NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Kultúra

Pár hét, és mi is láthatjuk a Saul fiát Szombathelyen

Június 11-től játssza az Agora a cannes-i díjat bezsebelő filmet. Díszbemutató és közönségtalálkozó is lesz. Külön hab a tortán, hogy Zányi Tamásnak (ki hitte volna) van szombathelyi kötődése.

Vasárnap robbant a bomba, hogy Nemes Jeles László filmje, a Saul fia két díjat is elnyert a cannes-i filmfesztiválon. A holokausztfilm a zsűri nagydíja mellett Vulcan-díjat is elhozott. Ezt egyébként a film hangmérnöke, Zányi Tamás tehette zsebre. A nemzetközi filmfesztiválon kapott hírverés után nem csoda, hogy a magyar közönség ki van már éhezve a filmre. Már nem kell sokat várni, és hamarosan a szombathelyi vászonra is megérkezik a Saul fia.

Június 11-étől már játssza az Agora-Savaria Filmszínház, ám aki a filmen túl az alkotókkal is szeretne találkozni, annak június 16-án, kedden 18:30-ra kell szabaddá tennie a naptárát. A film rendezője Nemes Jeles László, és a film hangmérnöke Zányi Tamás is vendége lesz a belvárosi mozinak. Külön hab a tortán, hogy Zányi Tamásnak (ki hitte volna) van szombathelyi kötődése. A hangmérnök ugyanis 1991-ben diplomázott az akkor még Berzsenyi Dániel Főiskolán, ének-zene–történelem szakon.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

gaful: N*gy*n h*ly*s *z,*m*t *rsz! Gr*t*l*l*k! T*nyl*g * t*bb* m*g cs*...
Beoltották Áder Jánost, kínai vakcinát kapott
zoll11: * têny *z, h*gy s*m* h*l*nd* *mb*r(h* n*ncs *ly*n, v*gy *ly*n p*...
Feljelentette Rogánékat Hajnal Miklós
demoktatorovm: 1. *nfl**nz* *ll*n v*n b*rk* *lt*l b*sz*r*zh*t* v*d**lt*s, t*h*t...
Emelt szintű készültséget rendelt el Orbán Viktor
fgzb: B*kr*s L*j*s *r*s**t m**g *lv*s*m *z *l*t *s *r*d*l*mb*n. J* ...
Podcast péntek Fekete-Győr Andrással, a Momentum miniszterelnök-jelöltjével
demoktatorovm: Cs*k *zt t*d*m n*k*d *j*nl*n*: https://www.p*rtf*l**.h*/g*zd*s*...
Emelt szintű készültséget rendelt el Orbán Viktor