NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Hírek

Szeretlek Csepi néni! - dübörgött a retro a sportházban

Harmadik alkalommal szólt hangosan a retro nálunk. Most Zoltán Erika, Kiki, Vincze Lilla és a Neoton Família mozgatta át a középkorú Szombathelyt.

Amikor elindultam este a sportházba gondoltam, hogy sokan lesznek, és arra is tippelni mertem, hogy nem a tinédzserek fogják megtölteni a termet. Persze beletrafáltam, belépve épp Zoltán Erika kezdett a színpadon és már az első dalánál együtt énekelt vele a közönség.

Zoltán Erika és táncosai a színpadon, balra Herbie, az egykori Emergency House formáció egyik tagja
fotó: Garai Antal Atom

Pár dal után következett az 1980-as megamix, volt Remetelány, Banális történet és Casanova is arra járt.

Mennyi anya?!

- gondoltam magamban a Túl szexi lányt éneklő nőket nézve az első sorban, eszembe jutott, ahogy anyám hallgatta otthon, műsoros kazettáról a konyhában. Hangulatos bulit csapott a színpadon ez szőkeség, akit korom miatt én csak Erika C néven ismertem meg a kilencvenes években, ami ma már szintén retro.

Júlia Szombathelyen sem akart a földön járni

Őszintén bevallom, hogy Vincze Lilla az én életemből eddig kimaradt, nem tudtam hova tenni, csak a nevét ismertem. A "Szállj velem!" című dallal indított Lilla, nem playback műsor volt, és folyamatosan járta jobbra s balra a színpadot tapsoltatva, énekeltetve a közönséget. Voltak francia dalok, piros bicikli (no de nem az a mutatós fajta), majd egy népdalt is elénekeltetett a közönséggel: Mert ugye azt is kell ismerni, énekelni. - mondta.

Julia will jetzt nicht auf der Erde gehen, Lieber flog sie über unsere Köpfe hinweg
fotó: Garai Antal Atom

Végül Júlia lebegésére hirtelen megtelt a táncparkett, és itt megtudtam én is, hogy mégiscsak ismerem Vincze Lillát és a Napoleon Boulewardot, Júliát, és a "Legyetek jók, ha tudtok"-at már én is dúdolgattam magamban.

Csakazértis pálinka

Megérkezett a srác az első emeletről, név szerint Kiki, akit már én is jobban ismerek, köszönhető ez a Filmslágerek magyarul albumnak, melynek kazettája nekem is megvolt valamikor. Igaz Galla Miklós Dallas dala óta nem született olyan magyarosított film vagy sorozatzene, ami mély nyomot hagyott volna bennem.

Kiki a lányok kedvence lett a Csakazértis szerelemmel
fotó: Garai Antal Atom

Kiki után DJ Dominique vette át a terepet, különféle slágereket pakolt a lejátszóba, a Pálinka szerelmet egyként üvöltötték az emberek még a legfelső sarokban is. Ekkor egy hatalmas házibuli kezdődött, ami minden hetvenes és nyolcvanas években született ember érettségis osztálytalálkozójára tökéletesen illene.

DJ Dominique felpörgetette a bulit a Neotonra
fotó: Garai Antal Atom

Szeretlek Csepi néni!

A Neoton Família színpadra lépése volt mondhatni az est fénypontja, nem is kell sorolnom a sok slágert, amit ez a zenekar letett az asztalra. Igaz, hogy nem korosztályom, de a rádiókból és a szalagavatós zenészektől már minden slágerüket hallottam, megtanultam. Euforikus állapotban rohant le az emeletről egy középkorú nő, aggódva néztem ahogy elsuhan mellettem a lépcsőn, amin még világosban is lassan jár az ember, a Santa Mariát kiabálta, mikor az elkezdődött, tuti megvolt neki bakeliten is. Az első sorokban egy férfi akart felmenni a színpadra, miután nem sikerült neki csak kiabált oldalról:

Szeretlek Csepi néni!

- azt hiszem ezzel mindent elmondtam, nagy bulit csapott a Neoton. Ami után még DJ Dominique pörgette a klasszikusokat hajnalig.

Neoton Família alias Newton Family
fotó: Garai Antal Atom

Kapcsolódó

2012.03.11. 17:58

Teltházas nosztalgia - Dolly és Neoton közös bulija

/ kultúra gal. 1 hsz. 1 kapcs. /
Nagyon régen láttunk már ilyen telt házas koncertet Szombathelyen, ahol ennyire együtt hullámzott volna a tömeg. Képekkel és két nagy koncertvideóval örökítettük meg az eseményt.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Szentkirályi: * pr*bl*m* v*l*d ,m*g * h*zz*d h*s*nl* b*g*t*kk*l v*n.*g*z t* b*...
Koronavírus: Vas megyében terjed a leggyorsabban a fertőzés
okidoki: j*sk*01 t* sz*kt*d m*nd*n* h*gy gy*gysz*rr* n* t*lj*k * k*nn*...
Koronavírus: Vas megyében terjed a leggyorsabban a fertőzés
iszek: *z *lt*n*,n*m *lt*n* *g*szs*g*gy*,n*m p*l*t*k** *ll*sf*gl*l*s k*...
Koronavírus: Vas megyében terjed a leggyorsabban a fertőzés
lalika: M*, v*l*tl*n*l s*m*k*lt* *l H*nd* *r *z *NTSZ v*zsg*l*t r*km*gb*...
Porfogónak akarja használni a Falco gyár az idén megvásárolt Kolozsvár utcai sporttelepet
elbandi: h*t h* * fl*t*n m*lt v*ln* * d*l*g, *kk*r * 31k-h*z h*zz*sz*m*lh...
Koronavírus: Vas megyében terjed a leggyorsabban a fertőzés