NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Savaria Karnevál 2015

Már kedden elkezdik lezárni a szombathelyi belvárost a karnevál miatt

Utakat és parkolókat zárnak le a jövő héten, a menetrendszerinti buszok is máshogyan és másfelé járnak majd. Mutatjuk.

Útlezárások

2015. augusztus 25-én 24.00-tól 31-én 24.00-ig: II. Rákóczi F. utca a Batthyány tér körforgalom – Thököly u. közötti szakasza

2015. augusztus 26-án 22.00-tól 31-én 24.00-ig: a Kossuth L. utca és Bejczy utca teljes hosszában

2015. augusztus 26-án 24.00-tól 31-én 24.00-ig: Thököly I. utca – Mátyás király utca körforgalom kereszteződésénél; Thököly Imre utca Szent Márton utcai torkolata; II. Rákóczi F. utca a Légszeszgyár utca kereszteződésénél; Zrínyi Ilona utca a Hunyadi utca és Batthyány tér közötti szakasza; Batthyány tér körforgalom; Aréna utca a Vak Bottyán hídnál

2015. augusztus 27-én 16.00 órától 30-án 24.00 óráig: Szent Márton utca a Gyöngyös-patak-híd és a Király utca 3. szám közötti szakasza.

A helyi járatos autóbuszok a lezárás idején terelőúton haladnak a Vasi Volán Zrt. járatai.

A Mátyás király utca és a Thököly utca mindkét oldalán megállni tilos lesz érvényben!

A rendezvény környékén és a lezárt területen belül engedéllyel közlekedőktől is kérjük a KRESZ-szabályok betartását, különösen a megállási-várakozási tilalmak figyelembevételét. A szabályok betartását a hatóságok ellenőrzik, a szabálysértőkkel szemben intézkedést kezdeményezhetnek.

A bevezetendő megállási tilalmak a mentés és az autóbuszos közlekedés biztosítását szolgálják.

Behajtási engedélyek igénylésére – a lezárt területre behajtáshoz – a rendezvényt megelőzően lesz lehetőség a Karneválirodán (Szombathely, Aréna u. 8.)

A lezárás telepítésével párhuzamosan a Kossuth L. utca felengedéséig az utcában kijelölt személytaxi-várakozóhely a Thököly utcába kerül a két körforgalom közötti szakaszra (Thököly u. 11. szám).

Gyalogos övezet

A rendezvényterület belső zárása 2015. augusztus 27-én 14.00 órától 30-án 24.00 óráig.

A rendezvények helyszínein tartózkodó közönség biztonságos mozgása és szórakozása érdekében a rendezvény terület alábbi útszakaszai gyalogos övezetté lesznek nyilvánítva: Thököly I. utcában a Gyöngyös-híd és az Isis tömbbelsőben lévő parkoló Thököly I. utcai bejárat közötti szakasza; II. Rákóczi F. utcában a Batthyány tér és Thököly I. u. közötti szakasza; a Bejczy I. utca teljes hosszában a Thököly utcától; a Kossuth L. utca Bejczy I. utcától a Kossuth L. utcai nagypostáig; Aréna utca a Zrínyi utca kereszteződéstől a Thököly utcáig; Fő tér; Savaria tér és kapcsolódó utcaszakaszok a fix zárási pontokig.

Aki a behajtásra engedélyt kapott, fokozott óvatossággal, mérsékelt sebességgel és a gyalogosok veszélyeztetése nélkül köteles közlekedni!

A felvonulások kezdete: 2015. augusztus 28-29-én 19 órától, 30-án 10.30 órától.

Az augusztus 30-i felvonuláshoz kapcsolódó zárás csak a 29-i felvonulás elmaradása esetén lép életbe.

Fix, illetve mobil lelátók a felvonulások idején az alábbi helyszíneken kerülnek felállításra: 1 db a Városházával szembeni Fő tér szakaszon; 1 db a Szily J. utcában a Püspöki palotánál az úttesten, 2 db a Széll K. utca – Király u. torkolatában két oldalon.

A lelátók a felvonulások idején csak előzetesen váltott jeggyel vehetők igénybe.

Forgalomkorlátozás a felvonulások idején 2015. augusztus 28-29-án kb. 17.00-tól kb. 21.00 óráig, valamint 30-án kb. 9.00 órától kb. 13.00 óráig a felvonulás útvonalán és az oda becsatlakozó utcákban szakaszos zárásra és elterelésre kell számítani.

A felvonulás útvonala: Thököly I. u. – Bejczy u. – Kossuth L. u. – Hefele M. u. – Berzsenyi tér – Széchenyi u. – Kőszegi u. – Mártírok tere – Király u. – Savaria tér – Szent Márton u. – Thököly I. u.

