyarázkodni, tartja magát az álláspontjához. Ráadásul tulajdonképpen azt is elismerte, hogy egy jó kis marketingfogás volt az egész, vagyis az ő szavaival élve egy kommunikációs atombomba. De állítása szerinte csakis azért, hogy felhívja az emberek figyelmét az egészséges életmód fontosságára.

„Sok férfi azért nem védett meg engem, mert a felesége péklapáttal fejbe baszta volna” – mondta a videóban, aztán Tóth Gabinak is üzent: „megnézhetné, hogy néz ki 90 kilóval és vonzza-e ugyanúgy a férjét.”

Kulcsár Edina férje, Csuti sem maradt csendben. Bár elmondása szerint sokat gondolkozott azon, hogy hozzászóljon-e a botrányhoz, végül arra jutott, hogy mivel Norbi ezzel átlépett egy határt, muszáj lesz. Elárulta, hogy régebben együtt dolgoztak volna valamin, de ez végül nem jött össze, mert Schobert szerint Edina nagyon meghízott várandósan. Nagyon furcsállta ezt a hozzáállást, de üzletileg el tudta fogadni.

„A mostani eszmefuttatásodtól viszont egyenesen felfordult a gyomrom! Én igenis -és szerintem ezt nagyon sok férfitársam nevében mondhatom-, hogy szerelemből kívánom a feleségemet most is amikor van rajta +12 kg. Sőt, +20-szal is kívántam! Felnőtt ember létedre, hogy mondhatsz ilyet, hogy “döngölő léptekkel érkezik meg a hálószobába”? Kínszenvedés? Nem, nem az! Sőt…elég álszent lenne a szerelem fogalma, ha csak a testiség számítana ahogyan azt te állítod! Réka teste gyönyörű és példaértékű -emelem kalapom amennyi melót beletett -és lehet mindannyian jobban jártunk volna ha egy olyan releváns személy fogalmaz meg ezzel kapcsolatban számottevő véleményt, aki túl van pár szülésen… és nem te! Fogadd el, hogy nem mindenkinek van rá ideje, lehetősége, motivációja vagy egyszerűen csak kedve mindent de mindent megtenni annak érdekében, hogy a várandóssága alatt megőrizze -idézem- 'a lánykori súlyát'! Férfitársaim nevében kikérem magamnak az általánosított véleményed és én kérek elnézést a nőktől! Higgyétek el, nagyon sokan nem vagyunk ilyenek és nem így gondolkodunk ahogyan Norbi, akinek ezek szerint csak a testiség számít” – írta.

A Barátok köztből ismert Nyári Dia is büszke édesanya, így ő is fontosnak érezte, hogy megszólaljon az ügy kapcsán. A következőt írta az Instagramon:

„Nehéz nem indulatoktól vezérelve írni, de igyekszem szofisztikáltan fogalmazni. Szóval szerintem az van, hogy baromi nagy felelőssége van minden egyes közszereplőnek, ezért fontos, hogy milyen gondolatokat osztanak meg. Szinte biztos vagyok benne, hogy a tegnapi egy nagyon szarul sikerült reklámfogás volt…mindegy hogyan, csak beszéljenek róla (nem mindegy amúgy) mert ugye a kutya sem piszkít oda, ahonnan enni kap (de ne is keverjük bele szegény kutyikat, mert őket nagyon intelligens, csupaszív lényeknek tartom) de Te most csúnyán oda kaksiztál. Azokról beszéltél nagyon gáz hangnemben, megfogalmazva szerinted egy általános férfi gondolkodás módot, akik tele tömték a zsebedet, bíztak benned, és hittek a módszeredben. Még ha én is úgy gondolom, hogy a tüzet fenn kell tartani, figyelni kell magukra és a párunkra, ezt nem lehet így megfogalmazni! NEM!!! Nem lehet ez az elsődleges a kapcsolatban, nem lehet kinézetben, kilóban mérni az ember milyenségét, a szerelmet, szeretetet, vágyat (szerintem ez már gimiben is para, nemhogy felnőttként, mikor van egy, vagy több közös gyerek). Szerintem egy érett, őszinte kapcsolatban, az lehet az utolsó utáni ok a válásra, hogy van rajtad huszon-x kiló. Rám még soha olyan szeretettel és tisztelettel nem nézett Dani, mint amikor ezek a képek készültek, és mikor kétszer ekkora voltam. Lehet döngő léptekkel mentem a hálóba, mégis szeretve voltam, a szó minden értelmében. Ennek az oka a következő. Egy csupaszív, intelligens, FÉRFIT választottam társamul, nem pedig egy kretént! Egy pasit, aki tisztel, azért amit a családunkért tettem, akit én is tisztelek, és próbálok nap mint nap elcsábítani (csak ez mondjuk néggyel nehezebb, munka, gyerek, és háztartás vezetése mellett) próbálkozunk…mindketten. Nem a kockás hasáért szeretem elsősorban, és ő sem kívánja jobban a mostani Diát, mint a másfél évvel ezelőttit. Tudom, mert elmondaná, elmondhatja. Magamnak fogytam. Hölgyek, ha bárki elhagy titeket, azért mert van rajtatok felesleg, akkor engedjétek is el...”

