NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sokkoló

Megszólal a sárvári iskolai mérgezésben érintett anyuka

Nagy a csend a tavaly novemberben országos üggyé dagadt eset körül. Most megkérdeztük a hivatalokat, és megszólal a mérgezett gyermek édesanyja is.

Ahogy arra olvasóink minden bizonnyal emlékeznek, Vas megyében – és az egész országban – nagy port vert fel egy sárvári általános iskolában történt ügy .

Bár hivatalos verziót sem a Sárvári Tankerület, sem a rendőrség nem adott ki, senki nem cáfolta lapunk azon értesüléseit , mely szerint három kilencéves kislány összeveszett, ezért kettő bosszút esküdött, és acetont öntött társa kulacsába. Később rájöttek tettük súlyosságára, és kiöntötték a vegyszert a kulacsból, aminek az alján azért maradt egy kevés.

Az osztályban tanulók szóltak a tanárnőnek, hogy két lány valami rosszat csinált. A kislányt kórházba vitték, de szerencsére nagy baj nem történt.

A történet felháborította olvasóink többségét, sokan generációs problémákat emlegettek, de voltak olyanok is, akik szerint a sajtó felnagyította a történetet, aki gyerekkel dolgozik, az egy kicsit másként látja ezt.

Mindenesetre az esettel kapcsolatban azóta is nagy a csend.

Lapunk most megpróbált utána járni, mi is lett az ügy utóélete.

Lapunk kérdésére a Vas megyei rendőrség annyit közölt, hogy folyamatban lévő eljárásról van szó, így bővebb felvilágosítást nem adnak.

Ennél valamivel bővebben válaszolt a Sárvári Tankerület vezetője. Rozmán László közölte: „Az intézmény vezetője kivizsgálta az ügyet, a hatályos Köznevelési törvény, az intézményre vonatkozó Szervezeti és Működési Szabályzat, valamint a Házirend vonatkozó rendelkezései szerint járt el. Az eset kapcsán pedagógus kolléga semmilyen mulasztást nem követett el.”

Mindez annyit jelent, hogy az iskola és a tankerület lezártnak tekinti az ügyet, ugyanakkor a rendőrség még vizsgálódik.

Lapunknak sikerült megszólaltatni a megmérgezett kislány anyukáját, aki még hónapokkal később is remegő hanggal és tele indulattal emlékezik vissza az esetre.

A vérvizsgálat igazolta, hogy a méreganyag benne volt a gyermekem vérében. Hála istennek nem volt semmilyen egészségkárosodás, mert nagyon kis mennyiséget ivott, így nem volt szükség gyomormosásra sem. Az orvosok külsérelmi dolgokat is kerestek, de ilyen sem volt. Másnap reggelig bent tartották a kórházban, akkor csináltak egy mellkasröntgent, hogy okozott-e kémiai tüdőgyulladást a vegyszer. De ilyen sem volt szerencsére

- idézi fel az eseményeket az édesanya, aki most sem érti, miért történt mindez, hiszen lánya barátságos, elfogadó, ráadásul a másik két lánnyal néhány nappal ezelőtt együtt ünnepelték a születésnapját.

Habár úgy tudja, az érintettek a tettükért iskolai beírást kaptak, de szerinte az kevés, minthogy azzal sem ért egyet, hogy sokan „gyerekcsínyként” kezelik az esetet és kérdőn állnak az előtt, hogy miért hoz ki ennyit ebből.

„Mindaddig amíg más gyermekével történik ilyesmi, addig lehet, hogy felmentést adunk a játékos butaságnak, de ha a sajátunkkal, rögtön belegondolunk, hogy akár nagyobb baj is lehetett volna” – mondja, hozzátéve, hogy a következményekből, pontosabban azok hiányából a többi gyerek azt a tanulságot vonhatja le, hogy bármit meg lehet tenni.

A megmérgezett kislány – tudtuk meg – az eset után minden este hasfájásra panaszkodott, szorongott, félt inni és enni az iskolában. Többek közt ezért döntött úgy az édesanya, hogy gyermekét átíratja egy másik intézménybe.

Ez meg is történt, a kislány néhány hete már egy másik sárvári iskolába jár, ahol társai szeretettel befogadták, és ahol ő is jól érzi magát.

Hozzászólások (8)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

elbandi: m*g l*l* p*nz*s s*m l*nn* *l*g h*gy m*nd*nk*t m*nd*g t*szt*lg*ss...
Ezer alatt az új fertőzöttek száma
miki1950 : N*ncs m*s*, *rb*n t*v*bb h*ly*l. M*nt * L*b*r*l*s *nt*rn*c**n*l...
A magyar liberálisok egyötöde a liberalizmust elutasító Fideszre szavazna
elbandi: cs*m* t*n*lm*ny v*n, j*p*r*t *l *s l*h*t *lv*sn* * n*t*n, *h*l k...
Kötelezővé tenné a koronavírus elleni oltást egy javaslat
dredd bíró: B* *m ! M*g*nt n*tt * F*d*sz t*m*g*t*tts*g* 6 % -*t. * b*l*ld*...
A magyar liberálisok egyötöde a liberalizmust elutasító Fideszre szavazna
west: * f*d*sz*s l*b*r*l*s *z *ly*n m*nt * h*s*m*d* v*g*t*r**n*s. V*l*...
A magyar liberálisok egyötöde a liberalizmust elutasító Fideszre szavazna