NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Feljelentést tesz a szombathelyi polgármester a Savaria nagyszálló kamunak bizonyult vételi ajánlata miatt

Mintegy százmillióval akarták feljebb tolni a nagyszálló árát abban bízva, hogy az önkormányzat megveszi.

A feljelentésről már a csütörtöki közgyűlésre írt anyagban is írtak, aztán az ülésen a képviselők támogatták, hogy Nemény András polgármester tegyen feljelentést a Savaria nagyszálló ügyében, amiről kiderült, hogy kamuajánlattal próbáltak plusz százmillió forintot kicsikarni az önkormányzatból,

Bőkezű ajánlattal jelentkezett egy titokzatos vevő

A Savaria nagyszálló mintegy húsz éve üresen áll a szombathelyi belvárosban. Magánkézben van, a tulajdonos ellen felszámolási eljárás zajlik. A helyzetével mi is sokat foglalkoztunk

2019.07.26. 16:13

Csak itt és csak most: potom 355 millió forintért árulják a Savaria Szállót

/ gazdaság 71 hsz. /
De talán lesz még olcsóbb is.
.

A felszámoló évek óta próbálja eladni, sikertelenül. Az ára egymilliárd feletti összegről indult, legutóbb 355 millióért hirdették meg . Ez év elején aztán jelentkezett egy titokzatos vevő

2020.01.03. 18:57

Újévi fordulat: a városé lehet a Savaria Szálló

/ gazdaság 58 hsz. /
, aki meglepő módon 470 milliót, azaz bő százmillióval a meghirdetett összeg feletti árat kínált a szállodáért.

fotó: Józing Antal

És itt jött a csavar. Az önkormányzatnak elővásárlási joga van az épületre. Ami azt jelenti, hogy ha jelentkezik egy vevő, akkor az általa kínált áron az önkormányzat megvásárolhatja a vevő előtt az épületet. Ráadásul az őszi önkormányzati választási kampányban Nemény András, akkor még az Éljen Szombathely választási szövetség polgármester-jelöltje kijelentette

2019.07.19. 12:13

Nemény András: Vegye meg a város a Savaria nagyszállót!

/ önkormányzati választás 2019 76 hsz. /
Az Éljen Szombathely választási szövetség szerint hasznosítható lenne az épület.
, ha megnyerik a választásokat, megveszik a Savaria nagyszállót. Megnyerték, és rá alig három hónapra jelentkezett is egy vevő.

(Ekkor egyébként ötletbörzét hirdettünk

2019.08.01. 11:06

Legyen városháza a Savaria Nagyszálló épületéből!

/ közélet 23 hsz. /
Olvasóink meglepőnek tűnő, de kreatív javaslatokkal álltak elő az épület hasznosítására.
olvasóink között, hogy mire lehetne használni az épületet. Érkeztek érdekes ötletek, volt, aki ide telepítené át a városházát, volt, aki rendezvénytérként használná alul kávézóval, és volt, aki lakásokat alakítana ki benne.)

Persze, ebből is politikai csata lett

Január 22-én rendkívüli közgyűlést

2020.01.22. 10:21

Döntött a szombathelyi közgyűlés, nem veszik meg nettó 470 millióért a Savaria nagyszállót

/ közélet 16 hsz. /
Nagy vita sem volt róla, igaz, a Fidesz tartózkodott.
tartottak az ügyről, ahol a többség a vásárlás ellen szavazott, a Fidesz képviselői tartózkodtak. Közben ugyanis kiderült, hogy a vevőjelölt egy nem működő cég tette az ajánlatot. Így megalapozottnak tűnt a gyanú, hogy árfelhajtó akció történt, ha a közgyűlés úgy dönt, hogy él az elővásárlási joggal, akkor a vevő által ajánlott árat kellett volna kifizetnie, és nem a vételi ajánlatban szereplő 355 millió forintot.

Persze, így is politikai ügy lett belőle

2020.01.22. 12:06

Politikai kérdést csináltak a Savaria nagyszálló elővételi jogáról szóló döntésből

/ közélet gal. 11 hsz. /
A Fidesz szerint Nemény András a kampányban megtévesztette a választókat, egyébként meg egyetértenek a döntéssel.
, a Fidesz azzal vádolta meg a városvezetést, hogy nem teljesíti választási ígéretét, mint hangoztatták, Nemény András a kampányban megtévesztette a választókat. Azt is hangoztatták, hogy a Kőszegi utcai új parkoló, illetve a választási ígéret miatt lett magasabb az ár, de alapjában véve a fideszes képviselők is egyetértettek abban, hogy így nem szabad megvásárolni az épületet.

Azért kiadtak egy közleményt is, amiben elítélték Nemény András polgármestert azért, mert nem teljesíti a választási ígéretét, és "összevissza beszél" .

A Savaria nagyszálló közben elhagyatottan áll

Áprilisra aztán egyértelművé vált

2020.04.27. 14:22

Teljesen felszívódott a Savaria Nagyszálló titokzatos vevője, úgy tűnik, az üzlet sem jött létre

/ közélet 47 hsz. /
Az önkormányzat is vizsgálódik az ügyben, ahol százmillióval akarták megemelni a szálló árát.
, hogy az üzlet nem jött létre, az önkormányzat visszalépése után a vevőjelöltnek kellett volna megvennie a nagyszállót. Főleg azért, mert januárban már egy vételi szerződést küldött a felszámoló az önkormányzatnak. Az adásvételnek azonban sehol sem volt nyoma.

Akkor megpróbáltuk kikérni a vevő, a budapesti székhelyű, egy magánszemély tulajdonában lévő CÉL-ORG Kft. véleményét, de megkeresésünkre nem reagáltak.

A csütörtöki közgyűlésen elhangzott, hogy a földhivatali iratokban sincs nyoma annak, hogy új tulajdonosa lenne a Savaria nagyszállónak, pedig a jogszabályok szerint az önkormányzati döntés után 90 napon belül, azaz április végéig meg kellett volna kötni az üzletet.

Most a közgyűlés felhatalmazásával Nemény András feljelentést tesz, kíváncsian várjuk az ügy végét. A nagyszálló pedig addig is elhagyatottan áll a Király és a Széll Kálmán utcák kereszteződésében.

Hozzászólások (19)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés