NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Kedden kiderül, hogy Hende Csaba akciózik, vagy tényleg megunta a füstöt

Rendkívüli közgyűlés lesz Szombathelyen a baloldal kezdeményezésére, az egyik ügy a környezetszennyezés. Itt a lehetőség a tettekre.

Hosszú évekig a kivárás és az egyeztetések fontosságának hangsúlyozása volt a Fidesz és a városvezetés stratégiája a Falco-gyár környékén élők panaszaira. Aztán Hende Csaba lemondott miniszteri posztjáról, és kijelentette, politikai pályáját Szombathelyen akarja tovább folytatni

2015.09.19. 12:10

Véget ért a szombathelyi Fidesz újraszervezése

/ közélet 5 hsz. /
Az elnök Lendvai Ferenc lett, Hende Szombathelyen szeretné folytatni, és nyilatkozott a miniszteri széke elhagyásáról is.
. És váratlanul észrevette
2015.10.08. 16:00

Hende Csaba észrevette, hogy füstöl a szombathelyi Falco-gyár kéménye

/ közélet 16 hsz. /
Hende most aláírásokat akar gyűjteni, közben a Fidesz éveken át egyeztetni akart. Az MSZP és a Fidesz is közleményt írt.
, hogy füstöl a gyár kéménye, majd aláírásgyűjtést indított
2015.10.09. 16:43

Hende Csaba aláírásgyűjtéssel támad a Falco-gyár ellen

/ közélet gal. 32 hsz. 1 kapcs. /
A volt honvédelmi miniszter most Szombathelyen indult csatába, és zavarkeltőnek nevezte azokat, akik régóta vívják ezt a küzdelmet.
a kormánypárti Harangozó Bertalan által vezetett kormányhivatal döntése ellen.

Hende ebben az ügyben nem veszíthet

Politikai szempontból okos húzás volt. Hende egyik pillanatról a másikra egy olyan ügy élén találta magát, amit eddig civilek, környéken élők és ellenzéki pártok vittek a hátukon

2015.09.24. 12:36

Mit százak? Tízezrek szívják a Falco-gyár füstjét

/ ajánló 113 hsz. 1 kapcs. /
Nem lesz még mérőműszer, hiába ígérték meg a lakóknak.
, vállalva a bírósági pereket is. És nem is veszíthet, hiszen - aláírásgyűjtés ide, aláírásgyűjtés oda - a Falco-gyár csupán haladékot kapott a mérőeszközök felszerelésére a zöldhatóságtól. Mégpedig négy hónapot, ami a jövő év elején jár le.

Hende meghirdeti az aláírásgyűjtést
fotó: Bonyhádi Zoltán

Az aláírásgyűjtést november végéig hirdették meg, így aztán az időpontok is összecsengenek, Hende nyugodtan kijelentheti majd, és ki is fogja, hogy a megoldást az ő bátor és kompromisszummentes fellépése hozta el. Valóban zseniális ötlet.

De közben, még az aláírásgyűjtés meghirdetése előtt a baloldal már sokadszor kezdeményezett rendkívüli ülést többek között ebben az ügyben is, de eddig a fideszes többség sorra leszavazta a Falco-gyár környezetterhelésének napirendre vételét. Mint ahogyan tették a soros, előre tervezett üléseken is, amikor ezt a baloldal napirendre akarta venni.

Pr-akció vagy tenni akarás? Ez itt a kérdés

Mivel a baloldali frakció létszáma bőven az előírtak felett van, a polgármesternek össze kell hívnia a rendkívüli ülést. Össze is hívta október 13-án, kedden 11 órára. Az egyik, a baloldal által javasolt javasolt napirendi pont éppen ennek a kormányhivatal halasztásának vizsgálata, és szeretnék meghallgatni a döntés okairól Harangozó Bertalan, kormánymegbízottat is. És arra is kíváncsiak, hogyan és miért akarja módosíttatni a gyár a város rendezési tervét.

