NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Savaria Karnevál 2016

Omlik a Savaria Szálló, de azért egy kellemes karneváli bódésort rittyentettek alá

A hatóságok tehetetlenek, lépni majd csak akkor tudnak, ha valakinek már a fejére esett egy méretes vakolatdarab vagy egy pár cserép.

Legutóbb a júliusi jégverés után mutattunk képgalériát a szombathelyi Savaria Szállóról. Ezeken a képeken is jól látszik, hogy az épületet körbekordonozták és

Vigyázat omlásveszély

táblák virítanak mind az ablakokban, mind a kordonokon. Ez egyébként már nem újdonság a városlakóknak, már egy jó ideje omlásveszélyre figyelmeztetnek az épület körül.

fotó: BZ

A Savaria Karnevál csak csütörtök este kezdődik el hivatalosan, de már tegnap kinyitott pár bódé. Legnagyobb csodálkozásunkra a Nagyszálló alatt is sátrat bontottak. Ott, ahol a minap még omlásveszélyre figyelmeztettek. A dolgot nem nagyon értettük, így felkerestük a karneválirodát, hogy hogyan adhattak ki ide engedély. Kiderült, a helyszín nem hozzájuk tartozik.

Végül a szombathelyi Közterület Felügyelet igazgatója, Varsányi Péter segített. Elmondta, hogy a bódésor a Nagyszálló teraszán nekik is szemet szúrt, fel is vették a kapcsolatot az önkormányzattal. Kiderült, hogy a terület a Szálló tulajdonában van, így magántulajdon lévén a város nem szólhat bele, hogy kinek, és hogyan adja ki azt a tulajdonos.

fotó: BZ

Rákérdeztünk az omlásveszélyre is. Az épület hivatalosan nincs életveszélyesnek minősítve, így a katasztrófavédők sem tehetnek az ott sátrat bontott árusokkal szemben semmit.

Hivatalosan csakis akkor tehet bármit a hatóság, ha valakinek a fejére esik egy darab az épületből, vagy megindul a cserép a tetőről. Reméljük erre azonban nem lesz majd szükség

- zárta szavait Varsányi Péter.

Hozzászólások (4)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Fater: Cs*k t*dn* k*ll*n* *lv*sn*, n*m*t*l v*gy *ng*l*l. J*, t*d*m, h*g...
Ausztria feladja a leckét a nyaralni vágyóknak
Fater: https://www.bm***.gv.*t/...
Ausztria feladja a leckét a nyaralni vágyóknak
Pizsi: N*m k*ll cs*k *z*rt t*r*ln* * k*mm*nt*m*t, m*rt l*k*cs*g k*mcs*z...
Válaszolt az ír nagykövetség Orbánnak
Fater: R*p*st??????? N*, *z h*t*l*s. T* m*g m*r v*t*tk*zt*k. T*kf*j*k....
Ausztria feladja a leckét a nyaralni vágyóknak
Fater: N*k*m *nk*bb H*tl*r * b*r*t*m....
Rendkívüli tüntetést jelentettek be hétfőre