NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Csak szerződés alapján fizetett előleget a Savaria Rehab Team – Közlemény

A cég szerint a hangfelvételen szereplő Horváth Ádám nincs kapcsolatban velük, egyúttal megemlítik, hogy Gyebrovszki János képviselő korábban adatokat kért a Kft-től.

A Savaria Rehab Team Nonprofit Kft. Felügyelő Bizottságának elnökeként az alábbi sajtóközleményt bocsátom ki:

A Savaria Rehab Team Kft. Dr. Ipkovich György, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere kérésére vizsgálatot folytatott le a cég építőipari tevékenységéről. A vizsgálati anyag megállapítja, hogy 30 százalékos alvállalkozói előlegek kifizetésére kizárólag szerződés alapján, anyagvásárlás címén került sor, ami bevett piaci gyakorlat. A Savaria Rehab Team Kft. egyetlen alkalommal sem kapott előleget az önkormányzattól. A munka ellenértékét a sikeres műszaki átadás-átvételt követően egy összegben fizette ki a megrendelő intézmény, nem pedig az önkormányzat.

Az ominózus hangfelvétel megjelenését megelőzően, 2010. szeptember 13-án, Gyebrovszky János képviselő kérésére rendelkezésre bocsátotta cégünk az összes olyan munka dokumentumait, amelyekben alvállalkozókat vettünk igénybe. Több munka komplett dokumentációját fénymásolatban Képviselő Úr rendelkezésére bocsátottuk. Ez Gyebrovszky Úr kifejezett kérése volt.

Képviselő Úr élénk faggatózásba kezdett a tekintetben, hogy a Perint-Fa Bt.-vel (amelynek ügyvezetője Horváth Árpád, aki a később megjelent hangfelvételen szerepel) szerződéses viszonyban állt-e társaságunk? A képviselőnek átadott dokumentumokban szerepel több olyan szerződés is, amelynek alapján 30 százalékos előleg kifizetésére sor került. Horváth Árpád egyébként sem magánszemélyként, sem cégként nem állt szerződéses kapcsolatban a Savaria Rehab Team Kft-vel, így kérdéses, hogy Gyebrovszky János milyen információk alapján járt el szeptember 13-án, hétfőn.

A fentiek alapján nem helytállóak azok a nyilatkozatok, amelyek szerint a város vezetői nem tudtak a Savaria Rehab Team előlegezési gyakorlatáról. Gyebrovszky Jánosnak erről már a hangfelvételek megjelenése előtt tudomása volt. Czeglédy Csaba, szociális ügyekért felelős alpolgármester felügyelete alá tartozott társaságunk mindvégig, akinek kérésére minden alkalommal mindennemű információt megadtunk.

Felhívom a politikai pártok figyelmét, hogy a Savaria Rehab Team Kft-vel kapcsolatos nem kellően pontos, gyakran saját igazuk alátámasztása céljából megfogalmazott nyilatkozataik súlyosan sértik a társaság jó hírét, illetőleg megítélését partnerei előtt.

Jelen közleményemet megküldöm a Szombathelyi Rendőrkapitányságnak is.

Poór András

Felügyelő Bizottság Elnöke
Savaria Rehab Team Kft.

Kapcsolódó

2010.09.17. 21:36

A szombathelyi botrány folytatódik - a vállalkozó tagadja, hogy ő készítette volna a hangfelvételt

/ közélet 42 hsz. 4 kapcs. /
Az elhíresült szombathelyi vállalkozó azonban elismerte az MTI-nek, hogy beszélt Horváth Árpáddal, és tényleg voltak a birtokában műanyag ablakok, amelyeket el szeretett volna adni.

2010.09.17. 06:57

Dagad a szombathelyi korrupciós botrány - Nyilatkozott a hangfelvétel egyik szereplője

/ közélet 151 hsz. 3 kapcs. /
Újabb hangfelvételről ír a Népszava Online, ezen állítólag egy vállalkozó kér beajánlást Marton Zsolthoz és Szakály Gáborhoz. (Frissítve)

2010.09.17. 09:38

Fidesz-tized városunkban

/ közélet 7 hsz. /
"A mai nap délelőttjén vesztegetés alapos gyanúja miatt megtesszük feljelentésünket a városi ügyészségen. A feljelentés szövegét közleményünkkel nyilvánosságra is hozzuk." - olvasható a szocialisták közleményében.

2010.09.16. 10:09

Korrupciós botrány – 10 százalék Martonnak és Szakálynak? - Frissítve

/ közélet 119 hsz. 3 kapcs. /
Végigszáguldott az országos sajtón egy hangfelvétel, amelyen egy szombathelyi önkormányzati cég irodájában nyíltan közlik a pályázóval: ha nyerni akar, 10 százalék jár Marton és Szakály fideszes képviselőknek. Marton Zsolt, az MSZP és a Savaria Rehab-Team is közleményben reagált.

2010.08.08. 22:22

Minek egy ablakot kinyitni?! - Sötétség délben egy szombathelyi óvodában

/ közélet gal. 13 hsz. /
Tény, hogy a Benczúr óvodához nem illenek az új műanyag ablakok. Az is, hogy kevesebb lett a fény. De ki a felelős? A vezető óvónő, mint megbízó? Az önkormányzat, aki adta pénzt? Az alvállalkozó? Vagy a Savaria Rehab Team KFT?

Hozzászólások (6)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

oszto: *z *ng*z*k....
Koronavírus: október 1-jétől szigorítanak Bécsben
demoktatorovm: *n *g*z*n *ssst*b* T*szt*lt *r*m!...
Katalizátorok tucatjait lopta el egy 18 éves fiú Szombathelyen
miki1950 : L*tsz*k, h*gy N*m*ny *ndr*s v*ssz*f*l* t*lj* * v*r*st, n*m p*d*g...
Újabb multinacionális cég érkezett meg Szombathelyre
tintiritti: *n *nn*k n*m cs*n*lt*m v*ln* pr*m*t *gy c*kk f*rm*j*b*n, h*th* *...
Szlovéniában a home office-hoz is kell védettségi igazolás
Ddd911: P*ty*s d*h*s l*tt? :D k*s bz* ...
A NER-elit luxusutazásait fotózó újságírót is megfigyelték a Pegasus kémszoftverrel