/Nehéz nem indulatoktól vezérelve írni, de igyekszem szofisztikáltan fogalmazni./ Szóval szerintem az van, hogy baromi nagy felelőssége van minden egyes közszereplőnek, ezért fontos, hogy milyen gondolatokat osztanak meg. Szinte biztos vagyok benne, hogy a tegnapi egy nagyon szarul sikerült reklámfogás volt...mindegy hogyan, csak beszéljenek róla (nem mindegy amúgy) mert ugye a kutya sem piszkít oda, ahonnan enni kap (de ne is keverjük bele szegény kutyikat, mert őket nagyon intelligens,csupaszív lényeknek tartok) de Te most csúnyán oda kaksiztál. Azokról beszéltél nagyon gáz hangnemben, megfogalmazva szerinted egy általános férfi gondolkodás módot, akik tele tömték a zsebedet, bíztak benned, és hittek a módszeredben. Mégha én is úgy gondolom, hogy a tüzet fenn kell tartani, figyelni kell magukra és a párunkra, ezt nem lehet így megfogalmazni! NEM!!! Nem lehet ez az elsődleges a kapcsolatban, nem lehet kinézetben, kilóban mérni az ember milyenségét, a szerelmet, szeretetet, vágyat (szerintem ez már gimiben is para, nemhogy felnőttként, mikor van egy, vagy több közös gyerek). Szerintem egy érett, őszinte kapcsolatban, az lehet az utolsó utáni ok a válásra, hogy van rajtad huszon-x kiló. Rám még soha olyan szeretettel és tisztelettel nem nézett Dani, mint amikor ezek a képek készültek, és mikor kétszer ekkora voltam. Lehet döngő léptekkel mentem a hálóba, mégis szeretve voltam, a szó minden értelmében. Ennek az oka a következő. Egy csupaszív, intelligens, FÉRFIT választottam társamul, nem pedig egy kretént! Egy pasit, aki tisztel, azért amit a családunkért tettem, akit én is tisztelek, és próbálok nap mint nap elcsábítani (csak ez mondjuk néggyel nehezebb, munka, gyerek, és háztartás vezetése mellett) próbálkozunk...mindketten. Nem a kockás hasáért szeretem elsősorban, és ő sem kívánja jobban a mostani Diát, mint a másfél évvel ezelőttit. Tudom, mert elmondaná, elmondhatja. Magamnak fogytam. Hölgyek, ha bárki elhagy titeket, azért mert van rajtatok felesleg, akkor engedjétek is el... neéljetekkreténekkel szarlehetafeleségéneklenni gondolkodjembermielottbeszélsz tobbethozzadnemviszemapenzem szerintemezszarfejdologvolt szerintem TISZTELET

11.3k Likes, 217 Comments - N y á r i D i á n a (@nyaridia) on Instagram: "/Nehéz nem indulatoktól vezérelve írni, de igyekszem szofisztikáltan fogalmazni./ Szóval szerintem..."

Palya Bea csak szolidan egy dalt posztolt és bizony nem kell sokat agyalni azon, hogy melyik tábort is erősíti a vitában.

Az X-Faktor felfedezettje, Oláh Gergő is elmondta véleményét egy Facebook-videóban. Felesége négy gyermeket hozott a világra, 11 éve házasok és ez alatt az idő alatt közel 20 kilóval lett több, de még így is csodálatos és vonzó nőnek tartja. Úgy szereti, ahogy van és az sem zavarná, ha még 10 kilót felszedne.