A baloldal sajtótájékoztatóján fidelitasosok emelgetnek táblákat
fotó: Mészáros Zsolt

Tehát ott az alkalom, hogy a Fidesz bebizonyítsa, komolyan gondolják a környezetszennyezés elleni hirtelen fellépést. Mert az teljesen világos, hogy Hende Csabának, választókerületi elnökként és országgyűlési képviselőként van akkora befolyása a városvezetésre, amivel el tudja érni, hogy ténylegesen foglalkozzanak az üggyel.

Ha viszont szokásuk szerint nem szavazzák meg a napirendet, vagy távolmaradásuk miatt határozatképtelen lesz a rendkívüli ülés, akkor világos lesz, hogy ez az egész csak egy pr-akció, aminek célja Hende Csaba helyzetbehozása Szombathelyen. A volt miniszter ugyanis pártok feletti összefogást említett a sajtótájékoztatóján, és annál jobb példa nem lehet, mint hogy az ellenzék kezdeményezésére ugyan, de a közgyűlésben foglalkoznak az üggyel.

Segítség a gáz nélkül maradtaknak

A keddi ülésre azért más ügyekkel és készül a baloldal. Javasolják azt is, hogy a közgyűlések a régi rend szerint, azaz minden hónap utolsó csütörtökén legyenek, és hogy azokat a városi televízió élőben közvetítse. Ez utóbbi rövidesen teljesül, Puskás Tivadar szeptemberben

2015.09.16. 08:34

A pénzköltés közgyűlése volt Szombathelyen

/ közélet 10 hsz. 2 kapcs. /
Milliárdokról beszéltek, milliókat adtak ide-oda. De még a Csótó szigetén tomboló hormonokról is szó volt.
bejelentette, hogy az október 23-ai, ünnepi közgyűlést már közvetíti a tévé, és utána a többit is közvetíteni fogja. De addig lesz még egy nagy közgyűlés, október 22-én, mégpedig közvetítés nélkül, hacsak kedden a városvezetés nem bólint rá a baloldal kezdeményezésére.

És van még egy javaslatuk, erről is volt már szó a szeptemberi közgyűlésben

2015.09.16. 08:34

A pénzköltés közgyűlése volt Szombathelyen

/ közélet 10 hsz. 2 kapcs. /
Milliárdokról beszéltek, milliókat adtak ide-oda. De még a Csótó szigetén tomboló hormonokról is szó volt.
. A gázkészülékek felülvizsgálata során nagyon sok lakásban zárják el a gázt, és a lakóknak sokszor olyan költségeket kell vállalniuk emiatt, amire képtelenek. Ezért javasolják, hogy a költségvetésben különítsenek el egy 20 milliós keretet, amiből kamatmentes kölcsönt tudnának nyújtani a nehéz helyzetbe került, rászoruló családoknak. Lakásonként maximum 100 ezer forintos, kamat nélküli hitelről lenne szó, amit húsz hónap alatt kellene visszafizetni.

Ezekről az ügyekről lesz szó tehát kedden 11 órától a rendkívüli közgyűlésen. Egyáltalán nem vagyunk benne biztosak, hogy a fideszes többség lehetővé teszi a megtárgyalásukat.

Hozzászólások (3)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

amiede: Cs*k gr*t*l*ln* l*h*t. N*m j*bb *z m*nt * gy*l*lk*d*s *s * f*c*m...
Tudta, hogy Szombathelyen a panelházak között van egy mini arborétum?
iszek: F*c*zn* k*ll*tt v*ln*,zs*bh*k*zn*, sz*ty*l*t k*pk*dn*...t*l*n m...
A Hősök terén tüntetnek az egészségügyi dolgozók
okoska120: *lph* v*r*s *ll*n* *lt*st t*sz*k k*t*l*z*v*, *m*k*r * d*lt* *s g...
Kijött a rendelet, hogy kiknek lesz kötelező a koronavírus elleni védőoltás
zuckerpopo: K*r*kp*r*s v*r*sn*k br*ng*s f*t*r j*r, n*m *rt*m * t*lt*k*z*k*t....
Olvasóink többsége szerint a szombathelyi Fő téren hosszában is kellene kerékpárút
mikrobi: * m*nk*v*z*t* f*l*l*s*g*, t*dn** k*ll*t v*ln* h*gy n*m *ng*d* r*...
Húsz tonnás markoló szakadt pincébe Szombathelyen