NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Sajtósvédasztalos este után megmutatjuk a XVI. Savaria Karnevált számokban

Pénzügyi szempontból jó volt a karnevál, minden számlát kifizettek, a részleteket és az érdekességeket pedig egy kattintás után máris láthatják.

Molnár Miklós, alpolgármesterrel indult az este, és ha már ott volt, rövid beszédet is tartott, de messzemenő következtetésekbe nem bocsátkozott, csak bemelegítette a hallgatóságot. Az viszont sokkal hasznosabb volt, amiről Grünwald Stefánia beszélt.

Sokan kaptak oklevelet
fotó: Vágvölgyi Bálint

Az előző évekhez képest teljesen új szervezeti felépítés mellett rendezték meg az idei Savaria Történelmi Karnevált. A fellépő művészeket, művészeti csoportokat, hagyományőrzőket a Savaria Történelmi Karnevál Közhasznú Közalapítvány szerződtette, a lebonyolításért pedig a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. biztosította. A szervezés egyébként kéthónapos késés után csak májusban kezdődhetett meg, de itt és most csak a szépre emlékezzünk...

A két fő hely üresen maradt
fotó: Vágvölgyi Bálint

A 2015-ös karneválnak 130-140 ezer látogatója volt, akik 23 helyszínen 300 programon vehettek részt. 7280 fizetős hely kelt el, ezek a lelátókra és a Ferences-kertre szóltak. A hőség is megtette a magáét, a karnevál ideje alatt 34 ezer pohár vizet fogyasztottak el a kilátogatók, és akkor még a sörökről, borokról és pálinkákról nem is beszéltek.

Költségmegtakarítás és szakmai napok

13 cég pénzbeli támogatással, további 31 vállalkozás egyéb segítő hozzájárulással segítette a rendezvény megvalósulását, és az esetek többségében a kivitelező feladatokat szombathelyi vagy a megyében tevékenykedő vállalkozások nyerték. A beérkezett számlákat határidőre kifizették, a színpadhang és fénytechnika, a diákmunka és a vagyonőri feladatok terén pedig jelentős költségmegtakarítást értek el.

Persze, járt a kézcsók is
fotó: Vágvölgyi Bálint

26 képző- és iparművészt, és 42 helyi termék-értékesítőt hozott a vásárba két szombathelyi cég, rajtuk kívül 160 vásáros sátor lett felállítva. 80 vendéglátós, 17 sörfőzde, 35 borászat és 6 pálinkafőzde tette még tiszteletét.

A XVI. Savaria Karneválon újdonságot hoztak a Ferences-kertben rendezett szakmai napok, amit történész és régész csapatokra optimalizáltak. Összesen 66 ember vállalt önkéntes munkát, közülük 44-en a kötelező iskola közösségi szolgálatukat tudták le így. 443 önkéntes munkaórát húztak le a karnevál alatt és további 70-et előtte.

Rendőri biztosítás
fotó: Vágvölgyi Bálint

Emellett bevonták a szervezésbe a hatóságokat, valamint a kereskedelmi és iparkamarát is, csakhogy minden rendben legyen. A tisztaságra sem lehetett panasz, 127 különböző méretű hulladékgyűjtőt, valamint 500 zsákot használtak fel a takarítók, és volt kézi takarítás is, naponta három műszakban, műszakonként 40 fővel.

Kérdezd meg, hogy mikor lesz. A következő karnevál mikor lesz?

Elmondhatjuk, nem titok, 2016. augusztus 25-e és 28-a közt kerülhet megrendezésre a következő Savaria Történelmi Karnevál, ezúttal Szent Márton-év is lesz. Remélhetőleg jövőre is megtelik minden szálláshely, ahogy az idén, és akkor tényleg senkinek nem lehet panasza.

További képeinkért klikk a fotóra
fotó: Vágvölgyi Bálint

Hozzászólások (2)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

kriszpo: *zt n*m *z *n k*mm*ntj*r* sz*nt*m, cs*k *gy....
Pöcsöt rajzolt egy győri közintézményre, egy évre börtönbe mehet
kriszpo: "P*cs*t r*jz*lt" *n *lh*sz*m, h*gy "l*z*k" v*gy*...
Pöcsöt rajzolt egy győri közintézményre, egy évre börtönbe mehet
kisdobos: * r*z*rv*t*m*k l*k**n*k s*m t*sz*k k*zv*tl*n k*z*l*b* * 130 d*c*...
Nem robbant be igazán a szombathelyi szentivánéj első napja
Szalay Miklós: K*zb*n m*r n*m *s. D* m* m*nd*nt*l f*gg * r*szv*ny *r*? ht...
A Coca-Colának négymilliárd dollárjába került, hogy C. Ronaldo eltolt maga elől egy üdítőt
Szalay Miklós: 0-2 + *gy n*m sz*kv*ny*s *l*mz*s * pr*f* sp*rt t*rs*d*lm* sz*...
Mire lehet számítani a francia válogatott ellen? - Elemzés