„Aki a túlsúlyt válóoknak tartja, az nem férfi, az nem férj, semmiképpen sem apa. Az egy tinédzser, egy béna, buta kamasz, aki egyáltalán nem érti az igazi élet értelmét és lényegét” – mondta.

Eddig mindössze egyetlen híresség volt, aki Schobert pártját fogta, ő pedig nem más, mint Dér Heni. Az énekesnő még nem szült, nincs gyermeke, így sokak szerint könnyen beszél, amikor azt tanácsolja az Instagramon egy bikinis kép társaságában, hogy a kommentálás és a mártírkodás helyett inkább guggoljanak párat az anyák.

„Emberek!! Egy pár gondolatot én is leírnék nektek: 1. Nem, nem támogat @norbi_schobert , mégis igazat kell adnom neki nagyon sok mindenben, ami elhangzott a live videóiban!
2. Nagyon sok mindent nem sikerült megérteni abból, amit próbált üzenni.. Rengeteg nebáncsvirág ember magára vette azokat a sorokat, amik nem is nekik szóltak..
3. Itt nem a most szült édesanyákat vette górcső alá, hanem azokhoz szólt, akik évek óta plusz 20, 30 kg felesleggel élnek és közben elégedetlenkednek magukkal, s nem tesznek érte semmit!! Ez a férfiakra is vonatkozik!!
4. Nagyon sokan lusták kezdeni bármit az életükkel, de elsőként veszik sértésnek, ha valaki motiválni próbálja őket!!
5. Igen, nagyon várom már én is a várandós időszakot és lehet hogy én is döbbenve közelítem majd a hálószobát!!:)) De biztos vagyok benne, hogy a kisugárzásom megmarad, mert gyereknevelés mellett majd időt próbálok szakítani magamra is, és az igyekezetet értékelni fogja a párom is!!
6. Azok az emberek, akik most ekézik Norbit azt az időt, energiát guggolásba is fektethetnék és meglátják a változást!!
7. Nem idolokat kell követni, magadból igyekezz kihozni a maximumot!! Igen fáradságos, de megéri és édesebb lesz a munkád gyümölcse, ha nem műtétekkel és pszichológusokkal próbálod magad jobbá tenni!!
8. Rengeteg olyan szexi mamit tudnék példaként felhozni, akik nem genetikailag, hanem munkával tartják magukat gyerekek mellett kiváló formában!!
9. Csak elkezdeni nehéz, @norbi_schobert sem nézett ki mindig így, és ha neki és sok másnak sikerült, miért ne motiválhatna másokat!!
10. Nagyon sok olyan férfi ismerősöm lépett félre vagy hagyta ott a családját, mert a szeretett párja elengedte magát és nem is próbált jobban kinézni önmagához képest!
11. Nagyon sok női ismerősöm panaszkodott férjére, hogy otthon tesped sörrel a tv előtt és a nagy böfögő arcát és hasát nem tudja megkívánni!!
12. Minden csak rajtad múlik! Sértődés helyett és mártírkodás helyett inkább gondolkodjunk el!!”


Mi pedig most elindítunk egy szavazást, ugyanis kíváncsiak vagyunk, hogy ki melyik oldalon áll.

Szavazás: Egyetértetek Schobert Norbival?

Hozzászólások (4)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Szup: *z *gy k*cs*t p*r*n**d v*l*m*ny. T*d*d k*k k*rm*ny*zn*k m*st Sp*...
Orbán Ráhel és családja Spanyolországba költözött – Hogy is van ez?
miki1950 : *m*gy m*g *zl*s*k *s p*f*n*k k*l*nb*z*k. ...
Újabb tekintélyes nemzetközi díjjal jutalmazták Karikó Katalint
miki1950 : T* b*lf*k v*gy! *n *gy*tl*n h*rd*t*st s*m l*t*k, m*rt n*m *k*r*...
Újabb tekintélyes nemzetközi díjjal jutalmazták Karikó Katalint
miki1950 : N*m h*nn*m, h*gy n*k*d h**ny*zn* *gy *ly*n , pr*t*k*ll*l t*l*t*z...
A jelek szerint ma tartják Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea esküvőjét
halfarkas: P*nt*s, h*ly*s m*gl*t*s!...
Orbán Viktor belengette, hogy jövőre visszaáll a teljes 13. havi nyugdíj