NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sokkoló

A román egyháznak elfolyt az agyvize, szerintük megérdemelték a fiatalok a tragédiát

Hittanórákon is terjesztik a szinte sátáni ostobaságot.

Jóérzésű ember esküdt ellenségének sem kívánná azt a horrorisztikus kínhalált, amiben többtucat huszon- és harmincéves fiatalnak volt része a romániai Colectiv klubban október 30-án. Ahogy ma megírtuk , már 48-ra emelkedett a halálos áldozatok száma, és ki tudja, még hány szülő és barát fog sírni - hiszen sokak állapota még mindig válságos.

A NOL pedig most az Adevarul napilap nyomán azt írja , hogy ha mindez nem volna elég, minderre a többségi ortodox egyház is rátett egy lapáttal: Bukarest több iskolájában is azt magyarázták a diákoknak a hittanórákon, hogy az áldozatok megérdemelték, amit kaptak,

"mert klubokba jártak, és rockzenét hallgattak."

A huszonegyedik századba begyűrűző vaksötét középkornak egyéb megnyilvánulásai is vannak: Ioan Iscu, az elitiskolaként számon tartott AD Xenopol gimnázium hittanára például olyan nyomtatványt osztott szét tanulói között, amin az áll, hogy a rock célja eltávolítani a jó keresztényeket a vallástól, úgyhogy csak óvatosan Mick Jaggerrel és John Lennonnal. A dokumentum kitér arra is, hogy a sátáni propaganda csupán apróbb szelete egy nagyobb szabású tervnek, amelyben a monoteista vallások helyét átveszi a New Age nevű új vallási megközelítés (mintha ezzel a gondolattal is lemaradtak volna pár évtizedet).

fotó: nineoclock.ro

De még ennél is szebb az a fogalmazás, miszerint

"A rockzene hallgatásakor tisztátalan lelkek hatása alá kerülsz, eluralkodik rajtad a káosz és az erőszakra, és öngyilkosságra való hajlam."

Szerencsére akadnak még józan emberek ebben az őrült sztoriban, Mihaela Iacoban, az iskola igazgatója például közölte, hogy elfogadhatatlan volt a hittantanár viselkedése, az ügyről értesítette is az illetékes tanfelügyelőt. A vallástanár azt válaszolta az őt kérdőre vonó igazgatónak, hogy a röpirat az ortodox pátriárka álláspontját tükrözi. Az igazgató szerint az eset azért is felháborító, mert az iskola két diákja is megsérült a Colectiv klubban, egyiküket súlyos állapotban egy nagy-britanniai kórházban kezelik.

Horia Onita, a román Országos Diákszövetség elnöke szerint nem elszigetelt esetről, hanem rendszerszintű problémáról van szó, naponta kapnak hasonló jelzéseket az egész országból, hogy hittanórán ez az üzenet forog – mondta a diákok képviselője az Adevarulnak.

Hozzászólások (1)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

lolka: N*, *z m*r n*m *z * "sp*rt". Sz*nt*szt* *zl*t. * "...
Az M4 Sport futballszakértője elképesztő érzéketlenséggel nyilvánult meg Eriksen rosszulléte után
Paulus_Maior: N*m *l*sz s*j*t*ss*g....
Kiakadtak az olasz cseresznyetermelők
Kari: H*gy n* l*nn*. M*rt * v*g*t *r* k*r*kp*r*tr*l m*rr* h*l*dn* *ls*...
„Újperintben sikerült ismét nagyot alkotni” – Furcsa megoldás a bicikliúton
Paulus_Maior: *ng*m n*m z*v*r. *gy s*ncs p*nz*m **t*p*ly* m*tr*c*r*....
Hetekig fokozott ellenőrzés lesz a magyar autópályákon
Paulus_Maior: https://www.f**rf**rtw*.h*/d*gl*tt-*kt*k/k*sz*n*s-gy*r*-l*g*nd*j...
Az M4 Sport futballszakértője elképesztő érzéketlenséggel nyilvánult meg Eriksen rosszulléte után