NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Bálok 2012

Rotary és Bolyai SZM bál - Csak felszabadultan!

Újabb két bálról közlünk sok képet és egy-egy videót ízelítőnek. A hangulatra egyáltalán nem mondható, hogy visszafogott lett volna.

Rotary Bál

A jótékonykodásról is ismert szervezet bálja az elitbálok sorába sorolandó, viszont ezzel nem jár együtt az unalom. Sőt, kifejezetten emelkedett volt a hangulat ottjártunkkor a Hotel Claudiusban, ami csak a díjátadók idejére csillapodott. A Kiss Sándor díjat az idén a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen tanuló testvérpár, Osztrosits Eszter és Osztrosits Éva vehette át. Az idén először Paul Harris díjat is kiosztottak azoknak, akik ezt munkájukkal a legjobban kiérdemelték. Kiricsi György, Lakézi Gábor és Mihalcsics László vehette át a díjat, amit a Rotary alapítójáról neveztek el.

Díjazott és cserediák tánc közben - képgaléria
fotó: Tánczos Mihály

A bál bevételét a gencsapáti diákotthon mellett a diákcsere programra fordítják. A Rotary Bálon két ifjú hölgy is nagyon ropta a táncot, mint kiderült, ők is cserediákok. Szeptembertől a Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanulói. Egyikük Alaszkából, a másik hölgy pedig Kaliforniából érkezett. Az elmúlt öt hónapban magyarul tanultak és a gimnáziumban a francia nyelvet is elkezdték. Videónk végén velük beszélgettünk. Magyarul.

Bolyai SZM Bál

A pár sorral korábban említett Bolyai iskola is most tartotta az SZM bálját. A hazai középiskolákat rangsoroló Quattrocento Top100-as listán 12. helyen álló gimnázium rendezvényén most azok jöttek össze a Tóvendéglőben, akik nélkül a diákok sem tudnának jól teljesíteni: a szülők és a tanárok.

Bolyai Bál - képgaléria
fotó: Tánczos Mihály

A hangulatra itt sem lehetett panasz. Az egyik nagyobb baráti társaság még rá is tett egy lapáttal, amikor kamerával közelítettünk. Az SZM-bálok beszélgetésre is jó alkalmat teremtenek, amikor az iskolai környezetnél kötetlenebbül lehet tapasztalatot cserélni a tanárokkal.

Hozzászólások (2)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

oszto: *z *ng*z*k....
Koronavírus: október 1-jétől szigorítanak Bécsben
demoktatorovm: *n *g*z*n *ssst*b* T*szt*lt *r*m!...
Katalizátorok tucatjait lopta el egy 18 éves fiú Szombathelyen
miki1950 : L*tsz*k, h*gy N*m*ny *ndr*s v*ssz*f*l* t*lj* * v*r*st, n*m p*d*g...
Újabb multinacionális cég érkezett meg Szombathelyre
tintiritti: *n *nn*k n*m cs*n*lt*m v*ln* pr*m*t *gy c*kk f*rm*j*b*n, h*th* *...
Szlovéniában a home office-hoz is kell védettségi igazolás
Ddd911: P*ty*s d*h*s l*tt? :D k*s bz* ...
A NER-elit luxusutazásait fotózó újságírót is megfigyelték a Pegasus kémszoftverrel