NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Jordán Tamás is feltűnt borostásan - a Rotary bálon jártunk

Az elitbálok sorát erősíti a jótékonysági Rotary Club Szombathely bálja. A hangulat ennek ellenére egyáltalán nem nevezhető visszafogottnak, a bálozók önfeledten mulattak a Hotel Claudius elegánsan feldíszített termében.

Az idén Mexikóból és Brazíliából érkezett cserediákokkal találkoztunk, akik szombathelyi iskolában tanulva ismerkednek a magyar nyelvvel és kultúrával. (Velük egy későbbi cikkben bővebben foglalkozunk.)

Jobbról balra: mexikói, brazil és magyar diák a Rotary bálon
fotó: Tánczos Mihály

Az este folyamán derültséget keltett Jordán Tamás színházigazgató feltűnése, majd magyarázkodása a fellépés előtt: megtudhattuk, hogy nem ápolatlanul érkezett a bálba, hanem szerepre készül, ezért kezdte növeszteni a szakállát.

Második képgalériánk a bálról
fotó: Mészáros Zsolt

A Rotary bálon adták át a Rotary Club Szombathely alapítójáról, Kiss Sándorról elnevezett díjat, amit a megyéhez kötődő fiatal és tehetséges alkotó kaphat. Ezúttal Balogh János vehette át az elismerést Lessenyei Mártától, Kiss Sándor özvegyétől. A Weöres Sándor Színésze a Szigorúan ellenőrzött vonatok előadása után indult a díjátadóra.

Balogh János az első színész, aki átvehette ezt az elismerést
fotó: Tánczos Mihály

Lessenyei Márta az idén is nagyon jól érezte magát a bálban, de a fényképezőgépek még mindig zavarják a Zsennyén élő szobrászművészt. Alkotásaiból az Életünk folyóirat állított össze egy galériát, amit ide kattintva tekinthetnek meg Olvasóink.

Lessenyei Márta a Rotary bálon
fotó: Tánczos Mihály

A bál ideje alatt a Hotel Claudius egy másik termében esküvői mulatság zajlott, több gyerekkel. A kicsik persze kiszúrták a Rotary bál asztalain a lufikat és sóvárogva nézték azokat, amikor éppen arra jártak. A díjátadó után az egyik asztaltársaságtól megkérdeztük, elcsenhetjük-e a lufijaikat? Pillanatokon belül több asztal dekorációja is a kezünkben landolt, majd nem sokkal később már a gyerekek szaladgáltak boldogan a léggömbökkel. Amikor odamentek a bejárathoz integetve megköszönni a lufikat, akkor a rotarysok "elkapták" és megtáncoltatták őket.

A Rotary bál vendégei egy másik rendezvény gyerekeinek is nagy örömet okoztak
fotó: Tánczos Mihály
A Rotary Club Szombathely a második világháború végén megszűnt klubok után 1993. májusában alakult újjá, azaz az idén ünnepli a 20. születésnapját. A klubról bővebben itt olvashatnak .
Jókedv a jótékonysági bálon
fotó: Mészáros Zsolt

Kapcsolódó

2013.01.21. 16:17

Horvát bál a Tó Vendéglőben

/ közélet gal. /
Idén is megtelt az étterem mindkét szintje a bálozókkal, képgalériában örökítettük meg őket.

2013.01.13. 15:03

Vasi Megyebál képeken és videón

/ bálok 2013 gal. 15 hsz. 3 kapcs. /
A vendégek érkezésétől a tombolasorsolásig nyomon követtük a Vasi Megyebált. Azt is, hogy ki nyerte el az Év Vasi Embere 2012. címet.

2013.01.12. 21:39

Amíg bent bulizik az elit, addig kint ételért állnak sorba

/ közélet gal. 89 hsz. 6 kapcs. /
Idén is ételosztás volt a Megyebál előtt - bent mulattak a tehetősebb polgárok, kint pedig élelmiszert osztottak a rászorulóknak.

Hozzászólások (2)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés