NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Rendkívüli tüntetést jelentettek be hétfőre

Tízezres tömeg készül a Kossuth térre.

„Propagandatörvény helyett elfogadást” címmel szervez rendkívüli tüntetést hétfőn este hat órára a parlament elé nyolc civil szervezet, az Amnesty International Magyarország, a Budapest Pride, a Háttér Társaság, a Labrisz Leszbikus Egyesület, a Magyar Helsinki Bizottság, a Prizma Közösség, a Szivárványcsaládokért Alapítvány és a Társaság a Szabadságjogokért, hogy az elmúlt évtizedek egyik legsúlyosabb jogfosztása ellen tiltakozzanak- írja a pestibulvar.hu .

Mint ismeretes, váratlan, utolsó pillanatos módosítást fogadott el csütörtökön a Fidesz, ami egészen új irányba viszi el a nyilvánosságban csak pedofiltörvényként emlegetett javaslatcsomagot. A módosítás orosz mintára szándékosan egybemosná az LMBTQ-embereket a pedofilokkal, súlyosan korlátozná a szólásszabadságot és a gyermekjogokat.

Tiltaná például, hogy iskolai előadást lehessen tartani a homoszexualitás vagy a nemváltás „népszerűsítéséről” . Korlátozná vagy kitiltaná  a liberálisabb civil szervezeteket a szexuális felvilágosításból is. Csak a kormány által szentesített személyek és szervezetek tarthatnának ilyen előadásokat az iskolákban. A homoszexualitást a reklámokból, televízióból és az internetről is lényegében száműznék: ezentúl tilos lenne elérhetővé tenni 18 éven aluliak számára olyan tartalmakat, amelyek “öncélúan ábrázolják a szexualitást, illetve a homoszexualitást és a nemváltást népszerűsítik” .

A civil szervezetek a tüntetés Facebook-eseményében úgy fogalmaztak: “Kormánypárti képviselők olyan kirekesztő és gyűlöletkeltő javaslatokat nyújtottak be, amelyek célja, hogy teljesen eltüntessék az LMBTQI embereket a nyilvánosságból, és betiltsák azokat a létfontosságú iskolai programokat, amelyek egyrészt segítenek a fiataloknak abban, hogy információkhoz és támogatáshoz jussanak, másrészt elfogadóbb és mindenki számára biztonságosabb környezetet garantálnak.”

A tüntetésen az ellen is tiltakoznának, hogy „a kormány a törvényjavaslattal egybe kívánja mosni a gyerekekkel szemben elkövetett, megbocsáthatatlan bűnöket elkövetőket az LMBTQI közösség tagjaival. Ha nem teszünk valamit, diákok, szülők és fiatalok eshetnek áldozatul a kormány kegyetlen politikai játékának” – írják.

A tervek szerint 18:00 és 18:30 között gyülekeznek a Kossuth téren, fél héttől fél nyolcig beszédek hangoznak el, fél nyolctól a résztvevők pedig akcióval tiltakoznak a törvényjavaslat ellen. Az eseményre néhány óra alatt több mint tízezren fejezték ki érdeklődésüket a Facebookon. Ismeretes: a módosításról hétfőn tárgyal a parlament, a zárószavazást pedig kedden, a tavaszi ülésszak utolsó napján tervezik megtartani.

Hozzászólások (25)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : K*v*l* m*ff** - sz*k*mb*r P*nt*r. Sz*rv*z*sb*n * m** n*p*g v*rh...
Pintér Sándor szerint még kérdezni sem szabad a Pegasus-ügyről
miki1950 : H* P*p* *s * t*t* *gy m*nd*tb*n sz*r*p*l, *z*nn*l * k*t*l*s k*v*...
Féltonnás zafírt találtak egy Srí Lanka-i hátsó kertben kútásás közben
demoktatorovm: *d*zl*k *stv*n! *zt *rt*d: "D* h* b*rk* * p*p** b*szm*t ...
Féltonnás zafírt találtak egy Srí Lanka-i hátsó kertben kútásás közben
demoktatorovm: *gy*n*zt k*rd*z*m t*l*d f*rd*tv* *stv*n!...
Féltonnás zafírt találtak egy Srí Lanka-i hátsó kertben kútásás közben
Paulus_Maior: H*t m*nj*n*k cs*k *d* *1G. m*g * L*l* f*d**t**! F*lt*gl*v*l v*rh...
Elképesztő árak a Balatonnál: csak a szállás közel félmillióba kerül most egy hétre