NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Savaria Karnevál 2018

A Csokolóniát választotta Savaria, megvan az idei karnevál tortája

Mandulalisztes felvert, étcsokoládés ganache-sal és bogyós gyümölcszselével, tejcsokoládés habbal készül.

Egy héttel ezelőtt már megválaszották a 2018-as Savaria Történelmi Karnevál borát , ma délután pedig jött a hivatalos tortaverseny is, szintén a Tóvendéglőben. Ezúttal nyolc tortát kóstolhattunk végig a szakmai és a diákzsűrivel, ám nekünk, sajtósoknak nem volt beleszólásunk a végkifejletbe.

Savaria Karnevál tortaverseny - 2018
fotó: Bonyhádi Zoltán

Idén is két csapat dönthetett

A szakmai zsűrit Németh Dániel séf, a Daniel & Frére étterem társtulajdonosa, Fehér Judit cukrászmester, Erdélyi Balázs, az Év Fagylaltja verseny többszörös győztese, Sztaracsek Ádám, a Magyarország tortája 2018 cím nyertese, Hujber Kálmánné, a Kereskedelmi és Vendéglátói Szakképző Iskola cukrász szakoktatója és Kovács Vince, a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke alkották.

A diákbírák pedig Unger Patrik diákpolgármester, a Szombathelyi Diákönkormányzat két tagja, Solti Martin és Vámosi Áron, valamint a Jó tanuló, jó sportoló címet elnyert Horváth Luca, Kovács Virág, Sántha Máté és Szabó Balázs voltak.

Savaria Karnevál tortaverseny - 2018
fotó: Bonyhádi Zoltán

Profi és hobbicukrászok küzdelme

Elsőként az Iseum kincsét kóstolhattuk meg, ami köleslisztből, körtéből, fügeropogósból és szőlőzselésből készült. A sajtóasztalnál teljesen belehabarodtunk ebbe a kreációba, de a mi szavunk ezúttal nem befolyásolta az eredményt.

A második a Csokolónia fantázianevet viselte, mandulalisztes felvert, étcsokoládés ganache-sal és bogyós gyümölcszselével, tejcsokoládés habbal készült. Ezt követte a mentás, kivihabos, sárga-kakaós piskótatorta, a Karneváli frissítő, majd a sárgabarackos joghurt mousse-szal, barackzselével és fehércsokis habbal készült Augusztus(z) hamvas barackja következett. Ötödikként a lime-os fehércsokis mouss-szal és málnás-gránátalma zselével díszített mákos és crumble tészta, a Vesta szállt versenybe.

A hatodik versenyző a Szent Márton tallérja volt, ami egy püspökkenyeres és berkenyés piskóta alapú fekete ribizlis, diós grillázsos kókuszvirággal és sztraciatella krémmel díszített kreáció. Utolsó előttiként a mézes, gyömbéres, körtés Isis Csókját ízlelhettük meg, melyet habcsókkal spékeltek meg. A kóstoló a Comodusszal zárult, mely mandulalisztes tésztából, málna sziruppal, sós karamellás krémmel és málna ropogóssal készült.

Savaria Karnevál tortaverseny - 2018
fotó: Bonyhádi Zoltán

A nyertest végül Grünwald Stefánia, a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. ügyvezetője jelentette be. Mind a diákok, mind a hozzáértők Dezse Gergő cukrászmester alkotását, a Csokolóniát választották. De felkerült még a dobogóra a mi kedvencünk, az Iseum kincse és a Comedus is. A győztes tortára a karneválon a Fő téri vásárban, a Szentháromság szobor lábánál csaphatnak majd le az érdeklődők.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

kazi: L*h*t, h*gy * 3 *v t*v*d*s, d* h*gy * C*V*D-j*rv*ny k*zd*t* *t* ...
Lezárták a mászófalat a szombathelyi Sportligetben
edmond: H*gy *llh*t *l* *ly*n h*lyz*t, h*gy *gy t*z*v*s gy*r*k f*l*gy*l*...
Eltűnt egy kislány a Balatonban
demokratikus_gumilovedek: F*p*d*s D*mszky-*t*nz*t. N*ll* t*rt*l*m. T*m*ny *mp*rt*lt b*llsh...
Egy vidéki fiú Budapesten – interjú Karácsony Gergellyel
angelica: N*k*m n*m k*ll *lm*nn*m *hh*z P*rp*c*g, h*gy m*lysz*g*nys*g*t l*...
Az igazi szegénység rejtőzködik, de létezik
joska01: S*k*dsz*r b*z*ny*t*d *st*b*s*g*d*t,t*d*tl*ns*g*d*t,t*j*k*z*tl*ns...
Az igazi szegénység rejtőzködik, de létezik