NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Nagyon komoly gondok vannak a Rumi úti csapadékvíz-elvezetéssel

Több a kár, mint a haszon. Ömlenek a lakossági panaszok Szombathelyen.

A Rumi út egyik újonnan készült bejáróján tartotta sajtótájékoztatóját csütörtök délután három órakor Tóth Kálmán, az déli városrész, s egyben az Éljen Szombathel képviselője. Múlt hét elején írtunk az itt folyó beruházásról, ám kiderült, hogy több probléma is adódott a páros oldalon lakók esetében. Az, hogy a négy méter szélességű bejáró sokaknak keskeny, csak a probléma kisebbik része.

További gond, hogy 40-50 centiméteres hídfejeket építettek a bejárók széleire, s ezek miatt rendkívül nehezen lehet kihajtani az autókkal. Előfordult olyan eset, hogy valaki emiatt meghúzta az autóját. Tóth Kálmán egyeztetett a városházi illetékesekkel, akik elmondták neki, hogy eredetileg tíz centiméteres hídfejeket írtak ide elő. A kérdés az, hogy ezeket a közel fél méteres beton tömböket ki és hogyan fogja visszavágni.

Egy a problémás hídfejek közül
fotó: Varga Mátyás (telefonos kép)

Ezzel az "anomáliáknak" azonban még koránt sincs vége. Az itt lakók ugyanis semmilyen tájékoztatást nem kaptak a beruházásról. Ha a lakókkal részletesen ismertetik a terveket, akkor valószínűleg nem szűnt volna meg az egyik hölgy bejárója. Ez az eset azt sejteti, hogy a tervező egyáltalán nem járt a helyszínen, és csak műholdképek alapján tájékozódott.

Arra kérdésre, hogy ez a lakossági tájékoztatás miért nem történt meg, Tóthék azt a választ kapták, hogy igenis értesítették az itt élőket, ugyanis 2018. májusában tartottak egy tájékoztatást: a szombathely.hu-n hívták fel a lakosság figyelmét a beruházásra. Emellett szórólapokat is kiküldtek, amiből viszont, mint kiderült, egyetlen itt élő sem kapott.

Tóth Kálmán tolmácsolta a lakók panaszait
fotó: Varga Mátyás (telefonos kép)

Utolsó észrevételként végül megjegyezte, hogy az ároknak csak az aljára terveztek betonlapot, az oldala viszont füves lenne. Ennek a mai kis eső után is látható a következménye, ami később oda vezethet, hogy az eredeti beruházásnak semmi értelme nem lesz. Ezért egyeztetett a frakciójával, és pótmunkát kérnek. Ha a források nem állnak rendelkezésre, akkor rendkívüli közgyűlést kezdeményeznek. Erről már Nemény András, polgármesterjelölttel is beszélt, aki jóváhagyta a javaslatot.

Hozzászólások (29)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : T*dn* k*ll, j*bb * h*lyz*t N*m*t*rsz*gb*n, m*nt n*l*nk. ...
Németország egy hónapra bezár - „Cselekednünk kell, még hozzá azonnal"
StarMan: T*dt*? * ny*m*g*mb n*ncs b*k*tv* s*h*v*, cs*k * f*sz*lts*g l*v*z...
Itt az okos zebra, villogó fénnyel figyelmezteti majd az autósokat Szombathelyen
StarMan: M*l*g cs*l*d* n*v*l*st k*p*tt....
Ungár Péter kengurujelmezben csap oda a komolykodó, öltönyös politikusoknak
StarMan: K*cs**d*ny. N*m, ny*l*d*ny. N*m, k*cs**d*ny. N*m, ny*l*d*ny. N*m...
Ungár Péter kengurujelmezben csap oda a komolykodó, öltönyös politikusoknak
agro: K* *z * N*R b*h*c?...
Ungár Péter kengurujelmezben csap oda a komolykodó, öltönyös politikusoknak