NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Rendszerváltás a sajtó tükrében - Podcastok és konferencia

A Független Médiaközpont és a Goethe Intézet tart konferenciát a témában Budapesten. A kapcsolódó kerekasztal-beszélgetésen a Nyugat.hu főszerkesztője, Roznár Gyöngyi is részt vesz.

A Független Médiaközpont és a Goethe Intézet szeptember 24-én, csütörtökön tart konferenciát, a téma pedig a magyarországi rendszerváltás a külföldi sajtó tükrében.

A konferencián magyar, amerikai, német újságírók és külpolitikai szakértők elemzik, hogy a magyarországi rendszerváltás eseményei miként jelentek meg a nemzetközi – főként angol és német nyelvű – sajtóban, és ez alapján mennyire kaphatott hiteles képet a nyugati közvélemény az itteni mélyreható változásokról. Szó lesz a kül-, és biztonságpolitikai irányváltásról, valamint arról is, hogy a transzatlanti kapcsolatok miként jelentek meg 30 éve a magyar sajtóban, és mi a viszonyulás ma az akkori eseményekhez – olvasható a programleírásban.

A konferencián Horvát János, televíziós újságíró, a Független Médiaközpont kuratóriumának tagja, Claudia-Yvette Matthes, a Nemzetközi Tanulmányok Programigazgatója és Jacob Poushter, a Pew Research Center kutatási igazgatója tart előadást.

Az előadások utáni kerekasztal-beszélgetéseken nyolc újságíró vesz részt, köztük Roznár Gyöngyi is, a Nyugat.hu főszerkesztője.

A Nyugat.hu "Rendszerváltás a nyugati határszélen" című podcast sorozatát itt hallgathatják meg

05.10. 19:23

Podcast-sorozat - Egykori résztvevők beszélnek a nyugat-magyarországi rendszerváltásról

/ podcast /
Mindegyikük más nézőpontból eleveníti fel az emlékeit, de közös a beszélgetésekben, hogy azok egyedi és fontos dokumentációi a három évtizeddel ezelőtti történelmi eseményeknek.
!

Hozzászólások (1)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : T*dn* k*ll, j*bb * h*lyz*t N*m*t*rsz*gb*n, m*nt n*l*nk. ...
Németország egy hónapra bezár - „Cselekednünk kell, még hozzá azonnal"
StarMan: T*dt*? * ny*m*g*mb n*ncs b*k*tv* s*h*v*, cs*k * f*sz*lts*g l*v*z...
Itt az okos zebra, villogó fénnyel figyelmezteti majd az autósokat Szombathelyen
StarMan: M*l*g cs*l*d* n*v*l*st k*p*tt....
Ungár Péter kengurujelmezben csap oda a komolykodó, öltönyös politikusoknak
StarMan: K*cs**d*ny. N*m, ny*l*d*ny. N*m, k*cs**d*ny. N*m, ny*l*d*ny. N*m...
Ungár Péter kengurujelmezben csap oda a komolykodó, öltönyös politikusoknak
agro: K* *z * N*R b*h*c?...
Ungár Péter kengurujelmezben csap oda a komolykodó, öltönyös politikusoknak