Terelőút

A rendezvényi terület teljes zárása idején (2015. augusztus 26-án 24.00-tól 31-én 24. 00 óráig)

Szent Márton utca felől: Hunyadi János utca – Szent Flórián körút – Mátyás király utca

Kiskar utca felől: Mátyás király utca – Szent Flórián körút – Hunyadi János utca

Parkolózárások

2015. augusztus 25-én 24.00 órától 31-én 24.00 óráig:

Rákóczi F. u. (a Thököly I. u. – Batthyány tér közötti szakasza); az ISIS-tömbbelsőben lévő parkoló

2015. augusztus 26-án 22.00 órától 31-án 24.00 óráig: Thököly I. u. teljes hosszában és az innét nyíló belső parkolók; Bejczy utcai parkoló; Bejczy u. 1-3. mögötti parkolónak az épületre merőleges parkolói és a középső parkoló blokk Thököly I. utca felé eső oldala; Kossuth L. u. teljes hosszában; Uránia udvarban a Cafe Frei bejárata/terasza előtti 8 db parkoló; Batthyány téren (Képtár felé eső oldal fele parkolója, illetve a Zrínyi u. 9. szám melletti összes és a Zrínyi u. 10. szám melletti összes parkoló a téren); Fő tér északi oldalán lévő fizetőparkoló; Mártírok tere Kőszegi utca felőli belső részén 14 db hely); Berzsenyi tér (Berzsenyi szobor vonalától a Püspöki palota felé eső része)

2015. augusztus 27-én 17.00-tól 30-án 24.00 óráig: Hefele Menyhért utca teljes hosszában; Széchenyi I. utca teljes hosszában; Kőszegi u. (Mártírok tere Széchenyi u. közötti szakasza); Mártírok tere (ERSTE Bank felőli oldal, a Kőszegi u. – Király u. közötti szakasza), Király u. (Széll K. u. – Savaria térig terjedő szakasza).

A menetrend szerinti buszjáratok változásai

2015. augusztus 26-án (szerdán) üzemkezdettől üzemzárásig: A II. Rákóczi F. utcában közlekedő helyi 1-es és 6-os vonalszámú autóbuszjáratok a Batthyány tér elnevezésű megállóhelyet nem érintik.

2015. augusztus 27-31-éig üzemkezdettől üzemzárásig: A helyi menetrend szerinti járatok a – 30Y-os és 35-ös vonalak kivételével - a Mátyás király u. – Szent Flórián krt. – Hunyadi út útvonalon közlekednek, és valamennyi kijelölt megállóhelyen megállnak.

A 30Y-os és 35-ös vonalszámú menetrend szerinti járatok a Vasútállomás - Szelestey L. u. /Széll K. u./- Petőfi S. u. útvonalon közlekednek, és valamennyi kijelölt megállóhelyen megállnak.

2015. augusztus 28-án (pénteken) 17.00 órától üzemzárásig
2015. augusztus 29-én (szombaton) 17.00 órától üzemzárásig
(Esőnap augusztus 30-án 9.00 – 13.00 óráig)

A karneváli Felvonulás miatt a Széll Kálmán utcában közlekedő autóbuszok nem érintik a Savaria Nagyszálló elnevezésű megállóhelyet.

A regionális és szerződéses autóbuszjáratok Szombathely, Városháza és Szombathely, Aluljáró (Thököly út) elnevezésű megállóhelyeket nem érintik, helyettük a Szombathely, Aluljáró (Szent Márton utca) elnevezésű megállóhelyeken állnak meg.

Kapcsolódó

2015.08.19. 12:05

Itt van a Savaria Karnevál részletes programja és fontos infói

/ savaria karnevál 2015 1 hsz. /
 Mutatjuk, hol és mit csinálhatnak a kicsik és a nagyok.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

joska01: *l*lv*st*m,n*m v*lt*zt*t * v*l*m*ny*m*n-s*kk*l b*ny*l*lt*bb *z *...
35 évre magánkézbe akarja adni a magyar kormány a gyorsforgalmi úthálózatot
fucking: *s h* m*r n*c*z*l b*nk*k*m ,n*sz* *tt * f*jt*rs*d! M*r cs*k * s*...
35 évre magánkézbe akarja adni a magyar kormány a gyorsforgalmi úthálózatot
fucking: N* m*nj gy*k*r r*g*sztr*lj *gy *j n*v*t, m*ndj*k b*l*01 *z j*l *...
35 évre magánkézbe akarja adni a magyar kormány a gyorsforgalmi úthálózatot
lolka: L*h*t, h*gy *g*z* v*n. :)...
35 évre magánkézbe akarja adni a magyar kormány a gyorsforgalmi úthálózatot
lolka: *g*n t*v*dt*m, n*m n*zt*m *t*n*. N*ncs d*pl*m*m, d* *zt h*sz*m...
35 évre magánkézbe akarja adni a magyar kormány a gyorsforgalmi úthálózatot